Blog
Yeni iPad Air, iPad Pro ve Apple Pencil Pro Tanıtıldı! İşte Özellikleri

Yeni iPad Air, iPad Pro ve Apple Pencil Pro Tanıtıldı! İşte Özellikleri

Duyurular 30 Mayıs 2024 14:15

Apple, Güçlü M4 Çipli iPad Pro ve iPad Air Modellerini Tanıttı!

Apple'ın 7 Mayıs düzenlediği etkinliği, teknoloji dünyasında büyük heyecan yarattı. Bu etkinlikte, gelişmiş çipler, ince tasarımlar ve yeni özellikler ile öne çıkan yeni iPad Pro, iPad Air ve Apple Pencil Pro tanıtıldı.

iPad Pro: Güç ve İnceliğin Buluşması

M4 çipli yeni iPad Pro modelleri, önceki nesile kıyasla %50 daha güçlü işlemcilere sahip. 38 trilyon işlem yapabilme kapasitesine sahip nöral işlemci birimi ile Apple’ın yapay zeka alanında büyük bir atılım yapması bekleniyor.

Yeni iPad Pro’lardaki Ultra Retina XDR OLED ekranlar, keskin ve canlı görüntüler sunarken yansımaları da ortadan kaldırıyor. 5,3 ve 5,1 mm kalınlıkları ile iPod Nano'dan bile ince olan iPad Pro'lar, taşınabilirlik konusunda da öne çıkıyor.

iPad Pro fiyatları 45.999 TL'den başlıyor ve 114.999 TL'ye kadar çıkıyor.

iPad Air: M2 Çipli Güçlü Performans

Etkinlikte ilk tanıtılan ürün yeni iPad Air oldu. Apple CEO’su Tim Cook, yeni iPad Air için "iPad için çıkışından bu yana en önemli gün" ifadesini kullandı. Bunu söylemesinin sebebi ise ilk iPad Air’dan bu yana tarihte ilk defa yeni seri 11 inç ve  13 inç olmak üzere iki farklı ekran boyutuyla kullanıcılarla buluşacak.

Daha önce Pro serisinde gördüğümüz M2 çipleri yeni nesil Air modellerinde bulunacak. Yeni modellerin ses kalitesine dikkat çeken Apple, kamera konumlandırmasını da Pro modellerindeki konuma taşımış.

Lansmanda dikkat çeken bir diğer nokta ise Apple’ın vurgu yaptığı ‘makine öğrenmesi kapasitesi’ olsu. Bu da yeni cihazlarda yapay zeka esintileri görebileceğimiz anlamına geliyor.

Her iki modelde de hafıza seçenekleri 128 GB’dan başıyor ve 256, 512, 1 TB olmak üzere toplam 4 farklı seçenekle birlikte geliyor. Yeni iPad Air fiyatları 25.999 TL'den başlıyor ve 61.499 TL'ye kadar çıkıyor.

Apple Pencil Pro: Haptik Dokunuş

Apple’ın 7 Mayıs etkinliğinde tanıttığı ürünlerden Apple Pencil Pro da dikkat çekti. Haptik geri bildirim özelliğine sahip yeni kalem, pek çok farklı kullanım şekli sunuyor.

İşaretleme, not alma, çizim yapma gibi amaçlarla kullanılabilecek olan kalemin üzerindeki haptik motorlar, yazım deneyimini bir üst levele çıkararak kağıda farklı kalem ve boyalarla yazma hissini deneyimleme fırsatı sunuyor.

Kalem üzerinde sıkıştırma ve döndürme gibi hareketler yapmak da mümkün. Apple Pencil Pro’nun dikkat çeken bir diğer özelliği ise kalemi tabletin üzerine koymadan önce ucunun nereye geleceğini görmeyi sağlayan dokunma algılama özelliği. Farklı cihazlar arasında geçişin de bir çift dokunuşla yapılabilmesine olanak sağlayan kalem, iPad’lerin yan tarafına manyetik olarak yapışarak eşleşiyor ve bu şekilde şarj oluyor.

Yeni Apple Pencil Pro, M4 çipli iPad Pro modelleri ve M2 çipli iPad Air modelleri ile kullanılabiliyor. 

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712