Blog
Apple, Yeni iPad’lerin Kutusuna Sticker Koymayacak! İşte Nedeni

Apple, Yeni iPad’lerin Kutusuna Sticker Koymayacak! İşte Nedeni

Duyurular 16 Haziran 2024 01:30

Apple Yıllardır Süren Geleneği Bozuyor!

Apple, yeni iPad modellerinin kutularına çıkartma eklemeyecek. Bunun nedeni ise şirketin çevreye yönelik hedefleri.

Apple, dün akşamüstü düzenlediği bir etkinlikle yeni iPad modellerini tanıttı. Bu yeni modellerde, Air için 13 inçlik yeni bir versiyon, Pro’da ise OLED ekran ve M4 çip gibi pek çok yeni özellik bulunuyor. Ancak, Apple'ın yaptığı yenilikler bunlarla sınırlı değil. Apple Store çalışanlarına gönderilen bilgilere göre, yeni iPad modellerinin kutularında artık Apple’ın geleneksel çıkartmaları yer almayacak.

Apple'ın çevre hedefleri doğrultusunda, çıkartmalar kaldırıldı. Şirket, 2030 yılına kadar tüm tedarik zincirini karbon nötr hale getirmeyi hedefliyor. Daha önce de çevre dostu adımlar atan Apple, şarj adaptörlerini kutulardan çıkarmıştı. Benzer bir şekilde, çıkartmaların da çevresel nedenlerle iPad kutularından kaldırıldığı açıklandı. Apple, kutularının tamamen plastikten arındırılmış olmasını amaçlıyor.

Ancak, Apple mağazalarının sınırlı sayıda Apple logolu çıkartma alacağını belirtmekte fayda var. Çalışanlar, bu çıkartmaları yeni iPad Pro veya iPad Air satın alan müşterilere talep etmeleri durumunda ücretsiz olarak verebilecek. Müşterinin talep etmediği durumlarda çalışanlar çıkartma veremeyecek. Ayrıca, bu çıkartmaların sadece Apple Store'larda bulunacağı, diğer mağazalarda yer almayacağı da gelen bilgiler arasında.

Apple’ın uzun süredir ürünlerinin kutularına eklediği çıkartmalardan tamamen vazgeçip geçmediği henüz net değil. Şimdiye kadar bu konuda şirketten bir açıklama yapılmamıştı. Ancak, iPad'lerde yapılan bu değişikliğin gelecekte diğer ürünlerde de uygulanabileceği oldukça yüksek bir ihtimal.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712