Blog
Çektiğiniz Videolardan İstediğiniz Objeyi Silmenin En Basit Yolu!

Çektiğiniz Videolardan İstediğiniz Objeyi Silmenin En Basit Yolu!

İpuçları 03 Ekim 2024 11:00

Meta'nın Kendine Ait Bu İnternet Sitesiyle Videolarınızı İstediğiniz Gibi Düzenleyebilirsiniz!

Çektiğiniz videolarda arka planınızı değiştirmek, videoda bulunan bir objeyi silmek veya videoya yazı eklemek gibi işlemleri Meta’ya ait bu siteyle çok basit ve ücretsiz bir şekilde yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Herhangi bir kayıt işlemi gerektirmeyen bu siteyi kullanarak çok basit bir şekilde istediğiniz değişiklikleri yapabileceksiniz. Üstelik ücretsiz!

 

Günümüzde YouTuber ve influencer sayısı gittikçe artarken insanların video paylaşırken en zorlandığı konuların başında video düzenleme geliyor. Yazı ekleme ya da arka planda görüntüyü bozan objelerden kurtulma gibi ihtiyaçlarınızı karşılamak için ya bir uygulamaya abone olmanız ya da reklamlarla dolu internet sitelerini gezip ilgili araç takımlarını bulmanız gerekiyor. Meta bu konuda kullanıcılarının imdadına yetişmiş ve bizlere ücretsiz bir site sunmuş. Kullanımı oldukça basit olan bu site sayesinde bilgisayarınız üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde işlemlerinizi halledebileceksiniz. Nasıl mı? İşte rehberimiz;

 

Adım 1: sam2.metademolab.com sitesini tarayıcınızda açın.

Adım 2: Sağ üstte bulunan ‘Try it now’ kutusuna tıklayın. Buraya tıkladıktan sonra karşınıza açılan pencerede ilk olarak size sitenin kullanımıyla alakalı ipuçları verecek.

Adım 3: Deneyebilmeniz için karşınıza demo bir video çıkacak. Video üzerinde düzenlemek istediğiniz objeyi veya objeleri tıklayarak seçin.

Adım 4: İstediğiniz objeleri seçtikten sonra sol altta bulunan ‘Track objects’ kutucuğuna tıklayın.

Adım 5: Açılan pencerenin solundaki ‘Remove’ seçeneğini kullanarak seçtiğiniz objeyi videodan kaldırabilirsiniz. Eğer başka bir düzenleme yapmak istiyorsanız ‘Next’ kutucuğuna tıklayarak ilerleyin.

Adım 6: Ekranın sol tarafında çıkacak olan seçenekleri kullanarak videonuzda istediğiniz düzenlemeyi yapabilirsiniz.

Adım 7: Düzenlemeyi bitirdikten sonra yine ‘Next’ kutusuna tıklamanız gerekiyor. Ardından ister videonuzu bilgisayarınıza kaydedebilir isterseniz de linkini kopyalayıp paylaşabilirsiniz.

Bu aşamada dilerseniz ‘Upload your own’ kutusuna tıklayarak maksimum 70 MB büyüklüğündeki videolarınızı yükleyerek düzenleme yapabilirsiniz. İşte hepsi bu kadar!

Bu sitenin henüz Meta tarafında geliştirilmekte olduğunu ve henüz demo aşamasında olduğunu unutmayın. Bu nedenle karşınıza bazı hatalar çıkabilir veya yüklediğiniz videoda seçtiğiniz objeler yapay zeka tarafından tam algılanmayabilir.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712