Blog
IOS 17.5’le Birlikte Bazı Kullanıcıların Yıllar Önce Sildiği Fotoğraflar Geri Geldi!

IOS 17.5’le Birlikte Bazı Kullanıcıların Yıllar Önce Sildiği Fotoğraflar Geri Geldi!

Duyurular 24 Mayıs 2024 15:15

Silinen Fotoğraflar Geri Geldi!

Akıllı telefonlarımızdan veya diğer elektronik cihazlarımızdan bir fotoğrafı sildiğimizde ve çöp kutumuzu boşalttığımızda, o görüntülerin sonsuza kadar kaybolup gittiğini varsayarız. Peki ya bu doğru değilse? Son zamanlarda iOS 17.5 güncellemesini yapan bazı iPhone kullanıcıları, silinmiş fotoğraflarının bir hatadan dolayı geri geldiğini fark etti. Bu durum, hem heyecan verici hem de endişe verici bir gelişmeyi beraberinde getiriyor.

Reddit'te paylaşılan fotoğraflarda, kullanıcılar yıllar önce sildikleri görsellerin güncelleme sonrası geri döndüğünü ifade ediyor. Bir kullanıcı, partneri ile çektikleri fotoğrafların yıllar sonra en üstte görüldüğünü, iPad'inde de bazı eski görsellerin geri döndüğünü söylüyor. Bir başka kullanıcı ise 2010 yılında tamamen sildiği görsellerin tekrar ortaya çıktığını belirtiyor.

Bu olağanüstü durum karşısında Apple'dan henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Fotoğraflar uygulamasında standart olarak bulunan "Yakın zamanda silinenler" özelliği, son 30 gün içerisinde silinmiş olan görselleri geri getirebiliyor. Fakat burada 14 yıl öncesinde çekilmiş fotoğrafların söz konusu olması, verilerin gizliliği ve mahremiyeti konusunda da soru işaretleri doğuruyor.

Bazı kullanıcılar, bu durumun yeniden indeksleme ile alakalı olabileceğini düşünüyor. Bu yaklaşım, sorunun nedenini tam olarak açıklayamıyor. Öte yandan, silinmiş fotoğrafları ve videoları geri getirebilmek çeşitli gelişmiş araçlarla mümkün. Belki de ortaya çıkan hata da bu uygulamaların yaptığına benzer bir işlem yapıyor olabilir.

iOS 17.5 güncellemesiyle birlikte ortaya çıkan bu ilginç durum, teknolojinin sunduğu imkanların ve sınırlamaların bir kez daha altını çiziyor. Silinmiş fotoğrafların geri dönmesi bazı kullanıcılar için sevindirici bir gelişme olsa da, bu durum verilerin güvenliği ve mahremiyeti açısından da endişelere yol açıyor. Kullanıcılar, sildikleri fotoğrafların bir tür veri tabanında tutuluyor olabileceği ve hiçbir zaman tamamiyle sillinemeyeceği konusunda kafalarının karıştığını belirtiyor ve Apple’dan bir an önce resmi bir açıklama gelmesini istiyor. Apple tarafındaysa hala sessizlik hakim.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712