Blog
iPhone'da silinen fotoğrafları geri yükleme

Telefondan Silinen Fotoğrafları Geri Getirmenin Yolları (iPhone)

iOS 05 Ekim 2017 17:45

iPhone telefonunuzdan silinen fotoğrafları geri getirmenin bir yolunu arıyorsanız, aşağıdaki adımları takip ederek dosyalarınızı kolayca kurtarabilirsiniz.

İster iOS ister Android kullanıcısı olun, cep telefonunuzdaki dosyaları sürekli yedeklemek herhangi bie silinme durumuna karşı alabileceğiniz bir numaralı önlem olmalı. Fakat herhangi bir yedekleme yapmadıysanız ve fotoğraflarınız silindiyse, dünyanın sonunun geldiğini düşünmeden önce aşağıdaki önerilerimize bir göz atın.

İşte iPhone Xi iPhone 8 ve iPhone 7 Plus da dahil olmak üzere iPhone telefonunuzdan silinen fotoğrafları geri getirmenin yolları:

1.Silinen Fotoğrafları iPhone’nun Recently Deleted Özelliği İle Kurtarma

Apple, kullanıcıların fotoğraflarını bazen yanlışlıkla telefonlarından sildiğinin farkında olduğu için iOS 8 ile birlikte yeni bir özellik getirdi. Eğer telefonunuzda iOS 8 veya daha üst bir sürüm işletim sistemi kullanıyorsanız, Fotoğraflar (Photos) uygulamasındaki Son Silinenler (Recently Deleted) klasöründe son 30 gün içinde sildiğiniz fotoğrafları bulabilirsiniz. Eğer telefondan sildiğiniz bazı fotoğraflar için pişman olduysanız, fotoğrafları buradan Film Rulosu (Camera Roll) klasörüne ya da farklı bir klasöre geri yükleyebilirsiniz.

Bu özelliği kullanacaksanız, öncelikle aşağıdakileri bilmenizde fayda var:

  • Recently Deleted klasörü sadece sizin tarafınızdan silinen şeyleri kurtarmanıza yardımcı olur, telefondan kalıcıolarak silinenleri kurtarmaz. Diğer bir deyişle, Camera Roll klasöründen  sildiğiniz, Recently Deleted klasöründen silmediğiniz fotoğrafları kurtarabilirsiniz.
  • Silinen fotoğraflarınız Recently Deleted klasöründe 30 gün boyunca kalır, bu süre dolduktan sonra fotoğraflar bu klasörden de silinir. Dolayısıyla telefondan 30 gün önce sildiğiniz fotoğraflar artık kalıcı olarak silinmiş demektir.
  • Bu özellik sadece bir ya da birkaç fotoğrafın iPhone’dan silinmesi durumunda kurtarıcıdır. Eğer Camera Roll’daki fotoğraflarınızı iDevice kullanımı, iCloud senkronizasyonu ya da iOS güncellemesi sonucu kaybettiyseniz, bu özellik ile kurtaramazsınız.

Silinmiş fotoğrafları ya da görüntüleri Recentlu Deleted özelliği ile kurtarmak için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli:

Adım 1: Fotoğraflar (Photos) uygulamasına girin ve Son Silinenler (Recently Deleted) klasörünü bulmak için aşağı doğru albümlere göz atın.

Adım 2: Son Silinenler albümünü açın, fotoğraflara göz atarak kurtarmak istediğiniz fotoğrafları seçin ve sağ alt köşedeki Kurtar (Tap on Recover) butonuna dokunun.

 

2.Silinen Fotoğrafları Yedekleme İle Kurtarma

Normalde iPhone’dan fotoğraf ya da görsel sildiyseniz ve bu konuda Apple’dan yardım istediyseniz, size “iPhone’nunuzu iCloud’a yedeklediniz mi ya da iTunes ile senkronize ettiniz mi?” diye soracaktır. Eğer cevabınız “Evet” ise yaptığınız yedek ile iPhone’nunuzu geri yüklemenizi öneririz.

Fotoğraflarınızı iPhone’dan silmeden önce bir iTunes ya da iCloud yedeklemesi yapmışsanız silinen fotoğrafları kurtarabilirsiniz. iPhone’nuzun kaybolması, kırılması ya da çalınması gibi durumlarda da bu yöntemi kullanarak fotoğraflarınıza kavuşabilirsiniz.

Telefonunuzun yedeğini iTunes ya da iClouds üzerinden geri yükleyerek silinmiş fotoğraflarınızı kurtarsanız da, bu işlem sırasında telefondaki tüm verilerin silinerek yerini yedekteki içerikle değiştireceğini unutmayın. Dahası cihazınızı geri yüklemeden önce yedekte hangi dosyaların olduğunu bilemezsiniz. Dolayısıyla telefonunuzdaki mevcut verileri kaybetmek pahasına yedeği geri yükleseniz de kurtarmak istediğiniz fotoğrafların geri geleceğinden emin olamazsınız. Bu nedenle var olan tüm iPhone verilerinizi güvende tutmak ve ve doğru yedekleme ile iPhone’nunuzu geri yüklemek için, silinen fotoğrafları PhoneRescue ile yedekten kurtarmanız önerilir. iOS veri kurtarma aracı PhoneRescue, iTunes ve iCloud yedeklerindeki dosyaları görmenize imkan verir.

Silinen fotoğraflar iTunes yedeklemesinden PhoneRescue ile nasıl kurtarılır?

Adım 1: PhoneRescue uygulamasını Windows ya da Mac bilgisayarınıza kurun ve çalıştırın.

Adım 2: iPhone’u bilgisayara bağlayın, iTuned Yedekleme’den Kurtar’ı seçin ve sağ alt köşedeki İleri’ye tıklayın.

20171005181614_1.png

Adım 3: iTunes yedekleri listesinden doğru iTınes yedeklemesini seçin ve devam etmek için sağdaki oka basın. Yedeklemedeki tüm verileri taramayı ya da sadece iPhone ile yedekleme arasındaki farkları almayı seçebilirsiniz.

20171005182150_2.png

Adım 4: Varsayılan olarak, tüm kategoriler seçilecektir. Lütfen Tümünü Seç seçeneğinin işaretini kaldırın ve ardından Fotoğraflar'ı seçin.

20171005182725_3.png

Adım 5: Analiz edip taradıktan sonra iTuned yedeklemenideki Fotoğraflar klasörüne girin ve kurtarmak istediğiniz fotoğrafların burada olup olmadığını kontrol edin. Eğer varsa bunları seçerek, telefonunuza döndürmek için Cihaza (To Device) butonuna, bilgisayarınıza indirmek için ise Bilgisayara (To Computer) butonuna tıklayabilirsiniz.

Silinmiş fotoğraflarınızı bu iTunes yedeklemesinde bulamadıysanız, diğer iTunes yedeklerini tarayabilir ve fotoğrafların onlarda olup olmadığına bakabilirsiniz.

20171005183530_4.png

Silinen fotoğraflar iCloud yedeklemesinden PhoneRescue ile nasıl kurtarılır?

Adım 1: PhoneRescue iOS Veri Kurtarma aracını Windows ya da Mac bilgisayarınıza indirin.

Adım 2: iPhone’u bilgisayara bağlayın, iCloud Yedekleme’den Kurtar’ı seçin ve sağ alt köşedeki İleri’ye tıklayın.

20171005184001_5.png

Adım 3: Apple ID’nizi ve parolanızı girin, giriş yapmak için ok butonuna tıklayın.

20171005184418_6.png

Adım 4: Doğru iCloud yedeklemesini seçin, İndir (Download) butonuna basın. Almak istediğiniz fotoğraf ve diğer dosya türlerini seçin. Seçili dosyaları iCloud yedeklemesinden indirmek için Tamam butonuna tıklayın. İndirme hızı internet hızınıza ve iCloud yedekleme boyutunuza bağlıdır, bu nedenle sabırlı olun.

20171005184910_7.png

Adım 5: Yedekleme indirildiğinde, bu yedeklemeyi seçin. iCloud yedeğini taratmak ve dosyaları yüklemek için sağdaki ok butonuna tıklayın. Fotoğrafları iCloud Yedekte Önizle (Preview the Photos in iCloud Backup) seçeneğinden kurtarmak istediğiniz fotoğrafları seçin. Telefona almak için Cihaza butonuna, bilgisayara indirmek için ise Bilgisayara butonuna tıklayın.

20171005185309_8.png

 

3.Silinen Fotoğrafları Yedeksiz Kurtarma

Yukarıdaki işlemleri gerçekleştirdiğiniz halde silinen fotoğraflarınıza ulaşamadıysanız ya da silmeden önce herhangi bir yedekleme yapmadıysanız, fotoğraflarınızı kurtarmak için son bir şansa sahipsiniz. PhoneRescue iOS Veri Kurtarma Aracı ile silinen fotoğraflarınıza yedekleme olmadan da ulaşabilirsiniz.

Fotoğraflarını yedekleme olmaksınızın kurtarma işlemine geçmeden önce bilmeniz gereken birkaç konu var:

  • Silinen fotoğrafları bir veri kurtarma aracı olmaksızın kurtaramazsınız. Bu araçlar ise genellikle ücretsiz değildir, belirli bir ödeme yapmanız gerekir.
  • Tüm veri kurtarma yaılımları (bilgisayar ve cep telefonu verileri de dahil olmak üzere) aynı temel üzerine kuruludur: silinen dosyaların üzerine yazılmaz. Veriler üzerine yazılırsa onları hiçbir şekilde geri alamazsınız. iPhone’nunuza yeni eklenen veya kurulan herhangi bir şey, verilerin üzerine yazılmasına neden olabilir. Bu nedenle kurtarma işlemi süresince telefonunuzu uçak modunda tutun.
  • Neredeyse tüm iPhone veri kurtarma yazılımlar masaüstü yazılımdır, bilgisayarınıza kurmanız ve kullanmanız gerekir. Tıpkı yukarıda belirttiğimiz gibi iPhone yeni yüklenmiş uygulama ve yazılımlar eski verilerin üzerine yazılabilir. Bu nedenle bu sayfayı şuan ceptelefonunuz üzerinden görüntülüyorsanız, daha sonra okumak için mutlka bilgisayarınızdan açmalısınız.
  • iPhone veri kurtarma yazılımı ile silinen fotoğrafları iPhone’dan kurtarmak için pek çok seçenek olabilir. Çok seçeneğe sahip olmak her zaman iyi değildir çünkü çok seçeneğiniz varsa en iyisini seçmeniz zaman alabilir. Sonuçta ne kadar erken başlarsanız, silinmiş fotoğrafları kurtarma ihtimaliniz de o kadar yüksek olur. Bu konuda size yardımcı olmak için PhoneRescue’yu öneririz.

Adım 1: PhoneRescue iOS Veri Kurtarma aracını Windows ya da Mac bilgisayarınıza kurun ve başlatın.

Adım 2: iPhone'unuzu USB kablosuyla bilgisayara bağlayın, iOS Aygıtından Kurtar'ı seçin ve sağ alt köşedeki Tara butonuna tıklayın.

20171005185416_9.png

Adım 3: Varsayılan olarak, tüm kategoriler seçilecektir. Lütfen Tümünü Seç seçeneğinin işaretini kaldırın ve ardından Fotoğraflar'ı seçin.

20171005185531_10.png

Adım 4: PhoneRescue, silinen ancak üzerine yazılamayan tüm fotoğrafları listelemek için iPhone'unuzu tarar. Tarama tamamlandığında, sağ tarafta listelenen tüm fotoğrafları (son silinen öğeleriniz dahil) bulacaksınız. Fotoğrafları kurtarmak için önizleme ve seçip, ardından fotoğrafları iPhone'un Fotoğraf Uygulamalarına doğrudan geri yüklemek veya bilgisayara indirmek için Cihaza veya Bilgisayara butonuna tıklayın.

20171005185635_11.png

Yukarıda bahsedilen yöntemlerin tümünü denediyseniz ve yine silinen fotoğrafları iPhone'dan geri almakta başarısız olduysanız, üstüne yazılmış demektir. Hangi aracı kullanırsanız kullanın, artık kurtarılamazlar. Bunun için üzgünüz, ancak önemli bir şey öğrenmiş olabileceğinizi düşünüyoruz: Herhangi bir iPhone verisinin silinmesini veya kaybolmasını önlemek için düzenli olarak yedekleyin. Hatta yalnızca fotoğrafları değil, tüm verileri yedekleyin.

iPhone fotoğrafları iTunes, iCloud veya doğrudan bilgisayara yedeklenebilmesine rağmen, öncelikle iTunes ile yedeklemenizi ya da iCloud senkronizasyonu veya iCloud yedekleme yerine bilgisayara yedeklemenizi öneririz. Çünkü iCloud senkronizasyonu ve iCloud yedekleme iTunes kadar istikrarlı değildir ve sadece iPhone içeriğinizin bir bölümünü yedekleyebilir. ICloud ile yedekleme yapmış olsanız da yine de iPhone'daki tüm içeriğin yedeklendiğinden emin olamazsınız. Örneğin, iPhone'un yakın geçmişteki iCloud yedeklemelerini kontrol edin, yedek boyutlarının tamamen farklı olduğunu göreceksiniz, bazıları 3 GB'dan fazla, bazıları 100 MB'ın altında. Ve onunla birlikte "iCloud yedekleme başarısız" veya "Son yedekleme tamamlanamadı" gibi sorunlarla karşılaşma ihtimaliniz daha yüksektir.

 

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712