Blog
yenilenmis-telefon-ilk-gorsel

Yenilenmiş (Refurbished) Telefon Nedir?

Duyurular 04 Mart 2019 14:00

Ülkemizde artan kurlar sebebi ile pahalılaşan akıllı cihazlara alternatif bir çözüm: Yenilenmiş garantili cihazlar.

Yenilenmiş(refurbished) telefonlar, telefonun bir önceki sahibinden satın alınmış, kozmetik sorunları (ekran kırığı-çiziği, kasa kırığı-çiziği gibi) giderilmiş, arızalı parçaları orijinal parçalar ile değiştirilip yenilenmiş, kullanılmayan fonksiyonları kullanılabilir hale getirilmiş ve fabrika ayarlarına döndürülmüş, yeniden ambalajlanmış telefonlardır.

20190304150448_ilkgorsel.png

 

Neden yenilenmiş telefon?

Yenilenmiş telefon satın almak, kullanılmış ikinci el telefon satın almaya kıyasla birçok avantaja sahip. Bu avantajlardan en önemlisi, alımda alınan riskin düşük olması. Aldığınız yenilenmiş telefon bir yıl garantili olacağından, bu süre içerisinde garanti kapsamı dahilinde herhangi bir sorun yaşamanız durumunda, sıfır cihazlarda olduğu gibi, cihazı aldığınız firmaya internet üzerinden veya telefonla başvurup ücretsiz olarak tamirini sağlayabilir veya cihazı yenisi ile değiştirebilirsiniz.

20190304151047_ddsf.png

Yenilenmiş telefon almanın bir diğer avantajı ise zaman tasarrufu ve karar verme kolaylığı. Sahibinden, n11, gittigidiyor vs. gibi internet sitelerinde binlerce satılık cihaz ilanı ve çok sayıda satıcı mevcut. Paranız güvende olsa dahi, seçenekler arasında en doğru kararı vermeye çalışmak oldukça yorucu ve çok zaman gerektiren bir süreç.

Sıfır cihaz satın almayla kıyaslandığında ise yenilenmiş telefon almanın en avantajlı yanı tabii ki ödenecek fiyat. Hem herhangi bir sorunu olmayan, hem de performansı yüksek bir yenilenmiş telefonu, sıfırından çok daha uygun bir fiyata alabilirsiniz. Ayrıca, Şubat ayında yaşanan mevzuat değişikliği sonucunda Nisan ayından itibaren 2400 TL ve üzeri fiyata sahip sıfır cihazların ÖTV’sini %25’den %50’ye çıkarılacak. Bu da, örneğin Apple iPhone cihazlarda, 886 TL ile 2074 TL arasında fiyat artışı anlamına geliyor.

 

Nereden çıktı bu yenilenmiş telefon?

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de ikinci el telefonların adet bazında satışı, sıfır telefonlara oranla 2 kat fazla gerçekleşti. Artan döviz kurlarının da etkisiyle satılan sıfır cihazların adedi 10 milyon iken, ikinci el telefonların satış adedi 20 milyonu geçti. Akıllı telefon fiyatlarının giderek yükselmesi ve akıllı telefon kullanımında bilinçlenmenin artması ile birlikte tüketiciler, istedikleri telefon modellerine sahip olabilmek için ekonomik olarak daha uygun yollar aramaya başladılar. Akıllara ilk gelen yöntem ise ikinci el telefondu, ancak satın alma sırasında yaşanan cihazların arızalı teslim alınması, dolandırıcılık girişimleri, hatta teslim alınan kutunun içinden satın alınmak istenen cihaz yerine çeşitli malzemeler çıkması gibi sorunlar sebebiyle, alıcılar ve satıcılar arasında büyük bir güven sorunu oluştu. Bu sorunu çözmek ve tüketicilerin daha sağlıklı alışveriş yapabilmeleri amacıyla, özellikle tamir operasyonunu gerçekleştirebilen kurumsal firmalar, yenilenmiş(refurbished) telefon pazarını oluşturdu.

Pek Yakında 

 20190304151358_cepfix-recycle.png                                     

Eğer siz de yenilenmiş telefon satın almak isterseniz, çok yakın bir zaman içerisinde cepfix.com üzerinden güvenli bir biçimde yenilenmiş telefonunuzu alabilirsiniz.

           

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712