Blog
WhatsApp’ın Passkeys Özelliği Tüm iPhone’lar İçin Yayınlandı! İşte Detaylar

WhatsApp’ın Passkeys Özelliği Tüm iPhone’lar İçin Yayınlandı! İşte Detaylar

Duyurular 09 Haziran 2024 19:00

WhatsApp’ın Yeni Özelliği Passkeys Nedir?

WhatsApp, Android kullanıcıları için sunduğu "Passkeys" özelliğini iOS cihazlarda da kullanıma sundu. Bu yeni özellik, WhatsApp'a girişlerde yeni ve daha güvenli bir yöntem sunuyor.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, kullanıcılarına yeni bir özellik sunarak memnuniyetlerini artırıyor. "Passkeys" adı verilen bu özellik, WhatsApp'a daha kolay erişim sağlarken aynı zamanda yeni bir güvenlik katmanı da ekliyor.

WhatsApp'a giriş yapmak isteyen kullanıcılar, telefon numaralarını girdikten sonra doğrulama kodu alıp uygulamaya erişebiliyorlardı. Ancak "Passkeys" adlı yeni özellik, bu süreci değiştiriyor. Artık kullanıcılar, biyometrik verilerini kullanarak da WhatsApp'a giriş yapabilecekler. Bu sayede kullanıcılara daha pratik ve güvenli bir giriş seçeneği sunulmuş olacak.

WhatsApp'ın 24.2.10.73 kodlu iOS beta sürümünde, "Passkey" özelliği test edilmeye başlandı. WhatsApp'ın 24.2.10.73 kodlu iOS beta sürümünde ortaya çıkan Passkey özelliği, henüz geliştirme aşamasında olsa da kullanıcılara sunulmaya başlandı. Merak edenler için hemen belirtelim; WhatsApp'ın iOS'taki Passkey özelliği, büyük oranda Android'dekiyle benzerlik gösterecek.

Passkey özelliği, WhatsApp'ın iOS sürümüne geldiğinde kullanıcılar için oldukça etkili ve kolay bir deneyim sunacak. Özelliği kullanmak isteyen kullanıcılar, kendi passkey'lerini belirlemek için sunulan yeni bir bölümü kullanabilecekler. Seçenekler kullanıcılara bırakılacak; FaceID ve eski iPhone sahipleri için de parmak izleriyle özelliği kullanabilecekler.

Özelliği aktifleştirmek için;

Ayarlar > Hesap > Passkeys

Adımlarını takip etmek ve ‘passkeys oluştur’ butonuna tıklamak yeterli.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712