Blog
Vodafone, "dijital aileler"in içini rahatlatıyor

Vodafone, "dijital aileler"in içini rahatlatıyor

Yeni Ürünler 25 Şubat 2016 01:00

Vodafone, Türkiye’de ailelerin dijitalleşmesine katkıda bulunacak bir iletişim ve bilinçlendirme programı geliştirdi.

 “Vodafone Merhaba Programı” kapsamında anne ve babalar, güvenli internet kullanımı ve dijital ebeveynlik konusunda bilgi alabilecek, çocuklarının konum bilgilerini anlık olarak görebilecek ve çocuklarının cep telefonu kullanımlarını kontrol altında tutabilecek.

Aileleri güvenli bir şekilde dijital geleceğe hazırlayan Vodafone, 7-13 yaş arası çocukları olan ebeveynlerin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirdiği programla iletişim ihtiyaçlarına uçtan uca çözümler sunuyor.

Program kapsamında oluşturulan “Dijitale Merhaba Portalı” ile aileler, çocuklarını dijital dünyaya güvenli bir şekilde hazırlarken, “Buradayım Uygulaması” ile de çocuklarının konum bilgilerini anlık olarak görebilecek. Ebeveynler, “Merhaba Tarifesi” sayesinde çocuklarına her an her yerde kolaylıkla ulaşırken, onların kullanımlarını da kontrol altında tutabilecek.

Bireylerin, kurumların ve hanelerin dijital teknolojilerle buluşmasını hedefleyen Vodafone, “dijital aileler”e rehber olması için “dijitalemerhaba.com” portalını hazırladı. Portalda, dijitalleşen dünyada anne baba olmak, güvenli dijital dünya rehberi, öğrenmek ve eğlenmek için dijital gibi başlıklar altında anne ve babalara internet kullanımı konusunda bilgiler ve çözüm önerileri sunuluyor. Dijitale Merhaba Portalı’na www.dijitalemerhaba.com adresinden ulaşılabiliyor.

Anne-babaların çocuklarının her an nerede olduğundan haberdar olmasını sağlamak amacıyla tasarlanan “Buradayım Uygulaması”, 7-13 yaş arasında çocuğu olan ailelerin kullanımına sunuluyor. IOS ve Android telefonlar için geliştirilen uygulamanın kullanması için hem anne-baba hem de çocuğun telefonuna yüklenmesi gerekiyor.

“Merhaba Tarifesi” ile ebeveynler çocukları için 200 SMS, 1000 dakika ve 1 GB internetten oluşan faturalı hatta ayda 22 lira ödeyerek sahip olurken, 12 ay kalma sözü verdiklerinde ilk 3 ay ücret ödemeyecek. Limitine geldiğinde duran, paket tutarının asla aşılmadığı bir tarife olan “Merhaba Tarifesi” sayesinde ebeveynler herhangi bir fatura sürprizi ile karşılaşmayacak.

– “Ailelerin dijital yaşam rehberi olacağız”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, dijital dönüşümün yalnızca birey ve kurumlara mobil genişbant erişimi sağlamakla bitmediğini belirterek, insanların hayatlarında değer oluşturacak altyapılara yatırım yapmak gerektiğini vurguladı.

Bireylerin ihtiyaçlarını analiz ederek bu ihtiyaçları karşılayacak inovatif ürün ve servisler geliştirdiklerini aktaran Buruk, servis ve uygulama alanlarını geliştirirken, dijitalleşmeye en yakın segmentler olan “Dijital Doğanlar” ve “Dijital Olanlar”a da önem verdiklerini bildirdi.

Buruk, 7-13 yaş arası çocuğu olan aileleri hedefledikleri “Vodafone Merhaba Programı”nın hem bu stratejilerini desteklemesi hem de Türkiye’de ailelerin güvenle dijitalleşmesine katkıda bulunacak olması nedeniyle özel bir önem taşıdığını kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

“Anne-babalar, bu programda yer alan ‘Buradayım Uygulaması’ sayesinde, çocuklarına her zaman kolaylıkla erişebilecek ve çocuklarının nerede olduğunu görebilecek. Ayrıca, internet ve teknoloji dünyasına adım atan çocuklarını zararlı içeriklerden koruyabilecek ve çocuklarının akıllı cihazları daha güvenli bir şekilde kullanmasını sağlayabilecek. Onlar için özel olarak geliştirdiğimiz dijital aile çözümlerinden yararlanabilecek. Vodafone Türkiye olarak, dijital anne baba olma alanındaki global deneyimimizi ülkemize aktararak, Türkiye’de ailelerin ‘dijital yaşam rehberi’ olmayı hedefliyoruz.”

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712