Blog
Android kodları

Gizli Android Kodları: Samsung, LG ve Sony

İpuçları 11 Nisan 2018 13:00

Akıllı telefonunuzda bulunan USSD protokolü sayesinde, numara çevirici bölümünden çeşitli kodlar girerek bir takım gizli özelliklere ulaşabilirsiniz.

“Hızlı kodlar” ya da “özellik kodları” olarak da bilinen Yapılandırılmamış Tamamlayıcı Servis Verileri (USSD) kullanıcıların gizli verilere erişmesine imkan veren bir arayüz protokolü. Başlangıçta sadece GSM telefonları için oluşturulan protokol, CDMA cihazlarda da bulunabiliyor.

Bu herkese açık kanallar ile kullanıcılar servis sağlayıcı bilgisayarları ile doğrudan iletişim kurabilir ve / veya cihazlarındaki arka plan özelliklerine erişebilir. Bunun için kullanıcının telefon çevirici ekranı (bir telefon görüşmesi başlatmak için kullandığınız ekran) açarak belirlirakam ve simgeleri tuşlamaları yeterli. Kodlar genellikle * veya # simgeleriyle başlar ve biter. Kullanıcıların normal kullanımda yanlışlıkla bu kodları tuşlamaları ise neredeyse imkansızdır.

Gizli Android kodları aslında basit simge ve rakamlardan oluşsa da kullanımda pek pratik değiller. Kodları ezberlemek zor olduğu gibi; kullanıcıların yerel hücre kulelerinin nasıl performans gösterdiğini ya da IMEI numaralarının ne olduğunu bilmesi genellikle gerekmez. Yine de telefonunuzun gizli özelliklerini keşfetmek eğlenceli olabilir.

Akıllı telefonunuzda kullanabileceğiniz bazı Android kodları aşağıda görebilirsiniz. Fakat herhangi bir data kaybı yaşamanızı istemeyiz, bu nedenle kodları denemeden önce telefonunuzu yedeklemenizi tavsiye ediyoruz.

20180411133139_androidlogo.jpg

IMEI Numarası Öğrenme: *#06#

Cep telefonunuzun IMEI numarasını görmek için *#06# kodunu çevirme ekranından girebilirsiniz. Eğer cep telefonunuz kaybolursa IMEI numarası, telefonun izlenip bulunmasına yardımcı olacaktır.

LCD Ekran Test Modu: *#0*#

Android gizli kodları arasında oldukça önemli olan bu kod, aynı zamanda oldukça keyifli bir LCD Ekran Test Modu açıyor. *#0*# kodunu girdikten sonra telefonunuzun LCD ekranını renk, reseptör, titreşim, karartma, LED ve benzeri konularda test edebilirsiniz.

Arama Yönlendirme Kontrolü: *#61#

*#61# kodunu tuşlayıp arama tuşuna bastığınızda çağrı yönlendirme bilgilerini görebilirsiniz. Ses, very, faks, SMS, senkronizasyon gibi yönlendirme yapılabilen konularda bilgi sahibi olabilirsiniz.

Arama Bekletme Etkinleştirme: *43#

Telefonunuzun çağrı bekletme özelliğini etkinleştirmek isterseniz, *43# kodunu yazarak arama tuşuna basabilirsiniz.

Hızlı Test Menüsü: *#7353#

Özel Android kodları arasında en önemlilerden biri de hızlı test menüsünü açan *#7353# kodu. Bu menu sayesinde telefonunuzun kamera, ses, Bluetooth, sensor ve benzeri donanım veya özelliklerini kolayca test edebilirsiniz. Fakat bu kod sadece Samsung telefonlarda çalışır.

Firmware Görüntüleme: *#1234#

Yine Samsung telefonlarda Firmware’i (yazılım sürümünü) kontrol etmek için *#1234# kodunu deneyebilirsiniz.

Cep Telefonu Teşhis: *#9090#

Bu gizli Android kodu mobil teşhis konusunda kullanıcılara yardımcı olur. Samsun cep telefonları için sunulan bu kod ile cep telefonunuzun Servis modu penceresini görüntüleyebilirsiniz.

Fabrika Ayarlarına Geri Dön: *2767*3855# (Dikkat! Veri kaybına neden olabilir)

Bu kod telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürür ve içindeki birçok veriyi temizler. Dolayısıyla kodu deneme yapmak için kullanmamanızı, cihazınızı fabrika ayarlarına sıfırlamak istediğinizde kullanmanızı öneririz.

Anroid telefonlarla ilgili gizli bilgileri keşfetmek, sorunları tanımlamak ve çözüm bulmak için bu kodlar işinize yarayabilir. Yukarıdakiler en çok kullanılan kodlar olsa da hem Android hem de iOS telefonlar için onlarca farklı gizli kod bulunuyor. Eğer ilgileniyorsanız, internette araştırarak çok daha uzun kod listelerine ulaşabilirsiniz.

 

 

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712