Blog
Çocuklar için eğitici oyunlar

Çocuklar İçin Eğitici Ve Eğlenceli Mobil Oyunlar

İpuçları 09 Mart 2018 12:30

Çocukları eğitici mobil oyunlara yönlendirmek ve telefon kullanımını süre ile sınırlamak, tamamen yasaklamaktan daha faydalı olabilir.

Tabletler ve akıllı telefonlar sadece bizim değil çocuklarımızın hayatının da bir parçası haline geldi. Ebeveynler çocuklara bu cihazları kullandırma konusunda farklı görüşlere sahip olsa da, artık bebeklerin bile elinde tablet görebiliyoruz. Çocukların eninde sonunda bu teknolojileri kullanacağını düşünürsek; tamamen yasaklamak yerine, belli bir süre sınırı koymak ve faydalı mobil uygulamalar ile çocuğunuzun bu cihazları daha bilinçli kullanmasını sağlamak bir çözüm olabilir.

Eğer çocuğunuz için Google Play Store, AppStore ya da başka bir uygulama mağazasından bir oyun seçmeyi düşünüyorsanız, öncelikle dikkat etmeniz gereken birkaç konu var. Öncelikle uygulamanın hangi yaş aralığına uygun olduğunu, içeriğini ve uygulamadaki reklamların içeriğini kontrol etmelisiniz. Bazı uygulamalar telefonunuzda rehber, galeri ve benzeri bilgilerinizin bulunduğu dosyalara erişim isteyebilir. Bu izinleri de kontrol etmeniz oldukça önemli. Son olarak telefonunuzda ya da tabletinizde bir antivirüs programı kullanmanız da güvenlik açısından faydalı olacaktır.

Bütün bu konuları göz önünde bulundurarak, çocuğunuz için hem eğitici hem de eğlenceli birkaç mobil oyun belirlemeyi düşünürseniz, işte önerilerimiz:

Touch Trainer

Touch Trainer, cep telefonu ya da tablet ile yeni tanışan çocuklara dokunmatik ekran teknolojisini öğretmeyi hedefleyen basit bir neden-sonuç uygulaması. 4 yaşın altındaki çocuklar için tasarlanmış bu uygulama ile dokunma becerisi kazandırılırken ince motor becerileri de geliştirilebiliyor.

Sago Mini Süper Kahraman

20180312110103_sagominikaharmanlar.png

2-4 yaş arası mini süper kahramanlar için ideal bir oyun olan Sago Mini Süper Kahraman, keşfetmeyi ve yardımseverliği teşvik ediyor. Havuç yiyerek güç toplayan ve süper güçleri olan Tavşan Jack, ördeklerin karşıdan karşıya geçmesine yardım ediyor ve yiyeceğini ahtapotlarla paylaşıyor.

LOOPIMAL

20180312110229_loopimal.jpeg

Tasarımı ile dikkat çeken bu oyun 5-7 yaşlarındaki çocuklar için oldukça uygun. Uygulamada çocuklar animasyon ve müziği keşfederken aynı zamanda eğlenebiliyor. Herhangi bir amacı ya da hedefi olmayan oyunda çocuklar rahatlatıcı melodiler eşliğinde sevimli hayvanlara direktifler vererek onları hareket ettiriyor.

Bitsboard

20180312110353_bitsboard.jpeg

Bitsboard resimli ve yazılı kartlar, yapboz, hafıza, resimdekini incele, resimdekini bul, kelime ve resim eşleştir, nesnenin ismindeki harfleri bul, heceleme, tombala, okuma alıştırmaları, kelime avı, resim avı, harflerin üzerinden gitme, sınıflandırma konularında kendi çalışmalarınızı yapmanıza imkan tanıyor. Türkçe opsiyonu da bulunan uygulamayı çocuğunuzla birlikte rahatlıkla oynayabilirsiniz. Hatta İngilizce öğrenimi için de oldukça faydalı olabilir.

Montessori: Harflere Giriş

Bir çok farklı dil desteği olan bu uygulama çocuklar için oldukça faydalı bir destek olabilir. Montessori tekniğine dayanan temeli ile çocukların harflerin öğrenmesine yardımcı olan uygulamada, sözcükleri kendi dilinizde kaydederek kullanmanıza imkan sunan bir “kayıt stüdyosu” da bulunuyor.

Monster Mingle

20180312110534_monstermingle.jpg

Çocukların hayal gücünü geliştiren en eğlenceli oyunlardan biri de Monster Mingle. Bu oyunda çocuklar gözlerinden, kuyruklarına; dişlerinden boynuzlarına kadar kendi canavarlarını kendileri oluşturuyor. Ardından canavarlarını doyurmak için farklı adalara eğlenceli bir keşfe çıkıyorlar. Çocuklar canavarlarını isterlerse yüzdürebiliyor, isterlerse uçurabiliyor ya da şarkı söyletebiliyor.

Jelly Jumble

20180312110708_jellyjumble.png

Çocuklara özel eğitici mobil oyunlardan biri de Jelly Jumble. 5-6 yaş arası çocuklara hitap eden oyunda Oliver ve mavi canavar arkadaşı Soran reçel yapabilmek için doğru meyveleri birbiriyle eşleştirmeye çalışıyor. Başarılı bir görsel tasarıma sahip oyun, 14 bölüm ve interaktif hikayelerden oluşuyor.

Artie’nin Dünyası

20180312105747_Artienind%C3%BCnyas%C4%B1.jpg

Artie’nin Dünyası çocuklara çizim ve animasyonun temelini öğretmek için tasarlanmış. 2-4 yaş arası çocuklar için uygun olan mobil oyunda noktaların birleştirilmesiyle üçgen, kare, daire gibi şekiller yapılabiliyor. Çocuklar Artie ve sihirli kalemiyle, canavarlar tarafından tahrip edilmiş dünyayı yeniden dizayn ediyor.

Stack The Countries

20180312110859_stackthecountries.png

Eğitici mobil uygulamalardan biri olan Stack the Countries, çocukların coğrafya bilgilerini geliştirmesine yardımcı oluyor. Ülkelerin başkenti, önemli yapıları, resmi dili, bayrağı, komşuları gibi birçok bilgiyi eğlenceli bir şekilde öğretiyor. Dünyacoğrafyası ile birlikte çocukların dil eğitimine de katkı sağlıyor.

Puzzle For Kids Animals

20180312111210_Puzzleforkidsanimals.png

Küçük çocuklar hayvanları tanıtma, aynı zamanda parçaları bir araya getirmek için mantık yürütme gibi amaçları olan uygulamanın 7 farklı dil desteği bulunuyor. Uygulama, 100 farklı hayvan resimli yap-boz sayesinde çocukların motor becerilerinin gelişmesine yardımcı oluyor.

Çocuklar için hem eğlenceli hem de eğitici mobil oyunlar bulmak her zaman kolay olmuyor. Yukarıda sıraladığımız uygulamalar ile çocuklarınıza sıkılmadan eğlenceli eğitimler verebilir aynı zamanda birlikte güzel vakit geçirebilirsiniz.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712