Blog
2017'nin en iyi ücretsiz Android oyunları

2017' nin En İyi Ücretsiz Android Oyunları

Duyurular 26 Aralık 2017 12:45

Clash Royale’den Heroes of Warcraft’a, NOVA Legacy’den Pokemon GO’ya, işte 2017’nin en çok indirilen ve en beğenilen ücretsiz Android oyunları.

Yıllar geçmesine rağmen asla gözden düşmeyecek bir alan varsa o da oyun sektörü diyebiliriz. Gelişen teknoloji ile cep telefonlarımıza kadar giren oyun sektörü, her geçen gün yeni bir ürün ile karşımıza çıkıyor. App Store ve Google Play Store’da ücretli, ücretsiz ya da freemium olmak üzere yayında olan yüzlerce oyun uygulaması bulunuyor. Ve bu uygulamalara her geçen gün yenisi ekleniyor.

Mobilin yükselişini sürdürdüğü 2017 yılında da birçok oyun kullanıcısıyla. Farklı bir deneyim arayanlar için geçtiğimiz yılın en iyi ücretsiz Android oyunlarını sıraladık. İşte 2017’nin en iyileri:

1.Asphalt Xtreme: Rally Racing

Bir fiyat etiketi olmayan yarış oyunları söz konusu olduğunda, akla ilk gelen geliştircilerden biri Asphalt Xtreme ve Asphalt 8: Airborne ile Gameloft olacaktır. Eski offroad tarzı çeşitli bölümler, online çoklu oyuncular ve kilidini açabileceğiniz çeşitli araçların yer aldığı Asphalt 8: Airborne daha eski bir oyun olduğu için de oldukça fazla içeriğe sahip. Ayrıca online oyuncuların katıldığı bazı etkinlikleri de bulunuyor.

20171226140347_kapak4.jpg

Bu iki oyun ücretsiz olmasına rağmen oldukça kaliteli, ancak uygulama içi satın alma stratejileri de bir o kadar agresif. Yine de oyun severler için deneyimlenmesi gereken oyunlar.

2.Critical Ops

Critical Ops, first person shooter oyunlarının en yeni jenerasyonlarından ve en iyi oyunlarından biri. Bu oyunda teröristlerle kentsel odaklı savaşabiliyor ya da oyunu terörist olarak oynayabiliyorsunuz. Arkadaşlarınızla da oynayabileceğiniz oyunda güçlü bir online oyuncu topluluğu da bulunuyor.

20171226132640_Critical-Ops.jpg

Geliştirilmeye devam eden oyun sıklıkla güncelleniyor. Eğer FPS deneyimi elde etmek isterseniz, bu oyun ile birlikte NOVA 3: Freedon Edition da denemeye değer ücretsiz oyunlardan biri.

3.Clash Royale

Clash Royale, Clash of Clans’ın da mimarı olan Supercell’in en son oyunu. Oyunda kart toplayarak desteler inşa ediyorsunuz ve online rakipler ile birebir düelloya giriyosunuz. Kazandığınızda kupa elde ediyor ve yenildiğinizde kupa kaybediyorsunuz. Ayrıca kartları paylaşmak için klanlar oluşturabilir ve mücadelede klan arkadaşlarınıza meydan okuyabilirsiniz.

20171226132841_clashroyale.jpg

Clash Royale sağlam bir kart oyunu ve ayrıca Heartstone’a giremiyorsanız harika bir alternatif. Eğer Clash Royale dışında bir arayış içerisindeyseniz, yine Supercell’in popüler iki oyunu Boom Beach veya Clash of Clans’I da ücretsiz deneyimleyebilirsiniz.

4.Cut the Rope: Magic

Cut the Rope, şu anda cep telefonlarında kullanıcıların en çok vakit geçirmesini sağlayan puzzle oyunları gibi Angry Birds’ü bile geride bırakan bir oyun. Başarılı serinin en son ürünü olan Cut the Rope: Magic de başarılı bir oyun.

20171226133008_cuttheropemagic.jpg

Oyundaki temel mekanik, Om Nom canavarını şekerle beslemek için doğru kurguyu oluşturabilmekten geçiyor. İlerleyen seviyeleri, güç yükseltmeleri, dönüşümleri ve taktikleri olan oyunu oyuniçi satın alma yapmadan da sürdürmeniz mümkün. Fakat bu biraz zaman alabilir çünkü bu oyun bir enerji sistemine dayanıyor.

5.Fallout Shelter

Fallout Shelter, Google Play Store’a 2015 yılında büyük dalgalanmalarla girdi ve o yıl piyasaya çıkan en iyi ücretsiz Android oyunlarından biri oldu.

20171226133118_falloutshelter.png

Fallout Shelter’da iç savaş alanlarında hayatta kalanlar için bir sığınak inşa ediyorsunuz ve gelişen bir ekosistem oluşturuyorsunuz. Oyuna yangınlar, kötü adamlar tarafından yapılan baskınlar ve benzeri engellerin dışında standart bir inşaatçı simulasyon oyunu diyebiliriz.

Uygulama içi satın alımlar bu oyunda neredeyse tamamen arka planda. Geliştiriciler yeni ve güncellenmiş içeriği ücretsiz sunma konusunda şimdiye kadar oldukça bonkör davrandı.

6.Final Fantasy Brave Exvius

Final Fantasy Brave Exvius belki de en iyi Final Fantasy temalı freemium oyun. Gerçek kasaba ve zindan keşifleri, gizli hazineler, gizli zindan oyunları ve birçok eser gibi original oyunlardan oldukça fazla öge bulunuyor.

20171226133319_finalfantasybraveexvius.jpg

Oyunu oynamak basit ama sert patronları ve zorlu rakipleri yenmek için eleştirel ve stratejik düşünmek gerekiyor. Oyuna günlük giriş yaptığınızda sıklıkla ödüllendiriliyorsunuz ve ek görevler, etkinlikler oyunu heyecanlı tutmaya yardımcı oluyor.

Final Fantasy’i seviyorsanız, yine ücretisz Android oyunlar olan Mobius Final Fantasy ve Final Fantasy Record Keeper’I da deyeyimlemenizi tavsiye ederiz.

7.Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone: Heroes of Warcraft, kart açma, deste oluşturma ve inşa edilen destelerle diğer oyunculara meydan okuma temelli bir kart oyunudur. Oyunda birden fazla deste oluşturabildiğiniz gibi daha fazla kart ve içerik için de başarılı güncellemeleri takip edebilirsiniz. Hesabınıza mobil ve PC üzerinden giriş yapabilirsiniz. Gerçek zamanlı PvP muharebesinde gerçek oyuncularla yüzleşmek istiyorsanız, öncesinde botlarla pratik yapabilirsiniz.

20171226133455_heartstone.png

Herkes için kolay ve erişilebilir bu Android oyunu da kesinlikle ücretsiz mobil oyunların en iyilerinden biri. 

8.NOVA Legacy

NOVA, Android’de ilk başarılı FPS (first person shooter) oyunlarından biriydi. Son sürüm olan NOVA Legacy de en iyi ücretsiz Android oyunlarından biri diyebiliriz. Oyun ortalama grafik ve kontrollere göre oldukça iyi bir paketten oluşuyor. Ayrıca bir hikaye satırı, online multiplayer modu ve temel bir işçilik sistemine sahip.

20171226133713_novalegacy.jpg

Oyundaki sci-fi story line (bilim kurgu hikaye çizgisi) birçok mobil FPS oyunundan farklı bir şey getiriyor. Dolayısıyla 2017’de piyasaya çıkan en iyi ücretsiz oyunlardan biri diyebiliriz.

9.Pokémon GO

2016 yılının en başarılı mobil oyunu Pokémon GO olmuştu. Aslında şimdiye kadarki en başarılı mobil oyundu. Oyunun popülaritesi biraz azalmış olmasına rağmen, hala çok sağlam bir seçenek. Oyuncular Pokémon’ları yakalarken, spor salonlarını indirirken ve Pokestop’ları bulurken çevrelerindeki gerçek dünyayı da keşfedebiliyorlar.

20171226133827_pokemongo.png

Oyundaki yeni ilaveler arasında efsanevi Pokémon baskın savaşları ve daha fazlası da yer alıyor. Pokémon GO birçoklarının hatırladığının ötesine geçmeye devam ederken, aynı zamanda harika ücretsiz Anroid oyunlarından da biri.

10.Sky Force Reloaded

Sky Force Reloaded, Sky Force serisinin sonuncusu (ve hepsi de oldukça başarılı ücretsiz Android oyunları). Sky Force Reloaded da selefleri gibi bir top-down shooter uçaktan oluşuyor. Hedefiniz ise kötü adamları yenmek, mermi kullanmaktan kaçınmak ve çeşitli görevleri gerçekleştirmek.

20171226133950_skyforcereloaded.jpg

Yüksek oranda geliştirilmiş grafikleri oyunu eski top-down shooter’ların gözdesi haline getiriyor. Öteki iterasyonlarında olduğu gibi bu oyun da genel olarak çok iyi bir deneyim sunuyor.

11.Plague Inc.

Plague Inc. hastalıkları değiştirmeniz ve onları dünyayı yok etmek için kullanmanız gereken bir strateji oyunu. Hedef mümkün olduğu kadar çok insana hastalığı yaymak. Oyunda her biri kendi salgın stratejisine sahip birden fazla hastalık bulunuyor ve oyun, geliştiricilerinin bir zamanlar CDC’de konuşmaya davet edildiği kadar gerçekçi.

20171226134135_plagueinc.jpg

Geliştiriciler zamanla bol miktarda değişiklik ekledi. Oyun aynı anda birçok kez oynayabilmeniz için birden çok dosya kaydetme, yükleme özelliğine sahip. Zorlu olsa da deneyimlemeye değer bir oyun.

12.UNKILLED

UNKILLED, 2015 yılının en iyi ücretsiz Android oyunlarından biriydi. Oyunda görevleri kabul ederek, çeşitli senaryolarda tüm zombileri katletmeniz isteniyor. 3002’den fazla görev var ve bunların çoğu patronların kavgalarını içeriyor.

20171226134439_unkilled.jpg

Şimdiye kadar gördüğümüz en iyi mobil grafiklerden bazıları ve 50’nin üzerinde silahın yer aldığı oyunda online multiplay özellikleri de bulunuyor. Ücretsiz olarak indirilen oyunda uygulama içi satın alma işlemleri bulunuyor.

13.Vainglory

Vainglory belki de şu anda Android’de bulunan en iyi MOBA yüksek çerçeve oranları, sınırsız serbest oynama ve sağlam bağlantılara sahip bir oyun. Tüm MOBA’larda gördüğünüz gibi insanlarla takım kurabilir ve diğer takımlarla yarışabilirsiniz.

20171226134739_Vaingloryin-gamescreenshot.png

Ayrıca oyunda iyi grafikler ve kilidini açarak oynanabilen 25’ten fazla kahraman var. İsterseniz botlarla ya da botlara karşı da oynamanız mümkün. Bunu kontrol etmek isterseniz Vulkan API’sini kullanabilen bir beta sürümü de var.

BONUS: Yodo1 Games

Yodo1 Games çok eğlenceli ve ilgi çekici freemium oyunları sunan bir grup oyun geliştiricisi. Oyunların çoğu Crossy Road, Rodeo Stampede, Pac-Man 265 ve Looty Dungeon gibi hit başlıklardan oluşuyor. Rooms of Doom’un da bulunduğu birkaç tane daha var. Bu oyunların büyük kısmı ilerlemeye devam etmeniz gereken sonsuz içeriklerden oluşuyor.

Grafikler büyüleyici ve oyun grafiğini öğrenmek için oldukça basit. Ayrıca son derece çocuk dostu oldukları için genelde aile oyunları geliştirirler. Ana geliştirici sayfasına başlıktaki başlantıdan ulaşabilirsiniz fakat Pac-Man 265, Crossy Road ve benzeri bazı oyunlarının farklı geliştirici isimleri altında yayınlandığını da belirtelim. Google Play’den arama yaparak bu oyunlara da ulaşabilirsiniz.

 

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712