Blog
iOS 18 İle Gelecek Yeni Özellikler!

iOS 18 İle Gelecek Yeni Özellikler!

Duyurular 23 Ağustos 2024 18:00

Apple'ın Eylül Ayında Tanıtacağı iOS 18 İle Gelecek Yeni Özellikler Belli Oldu!

Apple cihazlarına bambaşka kişiselleştirme özellikleri sunan yeni iOS 18 güncellemesinin yayınlanmasına 2 aydan az bir süre kaldı. WWDC etkinliğinde yeni sürümün detaylarına değinen ve oldukça beğeni toplayan Apple, yeni güncellemeyle birlikte kullanıcılarına birçok yeni özellik sunmaya ve Apple Intelligence olarak adlandırdığı yapay zekasıyla birlikte gücüne güç katmaya hazırlanıyor.

Apple’ın Eylül ayında tanıtması beklenen yeni iOS sürümü iOS 18 ile gelecek yeniliklerden en dikkat çekenlerine gelin birlikte göz atalım.

1) Apple Intelligence

Yeni duyurulan Apple’ın kendi yapay zekası sayesinde özellikle Siri’nin oldukça güçlü bir hale getirildiği görülüyor. Sadece Siri’nin yanında birçok uygulamaya da yapay zekayı entegre eden Apple, kullanıcıların günlük işlerini oldukça basit ve efektif bir şekilde halledebilmesini sağlıyor.

2) Kişiselleştirilmiş Ana Ekran

Apple, yeni güncellemeyle birlikte artık iPhone’unuzu kendi tarzınızda kişiselleştirebilmenize olanak tanıyor. Artık uygulama simgelerinin görünümlerini ve renklerini değiştirebilecek, boyutlarını da yeniden düzenleyebileceksiniz. Uygulama simgelerinin görünümlerinin yanı sıra artık dilediğiniz uygulamayı FaceID il kilitleyebileceksiniz. Bu sayede o uygulamayı açmak istediğinizde cihazınız önce FaceID kilidini açmanızı isteyecek. Gizlilik konusunda oldukça hassas olan şirketin böyle bir güncelleme getirmiş olması da kullanıcıların beğenisini toplamanın yanı sıra güvenlerini de kazanıyor.

3) Denetim Merkezi

Denetim merkezini düzenleme konusunda oldukça radikal değişimlere imza atan Apple, getirdiği yeni güncelleme sayesinde artık ikonların boyutlarını değiştirmenize olanak tanıyor. Bunun yanı sıra eskiden beri süre gelen tek sayfalık denetim merkezi yeni güncellemeyle birlikte artık yerini 2 veya daha fazla sayfa olarak düzenlenebilecek çok daha kullanışlı bir merkeze bırakıyor. Denetimler galerisi sayesinde denetim merkezine ekleyebileceğiniz seçenekleri tek bir noktada görüntüleyebileceksiniz. Kilit ekranına da el atan Apple, önceden yalnızca kamera ve flaşla sınırlı olan kilit ekranı denetimlerini de istediğiniz şekilde değiştirmenize olanak sunuyor.

4) Fotoğraflar Uygulaması

Baştan sona yenilenen fotoğraflar uygulamasıyla birlikte fotoğraflarınız konu başlıklarına göre otomatik kategorize ediliyor ve aradığınız bir fotoğrafı bulmanız da kolaylaşıyor. Çektiğiniz fotoğraflardan her gün seçmeler düzenleyen yeni Dönen Seçim Kutusu da gelen yenilikler arasında.

5) Mesajlar

Yenilenen mesajlar uygulamasıyla artık çok eğlenceli efektler kullanarak mesajlaşabilecek, Sonra Gönder özelliğiyle birlikte ileri tarihte gönderilmek üzere mesajınızı programlayabileceksiniz.  

6) Safari

Safari artık bir sayfadaki önemli bilgileri otomatik olarak algılayabiliyor ve siz gezinmeye devam ederken bu bilgileri öne çıkarıyor. Bir makalenin tamamını okumanıza gereken kalmadan özetini çıkarabiliyorsunuz.

7) Parolalar Uygulaması

Parolalardan güvenlik uyarılarına ve doğrulamalara kadar tüm bilgileri güvenli bir şekilde tutuldukları Parolalar uygulamasında bulabiliyorsunuz. Tüm aygıtlarınızda bu uygulamayı eş zamanlı ve senkronize bir şekilde kullanabiliyorsunuz.

8) Haritalar

Yenilenen Haritalar uygulaması şimdi ayrıntılı yürüyüş yollarını ve doğa yürüyüşü rotalarını içeren topoğrafik haritalar sunuyor. Offline olduğunuzda bile adım adım sesli yönlendirme almak için haritaları aygıtınıza kaydedebiliyor veya kendi doğa yürüyüşü rotalarınızı oluşturabiliyorsunuz. Binlerce doğa yürüyüşü parkuru arasında gezinebiliyor ve notlarınızı da ekleyerek tümünü aygıtınıza kaydedebiliyorsunuz.

iOS 18 ile gelecek olan daha birçok özellik bulunuyor. Apple’ın uzun zaman sonra gerçekten büyük değişikliklere imza attığı ve merakla beklenen güncellemenin şu an geliştiriciler için beta sürümleri yayınlanmaya devam etse de asıl sürümü kullanabilmek için Eylül ayını beklememiz gerekecek.

Aşağıdaki listede yayınlandıktan sonra güncellemeyi alacak cihazları bulabilirsiniz.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712