Blog
Samsung Galaxy S9 ve S9 Plus

Samsung Galaxy S9 Serisi Teknik Özellikleri Ve Fiyatı

Yeni Ürünler 02 Mart 2018 13:45

Samsung’un yeni akıllı telefon modelleri Galaxy S9 ve S9 Plus, Barselona’da gerçekleşen Mobil Dünya Kongresi’nde resmi olarak tanıtıldı. Yenilikçi teknolojisi ile dikkat çeken serinin teknik özellikleri ve fiyatı çok konuşulacak.

Samsung geçtiğimiz Pazar günü Barselona’da gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresi (MWC) 2018’de yeni amiral gemileri Galaxy S9 ve S9 Plus’ı görücüye çıkardı. Son teknoloji kameraları ile dikkat çeken telefonlar; saniyede 960 kare çeken ağır çekim özelliği, ışığa göre otomatik ayarlanabilen diyaframlı kameraları ve animoloji opsiyonu ile dikkat çekiyor.

Samsung Galaxy S9 ve Galaxy S9+ Teknik Özellikleri

Ekran

Samsung, ekran konusunda yeni serisinde Galaxy S8’de olduğundan daha önemli bir geliştirme sunmuyor. Yeni modellerin 1440 x 2960 çözünürlüğüne sahip bir 5,8 inç QHD + Süper AMOLED ekranı bulunuyor. İnç başına 567 piksel çözünürlüğe sahip bu ekranlar en yüksek kalitede görüntü sunuyor.

20180305133847_s9ekran7.jpg

Galaxy S9 yine 18.5:9 ekran oranına sahip. Ekranın üstünde ve altında biraz daha ince çerçeveler bulunuyor, Galaxy S8’den daha küçük bir gövde ile aynı boyutta ekran bulunuyor. Galaxy S9 Plus ise 6.2 inç ekranı ile biraz daha büyük. Fakat her iki telefonda da Gorilla Glass 5’le korunan Quad HD+ Super AMOLED Infinity ekran teknolojisi ile sunuluyor.

Kullanılan yüksek kalitedeki Super AMOLED ekran, herhangi bir kırılma durumunda 

Tasarım

Galaxy S8’in Infinity display tasarımına alışkınsanız, Galaxy S9 size çok da yabancı gelmeyecektir. Tasarımda çok önemli bir fark olmasa da Samsung yeni modellerinde bazı konuları denemeyi ve geliştirmeyi tercih etmiş gibi görünüyor.

Cep telefonunun gövdesi ile ekranın sorunsuz bir şekilde birleşmesi için cam arka yüzey kullanılmış ve ön yüzeyde ince çerçeveler ile yuvarlak ekran tercih edilmiş. Samsung, tasarım konusundaki iyileştirmelerin iris scanner deliğinin yanı sıra daha az çerçeve kapsamında yapıldığını belirtiyor.

Galaxy S8’in en çok eleştirilen yönlerinden biri, parmak izi tarayıcısının telefonun arkasındaki kameranın hemen yanına garip bir şekilde yerleştirilmiş olmasıydı. Yeni modellerde bu sensörün yeri değiştirilmiş ve kameranın altına yerleştirilmiş. Böylece kullanıcının parmağını koyması kolaylaştırılmış.

20180305134122_s9dizayn.jpg

Samsung Galaxy S9’da 3.5 mm’lik kulaklık girişi (bazı rakip cihazların aksine) telefonun alt kenarında solda yer alıyor. Bunun yanında ise şarj ve veri aktarımı için USB-C yuvası ve telefonun iki hoparlöründen biri bulunuyor. Diğer hoparlör ise telefonun üst tarafında yer alıyor.

Telefonlardaki iki yeni hoparlörün Galaxy S8’den 1.5 kat daha fazla ses verdiğini belirtiliyor. Eğer ses sizin için önemliyse, cihazların Dolby ATMOS ses teknolojisine sahip olmasından memnun olacaksınız.

Samsung yeni serisinde IP68 su yalıtım teknolojisini tercih ettiğinden, telefonu ıslatırsanız panik yapmanıza gerek yok. Galaxy S9 serisi suya düştüğünde anında iç kısımlara sızmayı engelleyebiliyor.

Renk seçeneklerine baktığımızda ise birçok ülkede gece siyahı (midnight black), mercan mavisi (coral blue) ve lila pembesi (lilac purple) renklerindeki cihazları bulabilirsiniz. Titanyum grisi cihaz ise sadece bazı ülkelerde piyasaya çıkacak.

Kamera

Samsung Galaxy S9 Plus’ta çift kamera teknolojisi kullanmayı tercih ederken; Galaxy S9’da telefonun arka yüzeyinde tek bir objektif bulunuyor. Fakat Samsung bu kamerayı çok fazla iyileştirme ile neredeyse yeniden tasarlamış. Optik görüntü sabitleme özelliğine sahip 12 MP arka sensor, üst düzey bir Samsung cihazında beklentileri karşılıyor.

20180305134324_s9kamera.jpg

En büyük geliştirmelerden biri de yeni ikili diyafram teknolojisi. Kamera diyaframı çekim yaptığınız sahneye göre otomatik olarak ayarlıyor ve değişen ışığa uyum sağlıyor. Dolayısıyla genelde gün ışıpı olan 100 lux’tan daha parlak bir şey çekiyorsanız, kamera otomatik olarak f/2,4 diyafram değerine ayarlanıyor. Daha az ışıkta ise kamera f/1.5 diyafram değerini tercih ediyor.

F/1.5 bir akıllı telefondaki en geniş açık diyafram değeri. Dolayısıyla Samsung yeni kamerası ile daha düşük ışık koşullarında daha fazla renk ve ayrıntı sunduğu konusunda iddialı görünüyor.

Cihazın arkasındaki shooter’da ayrıca slow-motion özelliği de geliştirilmiş. Böylece Galaxy S9 saniyede 960 kare çekebiliyor. Bu, Samsung S8’den dört kat daha yavaş ve Sony telefonları tarafından belirlenen endüstri standartlarına uygun olarak tasarlandığı anlamına geliyor.

Cihaz aynı zamanda otomatik hareket algılama özelliğine sahip. Otomatik hareket algılama modu, kamera hareketi algıladığında otomatik olarak kaydetmeye başlıyor. Böylece sadece ilgili anları yavaş çekim ile kaydetmeyi kolaylaştırıyor.

Telefonun ön tarafında ise f/1.7 diyaframa sahip 8 MP kamera bulunuyor. Bu kamera da aşağıda “Diğer Özellikler” bölümünde belirteceğimiz yüz tanıma teknolojisine imkan veriyor.

Batarya

Galaxy S9 da S8’de olduğu gibi 3000 mAh’lık, S9 Plus ise 3500 mAh’lık bataryaya sahip. Batarya ömrünün ne kadar süreceği ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Fakat telefonun her iki modelinde de yeni işlem teknolojisinin S8’den daha etkili olacağı tahmin ediliyor.

Cihazlarda ayrıca kablosuz şarj teknolojisi ve hızlı şarj özelliği de bulunuyor.

İşlem Gücü

Samsung Galaxy S9 ile sonunda en üst düzey işlem gücünü görücüye çıkardı. Bunun için şirket farklı üklerde farklı işlemciler sunmayı planlıyor. ABD’de yaşıyorsanız, bir Qualcomm Snapdragon 845 işlemci içeren bir Galaxy S9 alabilirsiniz. S9 bu teknolojiyi Qualcomm’dan alan ilk telefonlardan biri olacak. İngiltere ve diğer birçok pazarda ise Samsung’un kendisinin geliştirdiği Exynos 9810 işlemciye sahip telefon sürümleri sunulacak.

Telefonun hangi sürümünün daha güçlü olacağı konusunda, ham işlem gücünde her iki versiyonun da benzer performans göstereceği tahmin ediliyor.

Samsung Galaxy S9’un her sürümünde sadece 4 GB RAM bulunuyor; 6 GB RAM için ise Galaxy S9 Plus’ı tercih edebilirsiniz. Her iki model de 3 farklı depolama seçeneği ile sunuluyor. 64, 128 ve 256 GB’lık dahili hafıza seçeneği ile gelen telefonların depolama alanını Micro SD desteği ile 400 GB’ye kadar artırabilirsiniz.

Diğer Özellikler

Samsung, insanların eskisinden daha fazla görsel iletişim kurduğuna inanıyor. Bu nedenle yeni telefonlarına AR emoji özelliğini de getiriyor. Bu özellik, kullanıcılara telefonun ön kamerası ve artırılmış gerçeklik teknolojisi ile yüz ifadelerine yönelik hareketli emojiler oluşturmalarına imkan veriyor. Bunun için ayrıca yüz tanıma teknolojisi kullanılıyor ve cihaz 18’den fazla farklı ifadeyi tanıyabiliyor.

Samsung’un yeni telefonlarında yer verdiği AR emoji özelliği, iPhone X’in Animoji özelliğine benzede aralarında bazı farklılıklar bulunuyor. AR emoji ile kendi karakterinizi oluşturabiliyor, farklı renklerde elbise ya da gözlükler kullanabiliyorsunuz. Uygulamaya önceden yerleştirilmiş 18 farklı duygudan birini de tercih edebiliyorsunuz.

Samsung ayrıca Bixby Vision projesiyle de büyük yenilikler getiriyor. Buna göre bulunduğunuz yeri öğrenmek veya herhangi bir gıda üzerindeki işareti anlayabilmek için kamera uygulamasında Bixby seçeneğine dokunabiliyorsunuz. Bu özellik kaloriyi hesaplama konusunda da kullanıcıya yardımcı oluyor.

Kamerayı bir menüye ya da metne doğrultup otomatik tercüme etmeyi sağlayan Live Translation da telefonlardaki bir diğer dikkat çeken özellik. Bunun için sadece internet bağlantısı yeterli olsa da birkaç dakika beklemeniz gerekebiliyor. Yine de seyahat edenler için ilgi çekici bir özellik.

Son olarak Bixby Vision özelliğinde gelişmiş güzellik modu bulunuyor, böylece kendi görünümüzde de değişiklikler yapabiliyorsunuz.

Samsung Galaxy S9 Serisi Türkiye’e Ne Zaman Geliyor?

Samsun yeni serisini shop.samsung.com/tr adresi üzerinden ön siparişe sundu bile. Telefonların Türkiye’deki teknoloji mağazalarında ise 16 Mart tarihi itibariyle satışa sunulacağı açıklandı. Fakat yetkililer telefonların bu hafta içinde Türkiye’de satışa çıkabileceğini belirtiyor.

Samsung Galaxy S9 Serisinin Türkiye Satış Fiyatı Ne Olacak?

Yeni serinin Türkiye satış fiyatları da şimdiden açıklandı. Açıklamaya göre 64 GB depolama alanına sahip 5.8 inç boyutundaki Samsung Galaxy S9 ülkemizde 4,599 TL ile satışa sunulacak. 64, 128 ve 256 GB depolama alanına sahip Samsung Galaxy S9 Plus’lar ise sırasıyla 5,199 TL, 5,399 TL ve 5,699 TL’ye satışa çıkacak. Telefonların Enterprise Edition isimli sürümleri ise şirketlere özel detaylarla donatılacak ve 16 Mart’ta satışa çıkacak.

Samsung Galaxy S9 ve S9 Plus almak isteyen kulanıcılara ayrıca özel bir kampanya sunuluyor. Kampanyaya göre eski telefonunu getirenler S9 serisinden bir telefona 40 TL’ye kadar indirimle sahip olabilecek.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712