Blog
Uçan telefon phonedrone

Uçan telefon phonedrone

Duyurular 21 Nisan 2016 23:45

Telefonları uçuran girişim

Drone, İngilizce bir kelime. Bu kelimenin Türkçe karşılığı ise uzaktan kontrol edilebilen, pilotsuz hava aracı anlamını taşıyor. 20. Yüzyılın önemli buluşlarından olan Drone’lar savunma sanayi için geliştirildi, ancak sadece savunma sanayide kullanılmayacağı, eğlencenin de bir parçası olacağı kesin.

Son derece teknolojik cihazlar olan Drone’lar, bünyelerinde birçok sensör ve algılayıcı barındırıyorlar. Görevleri, onlar uçarken, aşağıda görüş alanlarında olan bitenleri kayda almak. Gece veya gündüz, sisli havalarda veya yağmurlarda dahi çekim yaptıkları için bünyelerinde bulunan sensörler son derece kuvvetli ve kaliteli malzemeler. Hem üretim aşamasında, hem de bakım aşamalarında droneları kullanıma hazır hale getirmek maliyetli oluyor.

Hindistanlı bir şirket Drone’larla alakalı oldukça güzel bir proje geliştirmiş. X-Craft şirketi Phonedrone adı verdiği bu proje ile akıllı telefonlarla Drone’ları birleştirmiş. Henüz cihaz seri üretime geçememiş ve bu nedenle yaygın bir kullanımı yok. Seri üretime geçebilmesi için yeterli fon toplanamamış. Ancak çok kısa sürede bu projenin hayata geçeceği konusunda hiçbir şüphemiz yok. Akıllı telefon üreticilerinin bu projeye milyon dolar ödeyerek kendi bünyelerine almaları an meselesi. Hindistan’lı şirket ilk kullanıma Apple markası ile başlamış, phonedrone cihazlarının örnek çalışmaları iPhone 4S ile yapılmış ancak bu arada bir anlaşma olduğunu göstermiyor.

Phonedrone cihazların ana mantığı, normal bir Drone’da olan özellikleri, akıllı bir telefonda kullanarak, telefonları uçurmak oluyor. Zaten adından da anlaşılacağı üzere Phonedrone, uçan akıllı telefon manasına geliyor. Phonedrone cihazının yapısı dıştan bakıldığında oldukça basit görünüyor. Cihaz dört ayaklı bir yapıdan oluşuyor. Üç aşamada katlanabilen bu ayaklar, kullanım esnasında açılarak cihazın yere sabitlenmesine ve uçuşa hazır hale gelmesine yardımcı oluyor. Aynı zamanda ayaklar üzerinde uçuşu sağlayan küçük pervaneler bulunuyor. Uçuş sonrası ise katlanılarak, ergonomik yapısı ile kolaylıkla taşınabilir hale geliyor. Bu dört ayağın tutunduğu gövde, akıllı bir telefon boyutunda üretilmiş. Bu alana iPhone 4S modeli telefon ortalı bir şekilde oturtuluyor. Cihaz ve drone özellikleri bu sayede etkileşim haline geçiyor. Cihazın düşmemesi ve sabitlenmesi için iPhone üzerine, kenarlarından tutacak şekilde, ortası açık bir kapak geçiriliyor. Bu işlemden sonra Phonedrone uçuşa ve kayıta hazır hale geliyor.

Cihazın uçuşa geçebilmesi ve uzaktan yönetilebilmesi için android tabanlı başka bir cihaza ihtiyacınız olacak. Bu cihaz bir telefon veya tablet olabilir. Cihaza yüklenen özel bir uygulama ile Phonedrone komuta ediliyor. Uygulamada bulunan takip et butonu, Phonedrone cihazının, sizin elinizdeki android sistemin sinyallerini takip ederek, sürekli üzerinizde uçmasını ve sizi takip etmesini sağlıyor. Veya uygulama üzerinde bulunan haritada çizimler yaparak uçuş planını belirleyebiliyorsunuz. Phonedrone uçuş esnasında iken, dilerseniz anlık olarak izleyebiliyor, dilerseniz daha sonra izlemek için görüntüleri kayıt altına alabiliyorsunuz. Phonedrone’ların en çok tercih edilme nedenlerinden biri, uçan cihazlarınızla öz çekim yani selfie yapabilme imkanı olacak.

 
 
 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712