Blog
iPhone'unuzu Dokunmadan Kontrol Edebileceğinizi Biliyor Muydunuz?

iPhone'unuzu Dokunmadan Kontrol Edebileceğinizi Biliyor Muydunuz?

iOS 23 Eylül 2024 01:30

iOS 18 İle Birlikte Gelen Yeni Özellikle Artık iPhone'unuzu Dokunmadan Kontrol Edin!

iPhone’unuzu dokunmadan kontrole edebileceğinizi biliyor muydunuz? iOS 18 ile gelen 'Vokal Kestirmeleri ' özelliğiyle 'Hey Siri' özelliğinde olduğu gibi cihazınızda belirli ayarları aktifleştirdikten sonra yalnıza seçtiğiniz kelimeyi söyleyerek telefonunuza belirli komutlar verebilirsiniz. Arkadaşlarınız elinizden telefonunuzu aldığında yalnızca bir kelime söyleyerek telefonunuzu kilitleyebilecek ya da eliniz doluyken önemli bir arama yapmanız gerektiğinde birkaç kelime söyleyerek bunları gerçekleştirebileceksiniz. İşte o ayarlar;

Adım 1: Ayarlar uygulamasına girin.

Adım 2: Erişilebilirlik sekmesine gidin.

Adım 3: Açılan pencerede biraz aşağı kaydırın ve ‘Vokal Kestirmeleri’ seçeneğine dokunun.

Adım 4: Eylem Ekle sekmesine dokunun ve ‘Sürdür’ e dokunun

Adım 5: Açılan pencereden cihazınıza vermek istediğiniz komutu seçin. Ardından açılan Özel İfade bölümüne hangi kelimeyi söylediğinizde cihazınızın bu eylemi gerçekleştirmesini istiyorsanız onu yazın.

Adım 6: Özel ifadenizi girdikten sonra cihazınız, bu ifadeyi üç kere söylemenizi isteyecek ve bu sayede sesinizi kaydedip siz daha sonra bu ifadeyi söylediğinizde ayırt edebilecek. Üç kere ifadeyi tekrar ettikten sonra çıkan pencerede ‘Sürdür’ seçeneğine tıklayın.

Not: Kestirmeleri kapatmak ya da tümüyle sildirmek isterseniz 'Vokal Kestirmeleri'ne girdiğinizde oluşturduğunuz tüm kestirmeler görünecek. Bu ekranda sağ üst köşeden 'Düzenle' seçeneğine tıklayıp silebilirsiniz. 

İşte bu kadar!

Artık seçtiğiniz kelimeyi her söylediğinizde cihazınız, öncesinde belirlemiş olduğunuz eylemi gerçekleştirecek.  Aynı ‘Hey Siri’ özelliğinde olduğu gibi cihazınız özel ifadeyi söylediğinizi yakalayabilmek için arka planda mikronu açık tutuyor ve sizi dinliyor olacak. Bunun şarjınızın erken bitmesine sebep olabileceğini unutmayın.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712