Blog
silinen-fotograflari-kurtarma-kapak

Android Cihazlarda Silinen Fotoğraflar Nasıl Geri Getirilir?

İpuçları 06 Mayıs 2019 14:30

Çok sayıda kullanıcının başına gelen talihsiz olaylar sebebiyle silinen fotoğraflarını kurtarmak için ne yapması gerektiğini bu yazıda öğrenebilir ve aşağıda bahsedilen işlemleri adım adım uygulayarak silinen fotoğraflarınızı geri getirebilirsiniz.

Akıllı telefon kullanım süremiz ve kullanım alanlarımız her geçen gün artıyor.  Birkaç yıl önce sadece konuşmak ve mesajlaşmak için kullandığımız cep telefonları fotoğraf çekebildiğimiz, bu fotoğrafları birbirimizle ve tüm dünyayla paylaşabildiğimiz, bankacılık işlemlerini yapabildiğimiz, düşüncelerimizi ifade edebildiğimiz, sipariş verebildiğimiz, günlük işlerimizi ve hatta profesyonel işlerimizi yapabildiğimiz süper aygıtlara dönüştü.  Bunlarla birlikte artık her anımızı kayıt altında tutmak istiyoruz. Bu anıları dijital olarak cebimizde taşıyabildiğimiz bir cihazda saklamak, fiziksel olarak saklamaktan çok daha kolay ve maliyetsiz. Anıların dışında, internet üzerinden satın aldığımız herhangi bir ulaşım, konser, tiyatro, etkinlik vb. biletinin bilgilerini çıktı almak veya yazmak yerine birkaç saniye içerisinde alabildiğimiz ekran görüntüsü sayesinde kayıt altında tutup vakti geldiğinde kullanabiliyoruz. Öyle ki akıllı telefonlarla çektiğimiz fotoğraflar ve bu cihazlardan alabildiğimiz ekran görüntüleri birçok sektör için hayati derecede önemli hale gelmiş bulunmakta.

Akıllı telefonlarla yukarıda bahsedilen şeyleri yapabilmek harika ancak birtakım riskleri de içerisinde barındırıyor. Bazı fotoğrafları yanlışlıkla silebilirsiniz veya telefonunuzdaki bir arıza sebebiyle fotoğraflarınızı kaybedebilirsiniz. Silinen fotoğraflarınızı ve görüntülerinizi geri getirmenin birçok yolu var. Apple iPhone akıllı telefon kullanıcılarının silinen fotoğraflarını nasıl geri getirebileceğini daha önce yayınladığımız bir yazımızda paylaşmıştık. O yazıya buradan ulaşabilirsiniz. 

Bu nedenle bu yazımızda Android işletim sistemini kullanan akıllı telefonlarda silinen fotoğrafların nasıl geri getirilebileceğini ve kurtarılabileceğini paylaşacağız.

Play Store üzerinden indirilebilecek çok sayıda ücretli ve ücretsiz veri kurtarma uygulaması mevcut. Ancak bizim önerimiz hem size maliyet oluşturmaması hem de geri getirmek istediğiniz fotoğrafların orijinal çözünürlüklerine yakın olması açısından DiskDigger photo recovery isimli ücretsiz Android uygulaması. Bu yazıda DiskDigger uygulaması ile silinen fotoğraflarınızı adım adım nasıl geri getirebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

DiskDigger photo recovery ile Silinen Fotoğrafları Kurtarma

DiskDigger photo recovery ile Silinen Fotoğrafları Geri Getirme

DiskDigger photo recovery uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

 

silinen fotoğrafları kurtarma android

 

Uygulamayı çalıştırdıktan sonra ekranda görünen “Start Basic Photo Scan” butonuna dokunun. Ardından uygulamanın erişim izni istediği dosyalar için “Allow” butonunu seçin ve bekleyin. Bu işlem birkaç dakika sürebilir. “Scan Completed” uyarısı geldiğinde tarama tamamlanmış demektir ve “Ok” butonuna dokunarak bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

silinen fotoğrafları kurtarma android2

Dilerseniz geri getirmek istediğiniz fotoğraflarınızı tek tek seçebilirsiniz. Uygulamanın tarayarak bulduğu tüm fotoğrafları geri getirmek istiyorsanız “Select all” seçeneğini seçebilirsiniz.  Bu işlemin ardından ekranınızın alt kısmında kalan “RECOVERY” butonuna dokunun. Ekranınızda beliren “Dosyaları bereye yüklemek istersiniz” sorusuna eğer yine telefonunuza kaydetmek ve galerinizde görmek istiyorsanız 2. sırada bulunan “Save the files to custom location on your device” seçeneğini seçin.

silinen fotoğrafları geri getirme android3

Bu aşamada açılan ekranda kurtarılan fotoğraflarınızın kaydedileceği yer olarak cihazınızın dahili depolamasını veya SD kartını seçebilirsiniz. Eğer dahili depolamayı seçerseniz “DCIM” klasörünü ve ardından “Camera” klasörünü seçin. Böylece geri getirilen fotoğraflarınızı direkt olarak galerinizde bulabilirsiniz.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712