Blog
Sık rastlanılan 7 Apple sorunu ve çözümleri

Sık rastlanılan 7 Apple sorunu ve çözümleri

Duyurular 21 Nisan 2016 23:45

Apple cihazlarda karşılaşılan sorunlar

Apple cihazları gelişmiş teknolojisi ,üstün özellikleri ile teknolojinin en iyi nimetleri arasında yer alıyor. Ancak bu onun sorun yaşatmayacağı ve bozulmayacağı anlamına gelmiyor. Batarya ömrü, fazla ısınma, ekranın donması gibi birçok konuda problem teşkil edebiliyor. Apple kullanıcıların sık karşılaştığı birçok sorun bulunmakta. Sizler için klasik 7 İOS sorununu çözümleriyle birlikte bir araya getirdik.

Batarya ömrü

Apple iPhone ve iPad’lerde görülen en büyük problemlerden biri batarya ömrü. Hücresel veri kullanımı, arka planda çalışan uygulamalar, lokasyon bildirimleri ve benzeri etkenler şarjın çabuk bitmesine neden olduğu gibi pil ömrünü kısaltıyor.

Bunun için dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var. Wifi ve 3G’yi sürekli açık tutmak yerine sadece ihtiyacınız olduğu zamanlarda açın. Böylece hem daha az veri tüketimi sağlar, hem de bataryanın ömrünü uzatabilirsiniz.
Ara ara arka planda çalışan uygulama olup olmadığını kontrol edip var olanları kaldırmalısınız. Ayrıca Ayarlar>

Genel> Arkaplanda Çalışan uygulamalar kısmına girip buradan istediğiniz uygulamanın çalışmasını sonlandırabilirsiniz.

Pilinizin en çok hangi işlemler esnasında kullanıldığını görmek için Ayarlar>Genel>Kullanım bölümüne tıklayabilirsiniz.

Ayrıca Facebook, Swarm, instagram ve benzeri uygulamalardan gelen bildirimleri kapatmak da bataryanızın daha uzun ömürlü olmasına katkıda bulunacaktır.

Wifi ve Bluetooth sorunları

Kablosuz ağ bağlantı sorunu da sık yaşanılan problemlerden. Bulunduğumuz birçok yerde kablosuz internet sağlayıcısı oluyor. Ancak bazen ağ olduğu halde bağlanma sorunu yaşayabiliyorsunuz. Bu durumda airdrop dahil tüm bağlantıları kapatıp açmanız gerek. Sorun hala devam ederse güncelleştirmenizi yapıp yapmadığınızı kontrol edin.

Ekranın donması

Ana ekranınız bir anda donup kaldı. Ekrana dokunmanıza veya ana butona tıklamanıza rağmen bir sonuç alamıyorsanız panik yapmayın. Birkaç saniye power tuşuna basılı tuttuğunuzda problem çözülecektir. Açma kapama tuşu ile ana butona aynı anda basmak da bu gibi durumlarda işe yarıyor.

iMessage gönderimi

iPhone’larda iMessage gönderiminde de sıkıntılar olabiliyor. Bunun için “i” simgesine tıklayarak “mesajı yeniden gönder”e tıklamanız yeterli olacaktır.

Ses gelmeme sorunu

Çoğunlukla iPad kullanıcılarının başına gelen ses problemi, birkaç küçük ve basit adımla çözülebiliyor. Bunun için Kilit ve Home tuşunu 10 saniye kadar basılı tutmanız yeterli.
Sorun giderilmezse Ayarlar>Genel başlığı altında bulunan yan anahtarının sessiz olarak seçilip seçilmediğinden emin olun.

Uygulama sorunları

Bazı uygulamalar açık haldeyken birden kapanıp donabilir. Bunun için kapatıp tekrar açmanız gerekir. Ayrıca bu sorunu sürekli yaşamamak için uygulamalarınızın güncelliğini koruyun.

Donma ve yavaş çalışması

Cihazın durduk yere yavaş çalışması, bir anda donması en sinir bozucu durumlardan biri. Arka plana geri dönüşlerde veya tuş kilidini açarken bu sorunla karşılaşma ihtimaliniz yüksek.

Bu gibi durumlarda arka plan fotoğrafınızın payı büyüktür. Canlı renklerde, hareketli ve çözünürlüğü yüksek bir fotoğraf, cihazınızın çalışmasını ağırlaştırabilir.

Ayrıca albümde çok fazla video ve resim bulunması da cihazınızın yavaşlamasına neden olabilir. Bu durumda eski fotoğraflarınızı, videolarınızı yedekleyip telefonunuzdan silmenizde fayda var. Hafızası ne kadar dolu olursa harcayacağı güç daha fazla olur ve çalışma hızı o denli düşer.

Yukarıda bahsettiğimiz sorunlara basit ve pratik yöntemlerle çözüm bulmak mümkün. Ancak iPhone veya iPad’inizde daha büyük bir sorun oluştuğunda, iyi bir iPhone tamiri servisine götürmeniz gerekebilir. iPhone cihazınızı güvenle emanet edebileceğiniz hızlı ve pratik bir servis arıyorsanız, Cepfix’i tercih edebilirsiniz.

3 adımda tahmini fiyat alıp kolayca işleme başlanan Cepfix, arızalı telefonunuzu evinizden alıp incelemeye başlıyor ve onayınızın ardından kısa sürede tamir ediyor. Ayrıca telefonunuz tamirdeyken kullanmanız adına yedek telefon veriyor. Akıllı telefonlarda oluşabilecek birçok sorunu gideren Cepfix’de Samsung, Apple, Nokia, HTC ve daha birçok marka akılı telefonuzun tamirini gerçekleştirebilirsiniz.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712