Blog
İnstagram Hikayelere Yorum Yapabilme Özelliği Geldi!

İnstagram Hikayelere Yorum Yapabilme Özelliği Geldi!

Duyurular 08 Eylül 2024 01:30

İnstagramda Hikayelere Yorum Yazabileceğinizi Biliyor Muydunuz?

Instagram, sürekli gelişen bir platform olarak kullanıcılarına daha fazla etkileşim ve bağlantı kurma fırsatları sunuyor. Son güncellemelerle birlikte, Instagram hikayelerine artık direkt yorum yapabilmek mümkün! Bu yenilik hem hikâye paylaşan kullanıcılar hem de izleyiciler için büyük bir adım niteliğinde. Peki, bu yeni özellikle neler yapabilirsiniz ve nasıl kullanılır? Gelin birlikte keşfedelim!

Instagram hikayeleri, kullanıcıların 24 saat boyunca profilinde kalıcı olmayan kısa videolar ve fotoğraflar paylaşmasını sağlayan bir özelliktir. İlk olarak Snapchat’ten esinlenilerek 2016’da Instagram’a eklenen bu özellik, kısa sürede kullanıcılar arasında çok popüler hale geldi. Hikayelerin bu kadar popüler olmasının nedeni, daha samimi, geçici ve yaratıcı içerikler sunma fırsatı yaratmasıdır.

Ancak hikayeler her ne kadar eğlenceli olsa da uzun süre boyunca yalnızca emoji tepkileriyle sınırlandırılan etkileşim seçenekleri, kullanıcılar arasında daha anlamlı bir iletişim kurmanın önündeki bir engel olarak görülüyordu. İşte bu noktada, Instagram’ın hikayelere yorum yapma özelliği devreye girdi.

Instagram’ın son güncellemesiyle artık izlediğiniz hikayelere emoji tepkileri dışında doğrudan yorum yazabilmek mümkün. Yani sadece izleyiciler değil, hikâye sahipleri de bu yorumları görebilecek ve yanıtlayabilecek. Bu özellik, takipçilerle daha derin ve kişisel bir iletişim kurmayı sağlayarak etkileşim seviyesini yükseltiyor ve hikayeler üzerinden etkileşimi artırmak isteyen içerik oluşturucular ve markalar için de büyük bir fırsat sunuyor.

Bu yeni özelliği kullanmak oldukça basit. İlk olarak, Instagram uygulamanızın en son sürümünü kullandığınızdan emin olun. Yeni özellikler genellikle uygulama güncellemeleriyle birlikte gelir ve her kullanıcıya aynı anda ulaşmayabilir. Bir arkadaşınızın ya da takip ettiğiniz bir kişinin hikayesini açtığınızda ekranın sol alt köşesindeki simgeye dokunarak yorum panelini açabilirsiniz. Buradan yazmak istediğiniz yorumu ekleyebilir veya diğer kişilerin yaptıkları yorumları görüntüleyebilirsiniz.

Ancak elbette bu yenilikle birlikte Instagram’ın hikayeler bölümünde daha fazla kişiselleştirme ve etkileşim özellikleri eklemesi bekleniyor. Belki gelecekte, yorumların herkese açık bir şekilde görüntülenmesinin düzenlenebilmesi ya da hikâye sahibinin yorumları sabitleyebilmesi gibi seçenekler de eklenebilir.

Kısa zaman önce yakın arkadaşlar özelliğini yalnızca hikayelerde değil gönderilerde de kullanabilmenizi sağlayan Instagram, her gün yeni ve kullanışlı özellikleri bünyesine katmaya devam ediyor. Kullanıcı tarafındaysa şu anda en çok beklenen özellik, TikTok ve YouTube gibi platformlarda karşımıza çıkan ekrana basılı tutarak videoları iki kat hızla izleyebilme özelliği. Instagram yetkililerinden henüz bununla ilgili bir açıklama gelmese de yakın zamanda bu konuya da el atacaklarından şüphe yok.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712