Blog
Telefondan bilgisayara bağlanma

Telefondan Bilgisayara Bağlanma Yöntemleri

İpuçları 21 Mayıs 2018 17:00

Telefondan bilgisayara bağlanmanın aslında birçok yöntemi var. Ama en güvenilir yöntemi biliyor musunuz? İşte telefondan bilgisayara dosya transferi yapmanın en güvenilir yolları.

Günümüzde teknoloji ne kadar ilerlese de bazı sorunlara hala çözüm bulunabilmiş değil. Örneğin cep telefonlarının hafıza sorunu hala hayatımızda ve bizi bilgisayarlara ya da bulut çözümlere muhtaç bırakıyor. Dolayısıyla telefondan bilgisayara dosya aktarımı ihtiyaç haline geliyor ve kimi zaman bir eziyete dönüşüyor.

Bu çok eski bir hikaye. Kullanıcı telefonundan bilgisayarına dosya atmak istiyor, bağlantı kopuyor, dosya boyutu büyük geliyor ya da bilgisayar bunun için doğru programı bulamıyor. iOS telefonlardan Mac bilgisayarlara aktarım yapmak Airdrop sayesinde oldukça kolaylaşsa da Android telefonlarda bu iş kullanıcıları zorlayabiliyor. Fakat aşağıdaki birkaç yöntem işinizi kolaylaştırabilir.

Wi-Fi Transfer Uygulaması

20180525111035_wi-fi-logo-171017.jpg

Bilgisayarınız yakındaki bir kablosuz ağa bağlıysa, dosyaları bir mobil aygıta aktarmanın en kolay yollarından biri, kablosuz aktarım uygulaması kurmak. Bu uygulamalar kablosuz ağınız üzerinden ve bir mobil cihaz üzerinden bilgi aktarma konusunda uzmanlaşmıştır. Bir kez kurulduktan sonra, kablosuz internet bağlantınız kopmadığı sürece bu uygulamalar hızlı, basit ve güvenilirdir.

Aslında, piyasada pek çok transfer uygulaması mevcut, ancak en zor kısımlardan biri PC'niz için doğru olanı bulmak olabilir. Bir Android veya iOS cihazı kullanıyorsanız, Pushbullet'in bir uygulaması olan Portal'a bir göz atın. Uygulamayı cihazınızın ilgili uygulama mağazasından indirdikten ve web sitesinin QR Kodunu taradıktan sonra, resimleri, videoları ve diğer dosyaları bilgisayarınıza veya cep telefonunuza aktarabilirsiniz. Özellikle de Google Chrome ile kolay kullanılır, çünkü dosyaları bir cihazdan diğerine anında aktarmak için sürükleyip bırakabilirsiniz.

Bir diğer yaygın çözüm ise, iOS dışındaki tüm sistemler için ücretsiz olan (iOS ücreti 3 dolar) Filedrop'tur. Portal gibi Filedrop da Windows, MacOS, iOS ve Android cihazlarla eşleşir ve daha sonra dosyaları basit bir sürükle ve bırak yöntemiyle hızlı bir şekilde aktarmanızı sağlar.

Fakat hatırlatalım; Apple kullanıcıları için bir alternatif, tüm Mac'ler ve iOS cihazlar arasında çalışan ve herhangi bir ek yazılım indirmenizi gerektirmeyen yukarıda bahsettiğimiz Airdrop uygulamasıdır. Eğer bir iPhone ve Mac kullanıcısıysanız Filedrop’a ödeme yapmak yerine Airdrop’u tercih edebilrsiniz.

Bulut Depolama Hizmetleri

20180525111219_cloud1.png

En iyi bulut depolama hizmetlerinin çoğu, Wi-Fi aktarım uygulamalarına makul bir alternatif sunar. Bir bulut paylaşım hizmeti kullanırken aslında her adımda Wi-Fi'a ihtiyacınız yoktur.

Google Drive veya Dropbox gibi bir bulut hizmeti kullanmaya hemen başlayabilirsiniz. Birini tercih ettikten sonra kayıt olun ve cep telefonunuza da bu hizmetin mobil uygulamasını yükleyin. Ardından dosyalarınızı bilgisayarınızdan ya da telefonunuzdan buluta transfer edebilirsiniz. Bir Wi-Fi veya veri bağlantınız olduğu sürece dosya buluta aktarılacaktır, çevrimdışı da kullanabilirsiniz fakat bağlantı olmadığında dosya aktarımı olmayacağını unutmayın.

Dosyalar bulutta bulunur ve giriş yaptığınız sürece herhangi bir cihazdan erişilebilir. Bu, farklı platformlar arasında veri aktarmanız gerektiğinde yararlıdır ve söz konusu bilgileri arkadaşlarınız ve iş arkadaşlarınızla paylaşmayı da kolaylaştırır.

Bununla birlikte, hem sürükle-bırak transferlerin hem de bulut hizmetlerinin bazı güvenlik sorunları olduğu da söylenebilir. Güvenli bir kablosuz ağ kullanmıyorsanız, veri hırsızlığı bir olasılıktır. Aktardığınız dosyalar ve hassas bilgilerinizle ilgili dikkatli hareket etmekte fayda var. İki adımlı doğrulamayı etkinleştirmenizi ve tüm bulut depolama hesaplarınızda bir şifre yöneticisinden edindiğiniz benzersiz bir şifre kullanmanızı öneririz.

Bluetooth

20180525111439_bluetooth.png

Bluetooth'un hala Wi-Fi’a göre çok sayıda avantajı var. Eşleştirme, bulut depolama alanını kullanmak kadar hızlı veya kolay olmasa da, bunu kablosuz ağa gerek duymadan yapabilirsiniz. Bilgisayarınızda ve mobil cihazınızda Bluetooth'u açın, ardından yakındaki herhangi bir cihazı algılayıp algılamadığını görmek için bilgisayarınıza bakın. Otomatik bağlantı yoksa “Aygıtlar ve Yazıcılar” panelini kontrol etmeyi deneyin.

Çoğu bilgisayar bir kod yazmanız veya sayıları karşılaştırmanız gereken bir onaylama işlemi ister. Bu, bilgisayarın mobil cihazınızla eşleşmesini sağlar. Cihazınızın menüsüne veya dosya tarayıcınıza baktığınız zaman bağlı sürücüler listenizde görünmelidir. Birçok PC'de, ekranın sağ alt köşesindeki Bluetooth logosuna tıklayarak Bluetooth menüsünden “Dosya Gönder” seçeneğini seçebilirsiniz. Gerekirse, Bluetooth cihazlarını doğrudan Aygıtlar ve Yazıcılar panelinden de yönetebilirsiniz.

Bluetooth, güvenilir bir yöntemdir çünkü çoğu cihaz Bluetooth bağlantısı sunar ve bir kez eşleştirildiğinde daha sonra da otomatik olarak eşleştirilmesi kolaydır. Ancak, çok eski bir bilgisayarınız ve daha yeni bir mobil aygıtınız varsa, eşleşen protokollerle ilgili bazı sorunlar olabilir - ayrıca bilgisayarınızda Bluetooth bulunmama olasılığı da vardır.

NFC Bağlantısı

NFC yakın alan iletişimi anlamına gelir. Birçok telefonun ve bazı bilgisayarların sahip olduğu bir veri aktarım teknolojisidir. Bu protokol, cihazlarınızın fiziksel olarak yakın olmasını gerektirir, ancak kablosuz aktarımlarla karşılaştırıldığında daha güvenlidir.

Doğrudan bilgisayarınızla bir NFC bağlantısı kuramasanız bile, NFC'yi kullanabilen harici sabit sürücülere ve benzer aygıtlara bakın. Bu, aracı bir cihaz kullanarak bilgisayarınıza hızlıca veri aktarmanın kolay bir yolu olabilir.

E-posta

E-posta da telefonunuzu bilgisayara bağlamanızın; daha doğrusu telefonunuzdan bilgisayarınıza dosya aktarmanın bir yöntemi. Sağlam, güvenilir, duyarlı fakat hiç de heyecan verici değil. Bununla birlikte, dosyaları masaüstünüzden yakındaki bir tablete veya akıllı telefona aktarmanız gerektiğinde, genellikle kullanışlı olur. Herkes, yukarıda listelenen süslü uygulamalara, hizmetlere ve bağlantılara sahip değildir. İşte burada e-posta hayat kurtarıcı olabilir.

Diğer birçok seçenekten daha kolay ve çoğu mobil cihaz, özellikle PDF kullanıyorsanız, ekleri okunabilir bir biçimde açmak için yeterince akıllıdır. OneDrive ve Office 365 sayesinde, Word belgelerini doğrudan e-posta istemcinizde açabilir ve düzenleyebilirsiniz.

USB Sürücü

20180525111629_usbicon.png

Yaygın olarak kullanılan USB sürücü, kablosuz işlevler ve daha önce bahsedilen bulut nedeniyle yakın zamanda popülerliğini yitirdi. Fakat bazen dosyalarınızı taşımak için bir flash sürücü veya harici bir sabit sürücü en iyi seçenek olabilir.

USB bağlantıları verilerinizi kablosuz olarak transfer etmenizden daha güvenilir bir yöntemdir. Ayrıca aynı zamanda çok fazla içeriği hızlı bir şekilde bu cihaza kaydederek birden fazla bilgisayar ile paylaşabilirsiniz.

Asıl konu kullanmak için doğru USB cihazı seçmektir. Örneğin birçok Android cihaz, uyumlu USB depolama cihazlarıyla eşleştirilebilen ve bilgisayar ile Android cihazınız arasında hızlı aktarım yapabilmenizi sağlayan USB On-The-Go özelliğini kullanır.

Göz önünde bulundurulması gereken diğer bir alternatif ise kablosuz medya okuyucusudur. Bunlar, kendi hotspot'larını yaratabilen SD kartlarını veya USB sürücülerini kullanan harici sabit disklerdir. Böylece hem bilgisayarınız hem de mobil aygıtlarınız için çok sayıda bağlantı seçeneği sunar.

Teknoloji o kadar hızlı ilerliyor ki, çok yakında veri transferi için belirli cihazlara ya da Wi-Fi gibi bağlantılara ihtiyaç duymadan kolaylıkla dosya ve veri aktarımı yapabileceğiz. Fakat şuan için yukarıda saydığımız öneriler, telefonunuzu bilgisayarınıza bağlamak ya da dosya aktarımı yapabilmek konusunda size yardımcı olabilir.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712