Blog
Galaxy s8 vs iPhone 8

Samsung Galaxy S8 ve iPhone 8 Karşılaştırması

Yeni Ürünler 02 Kasım 2017 00:45

Akıllı telefonunuzu değiştirmek istiyorsunuz fakat Samsung Galaxy S8 ile iPhone 8 arasında mı kaldınız? O halde bu karşılaştırma oldukça işinize yarayacak.

Yeni iPhone serisi geçtiğimiz günlerde muhteşem detaylarıyla birlikte tanıtıldı. iPhone X en yeni teknolojileri kendisinde toplarken, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ın sunabileceği önemli özellikleri hala var. Tabiki bu modeller tek amiral gemisi değiller. Bir süre önce Samsung da kendi amiral gemisi Galaxy S8’I piyasaya sürmüştü. Biz de bu iki modeli öne çıkan detaylarıyla birlikte inceledik ve Samsung Galaxy S8 ile iPhone 8’i karşılaştırdık.

Hem iPhone 8 hem de Samsung Galaxy S8 amiral gemisi seviyesinde ve özelliklerinde telefonlar. Fakat aralarında az da olsa fark bulunuyor. iPhone, Apple’ın kendi tasarımı olan A11 Bionic işlemcisini kullanıyor ve bu piyasadaki kriterlere göre en güçlü akıllı telefon çipi diyebiliriz. Öyle ki yaklaşık bir ay önce 6 çekirdekli A11 Bionic, GeekBench’te aldığı puanlar ile 8 çekirdekli Snapdragon 835’I ve Exynos 8895’I geride bıraktı.

20171102004739_iphone8ve8plus.jpg

Samsung Galaxy S8’de 4 GB, iPhone 8’de ise 2 GB RAM bulunuyor. Fakat bu rakam genel performans açısından biraz farklı diyebiliriz. Performansa baktığımızda iPhone 8, 2 GB RAM’e rağmen kullanıcısını daha çok memnun ediyor.

Depolamayla ilgili olarak her iki telefon da 64 GB’lık bir alan sunuyor. Ancak iPhone’un 256 GB’lık bir yapılandırması var. Galaxy S8‘deki yerleşik depolama alanını genişletmek isterseniz de MicroSD kart kullanabiliyorsunuz. Yine de bu konuda iPhone’un daha güçlü olduğunu söyleyebiliriz. Galaxy S8’deki MicroSD kart yuvası bazı konularda avantaj olsa da; iPhone daha fazla depolama alanı seçeneğine sahip.

Apple iPhone’daki görüntüyü daha iyi hale getirmek için çalışıyor, fakat bu iPhone 8 ve iPhone 8 Plus yerine daha çok iPhone X’te kendini gösteriyor. Bu nedenle iPhone 8, Galaxy S8'deki 2960x1440 piksel Süper AMOLED ekrana pek de yakın olmayan 1334×750 piksel çözünürlüklü bir LCD ekran sunuyor.

Ekran, Tasarım ve Dayanıklılıkta Samsung Galaxy S8

İki telefonun da tasarım tercihleri ​​büyük oranda subjektif. Ancak dikkat edilmesi gereken bazı önemli farklılıklar var. Samsung Galaxy S8'in tasarımı, iPhone 8'dekinden çok daha modern diyebiliriz. Örneğin Galaxy S8 uçtan uca büyük ekranlar sunuyor. Apple ise bu tarz bir tasarımı yakın zamanda tanıttığı iPhone X ile kucaklıyor. iPhone’un parmak izi alıcısı doğrudan ana ekran tuşunda yer alırken; Samsung Galaxy S8’de arkada bulunuyor. Bu açıdan iPhone “daha güvenli” olarak tanımlanırken, Galaxy S8’in tasarımının daha sıradışı olduğunu söyleyebiliriz.

20171102004949_galaxys81.jpg

Apple son zamanlarda telefonlarının dayanıklılığını ciddi biçimde artırdı. Ancak iPhone 8'in IP67 derecelendirmesi, IP68 derecesine sahip ve Galaxy S8'I hala yenemiyor. Bu, Galaxy S8’in 1 metre suyun içinde 30 dakikaya kadar dayanabilme kapasitesini 1,5 metreye çıkarıyor.

Galaxy S8 şık, fakat hala kırılgan, kavisli bir ekrana sahipken; iPhone 8 ise cam kaplı bir telefon. Dolayısıyla Galaxy S8 daha iyi bir ekran sunuyor ve suda biraz daha fazla dayanıyor.  

Pil Ömrü ve Şarj Cihazında Samsung Galaxy S8

iPhone’un pil ömrü uzunluğu ile ilgili sorunları var ve sadece 1.821mAh pil kapasitesi olan iPhone 8 ile bu sorun düzelmeyecek gibi görünüyor. Bu, Galaxy S8'deki 3000mAh pilin yanına bile yaklaşamıyor.

Pil kapasitesi ve pil ömrü arasındaki farkı bilmek bu aşamada oldukça önemli. Biri pilin ne kadar güç tutabileceğini, diğeri ise pilin ne kadar süre dayanacağını gösterir. iPhone, tam şarjla 14 saate kadar konuşma olanağı sunarken, Galaxy S8 20 saat sunuyor; bu da oldukça büyük bir fark.

20171102005221_s8-wireless-charging.jpg

Her iki telefonda da hızlı şarj olanağı var. Ancak iPhone şarj cihazlarıyla birlikte gelmiyor, bu yüzden Samsung bir puan daha öne geçiyor diyebiliriz. Her iki cihaz da kablosuz şarjı destekliyor.

Kameralarda Samsung Galaxy S8

Apple, iPhone 8’in pazardaki en iyi kameraya sahip olduğunu iddia etse de; Samsung’un  kameraya yönelik geliştirmeleri yadsınamaz. iPhone 8 f / 1.8 açıklık ve optik görüntü sabitleme özellikli 12 megapiksel bir sensör sunan mükemmel bir kameraya sahip. Galaxy S8'de 12 megapiksel bir kamera yer alıyor. Ayrıca f / 1.7 diyafram açıklığı ve optik görüntü sabitleme özelliği bulunuyor.

20171102005805_s8iphone8kamera.jpg

İki telefonu kıyasladığımızda Galaxy S8’in daha net ve aydınlık görüntüler elde ettiğini söyleyebiliriz. Galaxy S8’in 4K çözünürlükte 30 fps ve 1080p çözünürlükte 60 fps video kaydı yapabilmesi de önemli bir artı kazandırıyor.

Yazılım

Yazılım muhtemelen bu iki telefon arasındaki en büyük fark ve Android ile iOS arasındaki klasik bir durum. Burada bir kazanan seçemiyoruz, ancak belirtebileceğimiz birkaç temel farklılık var.

Genel olarak konuşursak, iOS'un kullanımı daha kolay ve Android'den biraz daha sezgisel olabiliyor. Android daha fazla özelleştirme imkanı sunuyor ve biraz daha fazlasını yapabiliyorsunuz. Fakat eğer iOS ihtiyacınız olan her şeyi yapabiliyorsa, neden daha fazlasını isteyeseniz? Dolayısıyla bu bir tercih meselesi haline geliyor. Kullanıcıların genel eğilimi ise yazılım üzerinde daha kontrol sahibi olmak, kişiselleştirebilmek yönünde.

20171102005454_iPhone-8-Vs-Samsung-Galaxy-S8.jpg

Burada birkaç farklılık daha var. Örneğin, Apple hem donanım hem de yazılımı kontrol ettiği için güncellemeleri mümkün olan en kısa sürede yayınlayabiliyor. Bununla birlikte Galaxy S8’de yazılım güncellemelerini almak biraz zaman alıyor. Çünkü Samsung, yazılımı Google'dan temin edildikten sonra test ediyor ve TouchWiz arayüzünü yazılım güncellemesinden önce güncellemesi gerekiyor.

Hem Android hem de iOS her ne olursa olsun kullanıcılarına pek çok şey sunan mükemmel işletim sistemleri.

Fiyatlandırma ve Ulaşılabilirlik

Hem iPhone 8 hem de Samsung Galaxy S8 ulaşılabilir telefonlar, ancak ikisi de ucuz değil. 22 Eylül'de piyasaya çıkan iPhone 8'in 64GB modeli 700 dolar, 256GB modeli ise 850 dolar olarak sunuldu. Samsung Galaxy S8 ise 750 dolardan başlayan fiyatlarla piyasaya sürüldü.

Samsung Galaxy S8 ve iPhone 8’i karşılaştırdığımızda iki telefonun da mükemmel olduğunu söyleyebiliriz. Fakat Galaxy S8; pil ömrü, ekran ve kamera konularında daha öne çıkıyor ve kullanıcısını memnun ediyor. Ancak alışkanlıklarınızı terk etmemek adına iPhone 8 almaya karar verirseniz de pişman olmayacağınızdan eminiz.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712