Blog
Google'ın Tarihte Eşi Benzeri Görülmemiş Hatası!

Google'ın Tarihte Eşi Benzeri Görülmemiş Hatası!

Duyurular 06 Haziran 2024 11:15

Google Cloud Dev Bir Firmanın Verilerini Yanlışlıkla Sildi!

Google Cloud, UniSuper adlı şirketin tüm verilerini yanlışlıkla sildi. Yarım milyondan fazla UniSuper abonesi, hesaplarına giriş yaparken "eşsiz bir olay" olan bir Google Cloud "uyumsuzluğu" nedeniyle hesaplarına erişemediklerini fark etti. Google ve UniSuper'dan yapılan ortak açıklamaya göre, şirketin tüm verileri silindi. Bu olayın ardından hem şirketin patronu hem de Google Cloud'un küresel CEO'su bu durumdan dolayı derin bir özür diledi.

UniSuper, hizmetlerini düzeltmeye başladığını duyurdu. Sistemin bir haftadan uzun bir süredir çevrimdışı olduğu belirtildi. Yatırım hesapları ise önceki haftanın verilerini gösteriyordu ancak UniSuper, bu hataların en kısa sürede düzeltileceğini ve hesaplarda gerçek verilerin görülebileceğini belirtti.

UniSuper CEO'su Peter Chun ve Google Cloud Global CEO'su Thomas Kurian, yaşanan sorunun bir siber saldırıdan kaynaklanmadığını ve 620 bin kullanıcının verilerinin güvende olduğunu belirttikleri ortak bir açıklama yayınladılar. Kurian, yaşanan sorunlar için özür diledi ve sorunun "inanılmaz derecede rahatsız edici ve üzücü" olduğunu belirtti.

Sorunun nedeni olarak ise Google Cloud CEO'su, peş peşe gelen yanlış yapılandırmaların UniSuper'ın Özel Bulut aboneliğinin silinmesine neden olduğunu ifade etti. Kurian, bu durumun "benzersiz bir dizi olaydan kaynaklandığını" belirtti.

Açıklamada, bu durumun daha önce hiçbir küresel bulut hizmeti kullanıcısı tarafından karşılaşılmamış bir durum olduğu vurgulandı. Yönetimi altında 125 milyar dolar bulunan UniSuper, başka bir sunucuda sakladıkları yedeklerini kullandıklarını açıkaldı.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712