Blog
Apple’ın Hiçbir Yerde Satılmayan Bu Ürünü Ne İşe Yarıyor?

Apple’ın Hiçbir Yerde Satılmayan Bu Ürünü Ne İşe Yarıyor?

Yeni Ürünler 11 Temmuz 2024 21:00

Apple'ın 10 Yılı Aşkın Çalışanlarına Gönderdiği Alüminyum Blok: Sadakatin ve Başarının Sembolü

Teknoloji dünyasında birçok şirketin kendine özgü çalışan motivasyon stratejileri ve ödüllendirme sistemleri bulunuyor ancak Apple, çalışanlarına verdiği değeri ve bağlılığını gösterme konusunda oldukça yaratıcı ve sembolik bir yol izliyor: 10 yılını Apple’a adayan çalışanlara gönderilen alüminyum blok. Bu özel hediye, sadece bir hatıra olmaktan öte, çalışanların katkılarının ve sadakatlerinin ne kadar önemli olduğunu vurgulayan bir olarak da oldukça ilgi görüyor. Hiçbir yerde satışı olmayan bu blok yalnızca şirkette 10, 20, 30 ve 40.yılını doldurmuş çalışanlara farklı renklerde olacak şekilde kişiye özel tasarlanıp hazırlanarak gönderiliyor. Şirket, 30 ve 40.yılını dolduran çalışanların bloklarını tamamen paslanmaz çelikten yapılmış ve özenle birleştirilerek oluşturulmuş iki çelik plaka kullanarak hazırlıyor. 5.yılını dolduranlara ise Apple CEO’su tarafından imzalanmış çerçeveli bir plaket veriliyor.

Apple, kurulduğu günden bu yana sadece inovasyon ve teknoloji ile değil, aynı zamanda benzersiz bir şirket kültürü ile de tanındı. Steve Jobs ve ekibinin kurduğu bu kültür, her zaman çalışanlara verilen değer ve vefa ile şekillendi. 24 Ağustos 2011'den bu güne Apple'ın CEO'luk görevini yürüten Tim Cook da şirektin bu kültürel bağlarını benimsemiş gibi görünüyor. Bu bağlamda, 10 yılını Apple’a adayan çalışanlara gönderilen alüminyum blok, bu kültürel değerin bir yansıması niteliğinde.

Apple tasarım ekbinin her üründe olduğu gibi bu alüminyum bloklarda da sergilediği titiz tutumu, yüksek kaliteli 6000 serisi alüminyum ile üretilen blokların pürüzsüz ve minimalist bir tasarıma bürünmesini sağlıyor. Bu bloklar aynı zamanda Apple’ın estetik ve işlevsellik konusundaki mükemmelliyetçi yaklaşımını da yansıtıyor. Her blok, sahibinin ismi ve Apple’daki hizmet yılı sayısıyla kişiselleştiriliyor. Bu küçük ancak önemli detay, her bir bloğun eşsiz ve özel olduğunu gösterirken Apple, bu blokların üretiminde mühendislik ve tasarım standartlarından ödün vermeden, her bir bloğun mükemmel olmasını sağlıyor.

Bu alüminyum blok, sadece fiziksel bir ödül değil, aynı zamanda derin bir anlam taşıyor:  çalışanların Apple ailesinin ayrılmaz bir parçası olduğunu ve şirkete olan katkılarının ne kadar değerli olduğunu simgeliyor.Daha önce çalışanlarına kristal heykelcik veren Apple, 2019’da bundan vazgeçti ve alüminyuma yöneldi.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712