Blog
Sosyal Mesafe için Artırılmış Gerçeklik Uygulaması Sodar

Sosyal Mesafe İçin Google Tarafından Yayınlanan Artırılmış Gerçeklik Aracı: SODAR

Duyurular 03 Haziran 2020 12:30

Yeni normal için yeni artırılmış gerçeklik uygulaması: Google Sodar.

1 Haziran itibariyle ‘yeni normal’ hayatımıza başladık. Bilim insanları bu yeni normal ile ilgili üç çok önemli önlemi sürekli hatırlatıyor ve vurguluyorlar: Maske, el hijyeni ve sosyal mesafe. Maske ve el hijyeni bireysel olarak, sosyal mesafe ise sosyal olarak sağlanabilecek bir önlem. Bilim insanlarına göre virüsten korunabilmek için iki birey arasındaki mesafe 1,5 ila 2 metre olmak zorunda. Sokaklardan gelen görüntülere bakılırsa bu kurala pek uyulmamakla beraber insanlar bu mesafeyi anlamakta ve ölçmekte de sorun yaşıyorlar gibi görünüyor. Bunu önlemek amacıyla Google sosyal mesafe için yeni bir artırılmış gerçeklik aracı yayınladı: Sodar.

Sodar Sosyla Mesafe

Google’ın aracı Sodar 2 metrelik mesafeyi dairesel bir sınır çizgisiyle gösteriyor. 2 metrelik dairesel çizginin iç bölümünde bulunan noktalar uygun sosyal mesafe alanını belirtiyor.

Sodar Nasıl Kullanılır?

Sodar Web Sitesi

An itibariyle yalnızca Android cihazlar üzerinden çalışan Sodar’ı kullanmak için Sodar’ın internet sitesine girip ekranın alt kısmında bulunun QR kodu telefonunuza okutmanız gerekiyor. Ardından artırılmış geçeklik uygulamasının istediği izin için onay vermeniz gerekiyor. Ardından açılan kamera arayüzü aracılığıyla sosyal mesafeyi ekranınızda görüntüleyebilirsiniz.

Sodar, vadettiği 2 metrelik mesafeyi her zaman mükemmel şekilde ölçemeyebiliyor. Ancak birkaç santimetrelik kayma sosyal mesafeyi korumaya engel teşkil etmiyor.

Sodar

Google sosyal mesafe hizmeti Sodar, sosyal mesafeyi belirlemek için Chrome v79 ile gelen WebXR’ı kullanıyor. Bu nedenle, eğer Sodar’ı kullanmak istiyorsanız, Android cihazınızda bulunan Chrome sürmününün v79 ve üzeri olup olmadığını kontol etmeniz gerekiyor.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712