Blog
instagram-hesap-silme

Instagram Hesap Silme - Instagram Hesap Kapatma Rehberi

İpuçları 05 Ağustos 2020 10:00

Instagram hesap silme, instagram hesap kapatma işleminin nasıl yapılacağını dair hazırladığımız rehberi yazımızda bulabilirsiniz.

Bugün Türkiye'deki Instagram kullanıcı sayısı 38 milyonun üzerinde. Bu sayı her yıl yaklaşık 1 milyon kadar artıyor. Muhtemelen bu yazıyı okuyanların da tümünün en az bir instagram hesabı var. Her ne kadar Türkiye nüfusunun yarısı kadar Instagram hesabı bulunsa ve bu sayı artmaya devam etmekte olsa da kimi sosyal medyanın psikolojisini kötü etkilediğini, kimi zamanını verimli kullanmasını engellediğini, kimi ailesi ve sevdikleriyle tartışmalara yol açtığını düşünerek, kimi de yalnızca daha rahat stalk yapabilmek için açmış olduğu Instagram hesabını kalıcı olarak silmek/kapatmak için Google üzerinden instagram hesabı silmeinstagram hesap kapatmaınstagram hesap silme gibi kelimeleri kullanarak binlerce arama yapıyor. Bu yazımızda Instagram hesabını kalıcı olarak kapatmak isteyenler için dikkat etmeleri gereken noktaları ve yapmaları gereken işlemleri içeren kısa bir rehber hazırladık.

Instagram hesap silme işlemi öncesi dikkat etmeniz gerekenler

Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bu işlemin geri dönüşü yok. Eğer hesabınızı kalıcı olarak silerseniz aynı kullanıcı adı ile tekrar bir hesap açamayacaksınız. Kararınızı kesin olarak verdiyseniz instagram hesap silme işlemini gerçekleştirmenizi öneririz.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli husus ise paylaşmış olduğunuz fotoğraflarınızın da hesabınızla birlikte silineceği. Instagram hesap kapatma işleminden sonra fotoğraflarınıza erişemeyeceksiniz. Bunun için fotoğraflarınızı yedeklemenizi öneriyoruz. Eğer Instagram'daki fotoğraflarınızı nasıl indirip yedekleyeceğinizi bilmiyorsanız instagram fotoğraf indirme ile ilgili yazımızı da okumalısınız.

Hesabınızı kalıcı olarak silmekle ilgili bir tereddütünüz varsa instagram hesabınızı dondurma seçeneğiniz de var. Instagram hesabınızı nasıl donduracağınız öğrenmek isterseniz de instagram dondurma rehberini içeren yazımıza göz atmanızı öneririz.

Instagram hesap silme linki

Instagram hesap silme işlemine başlamak için aşağıdaki linke tıklayarak bu bağlantıya erişmeniz gerekiyor. Bu bağlanyıya tıklamadan önce Instagram oturumunuzun açık olduğundan emin olun.

https://www.instagram.com/accounts/remove/request/permanent/

Kalıcı Instagram Hesap Silme

Açılan pencerede yukarıda gördüğünüz bir ekran karşınıza çıkacak. "Hesabını neden siliyorsun?" sorusuna dilediğiniz cevabı verip şifrenizi doğru bir şekilde girdikten sonra üzerinde Hesabımı kalıcı olarak sil yazan butona tıklayarak hesabınızı kalıcı olarak silme işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.

Kalıcı Instagram Hesap Silme

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712