Blog
insta-dondurmak-ana-gorsel

Instagram Hesap Dondurma - Insta Dondurmak Rehberi

İpuçları 20 Ağustos 2020 11:30

Instagram hesap dordurma, instagram geçici hesap kapatma, insta dondurmak işleminin nasıl yapılacağını dair hazırladığımız rehberi yazımızda bulabilirsiniz.

Bugün Türkiye'deki Instagram kullanıcı sayısı 38 milyonun üzerinde. Bu sayı her yıl yaklaşık 1 milyon kadar artıyor. Muhtemelen bu yazıyı okuyanların da tümünün en az bir instagram hesabı var. Her ne kadar Türkiye nüfusunun yarısı kadar Instagram hesabı bulunsa ve bu sayı artmaya devam etmekte olsa da kimi sosyal medyanın psikolojisini kötü etkilediğini, kimi zamanını verimli kullanmasını engellediğini, kimi ailesi ve sevdikleriyle tartışmalara yol açtığını düşünerek, kimi de yalnızca daha rahat stalk yapabilmek için açmış olduğu Instagram hesabını geçici olarak silmek/kapatmak için Google üzerinden instagram hesabı dordrumainstagram hesap dordurma, insta dondrumak gibi kelimeleri kullanarak binlerce arama yapıyor. Bu yazımızda Instagram hesabını geçici olarak kapatmak / dondurmak isteyenler için dikkat etmeleri gereken noktaları ve yapmaları gereken işlemleri içeren kısa bir rehber hazırladık.

1) Profiliniz üzerinden Instagram hesabını dordurmak

  • Hesabınıza giriş yaptıktan sonra  profil sayfanıza gelip Profili Düzenle butonuna tıklayın.

insta dondurmak

  • Açılan sayfada istenen bilgileri girdikten sonra sağ alt bölümde yer alan Hesabımı geçici olarak kapat seçeneğini tıklayın.

instagram hesap dondurma - insta dondurmak

  • Hesabını Geçici Olarak Kapat sayfasında "Hesabını neden kapatıyorsun?" sorusuna seçenekler arasında buluna dilediğiniz cevabı seçebilirsin ve devam etmek için şifrenizi girin.  Hesabı Geçici Olarak Kapat butonuna tıkladığınızda profiliniz artık Instagram'da görünmüyor olacak ve siz profilinize tekrar giriş yapana kadar öyle kalacak. 

insta dondurmak

2) Instagram Hesap Dondurma Linki üzerinden Instagram hesabını dondurmak

  • Aşağıdaki linke tıklayarak yukarıda anlatılan adımlardan direkt olan üçüncü, yani son adıma geçiş yapabilirsiniz.

​             https://www.instagram.com/accounts/remove/request/temporary/

insta dondurmak

Instagram hesabını dondurma işlemini 7 günde 1 kez gerçekleştirebilirsiniz. Yani hesabınızı dondurup tekrar aktif hale getirdiğinizde, bir kez daha dondurmak için en az 7 gün beklemelisiniz. Bununla birlikte dondurduğunuz hesabınız tekrar aktif hale getirebilmeniz için 3 saat geçmesi gerekiyor. 

Hesabınızı tekrar aktif hale getirdiğinizde, daha önce yüklemiş olduğunuz fotoğraflar hemen geri gelmeyebilir veya eksik bir şekilde gelmiş olabilir. Böyle bir durumda endişe etmenize gerek yok, fotoğraflarınız bir süre sonra eksiksiz şekilde geri yüklenecektir.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712