Blog
Samsung Galaxy Note 7' nin dudak uçuklatan özellikleri basına sızdırıldı

Samsung Galaxy Note 7' nin dudak uçuklatan özellikleri basına sızdırıldı

Yeni Ürünler 24 Haziran 2016 00:15

2016 Eylül’ünde piysaya çıkması beklenen Samsung Galaxy Note 7, sahip olduğu özelliklerle mobil cihaz dünyasını yerinden sarsacağa benziyor

2016 Eylül’ünde piysaya çıkması beklenen Samsung Galaxy Note 7, sahip olduğu özelliklerle mobil cihaz dünyasını yerinden sarsacağa benziyor. Önceki modeli Note 5'den oldukça üstün olan Note 7’nin, bir seferde iki model atlatılmasına şaşırmamalı. Sahip olduğu 6 GB ram hafıza ile çoğu dizüstü bilgisayara taş çıkaracak Note 7’nin sızan, sahip olması kesin gözüyle bakılan özelliklerini sizin için derledik.

Edge tarzi ekran

Note 7’nin tasarımsal anlamda geçirdiği en büyük değişim, Samsung’un ilk kez 2015’te Galaxy S6 Edge modelinde kullandığı yana doğru kavisli ekranı. Söylentilere göre Apple’ın da 2017'de çıkaracağı iPhone’larda da ekranın, telefonun yanlarına doğru kavisli olmasını planlıyor. Eğer bu söylenti gerçekse, Koreli teknoloji devi, Apple’a göre avantaj sağlayacak gibi.  

İris(göz) tarayıcı

Apple’ın mobil cihazlara soktuğu parmak izi tarayıcıya alışmıştık, hatta Samsun ve diğer önemli akıllı telefon üreticileri de telefonlarında parmak iziz okuyucuyu donatmışlardı. Bu kez Samsung, Note 7’si ile çıtayı bir hayli yükseltiyor. Cihazın üstündeki sensörlerle, telefonunuza sadece bakarak tuş kilidini açabileceksiniz. İris tarayıcı Samsung note 7’nin en gözde özelliklerinden biri olacak.

6 GB RAM hafıza

Evet, yanlış duymadınız. Samsung Galaxy Note 7’de tamı tamına 6 GB RAM hafıza olacak. Çoğu bilgisayarı bile geçebilecek bu güçte bir rastgele hafıza kapasitesi, Note 7'yi önemli ölçüde hızlı kılacak.

USB Type-C

Hali hazırda bulunan en gelişmiş USB dizaynı kabul edilen USB Type-C girişi, Note 7’de kendinde yer bulmuş görünüyor. Her iki yöne çevirerek telefonunuza takabileceğiniz bu giriş ile artık şarj kablosunun hangi yüzünün alta baktığının önemi olmayacak. Saniyede 10 GB’a kadar veri transferine olanak sağlayan bu giriş, 100 Watt gücünde elektriği aktarabiliyor.

IP68 toz ve sıvı koruması

Samsung Galaxy Note 7 IP68 sertifikası taşıyacak. Yani hem toz geçirmeyecek hem de 1 metre derinliğe kadar su basıncına dayanıklı olacak. Sıvı teması, akıllı telefonların en çok kalıcı hasar alarak bozulmalarına sebep olduğu, dolayısıyla IP68 sertifikali Note 7 sınırlı dünya kaynaklarını koruyacağı için, bu özelliği Cepfix olarak Note 7’nin en yararlı ayrıntısı seçiyoruz. Note 7’niz 1 metreden daha derin suya düşerse de hiç merak etmeyin,  yeni nesil cep telefonu tamiri sevisi Cepfix yanınızda.

Bütün bu saydığımız teknolojik gelişmeleriyle Samsung’un Galaxy Note 7’si, 2016 Eylülünde çıkması planlanan Apple iPhone 7’ye karşı savaşında büyük avantaj sağlayacak. Biz, Cepfix ailesi olarak bu akıllı telefona tam not veriyoruz.

Önemli not

Beklenildiği gibi piyasaya sunulan Samsung Galaxy Note 7, bataryasının aşırı ısınması nedeniyle tutuşma, yanma gibi yüksek güvenlik riskleri içeriyor. Yaklaşık 2,5 milyon cihazı geri çağıran Samsung, tarihindeki en büyük hatayı yapmış bulunuyor. Akıllı telefon pazarındaki kıyasıya rekabet, ürünü pazara zamanında yetiştirmeye çalışılması dolayısıyla yeterince ürünün test edilmemesi malesef bu tür tasarım sorunlarını da beraberinde getirebiliyor. Umarız bu olay bütün üreticiler için bir ders olur da tüketicinin güvenliği için yapılması gereken testler layığıyla yapılır.

Resim ve kaynak: www.uswitch.com

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712