Blog
instagram myweek

Instagram, My Week Üzerinde Çalışıyor

Duyurular 26 Aralık 2023 10:30

Instagram, kullanıcıların 7 Gün Boyunca hikâyelerini yayınlayabilmelerini sağlayan My Week özelliği üzerinde çalışıyor.

Meta’nın en popüler sosyal platformlarından olan Instagram kurulduğu 2010 yıından beri kullanıcılarına yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Kurulduğu günlerde sadece fotoğraf paylaşımına olanak sağlayan platform, şimdilerde 1,5 dakikalık hikaye paylaşımlarından keşfette yer alma özellikli reels videoları paylaşmaya kadar bir çok yeni özelliği bünyesine katmış durumda. SnapChat gibi uygulamalardan esinlendiği gerekçesiyle eleştirilere maruz kalan şirket, diğer uygulamalarda rastlamadığımız bazı özellikleri de bünyesine katarak özgün olduğunu kanıtlmaya çalışıyor. Bu özelliklerine bir yenisini eklemeye çalışan şirketin kullanıcıların hikayelerinin profillerinde bulunma süresini uzatmayı amaçlayan ‘My Week’ isimli yeni bir proje üzerinde çalıştığı öğrenildi.

instagram my week

Sızdırılan ilk bilgilere göre My Week, kullanıcıların hikayelerini 7 gün boyunca profillerinde sabitlemesine ve 7 gün sonra hikayelerde olduğu gibi otomatik olarak silinmesine olanak tanıyacak. Kullanıcılar bu 7 gün boyunca istedikleri hikayeyi kaldırıp yerine başka bir hikaye ekleyebilecek. Bu ‘ekle-sil’ özelliği yalnızca My Week için çalışacak.  Özelliğin platformu aktif kullanan kullanıcılar için oldukça yararlı olacağı ön görülüyor.  


insragram my week
 

My Week henüz geliştirme aşamasında olduğu için tüm kullanıcıların kullanımına açılmış durumda değil. Her geçen gün uygulamada yenilikler olup biterken My Week özelliğinin ise tam anlamıyla ne zaman kullanıma açılacağı henüz belli değil. Birçok yeniliği aynı anda denemesiyle bilinen şirketin My Week’in testlerini ne zaman tamamlayıp kullanıma sunacağı konusunda kısa vadede beklentiye girmemek doğru olacak gibi görünüyor. Öncekilerde olduğu gibi özelliğin de belirli gruplara öncelik verilerek kullanıma açılması bekleniyor. 

 
 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712