Blog
Samsung'un Yapay Zeka İnovasyonu: Akıllı Cihazlarda Yeni Dönem

Samsung Galaxy AI: Akıllı Telefon Teknolojisinin Yapay Zeka Dönüşümü

İpuçları 25 Mart 2024 11:30

Samsung'un Yapay Zeka İnovasyonu: Akıllı Cihazlarda Yeni Dönem

Akıllı telefon teknolojisi günümüzde hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Mobil cihazlar, iletişimden eğlenceye, işten kişisel organizasyona kadar pek çok alanda bize hizmet veriyor. Bu teknolojik gelişmelerle birlikte yapay zeka (AI) da akıllı telefonlara entegre edilerek kullanıcı deneyimini bir adım öteye taşıyor. Samsung, bu alanda öncü bir rol üstlenerek Galaxy serisiyle birlikte yapay zeka teknolojisini cihazlarında kullandığı alanı genişleterek sunmaya başladı.

Akıllı telefonlar, gün geçtikçe daha karmaşık ve yetenekli hale geliyor. Ancak bu gelişmeler, sadece donanımın fiziksel özelliklerine odaklanmakla sınırlı değil. Yazılım tarafında da büyük ilerlemeler kaydediliyor ve bu ilerlemelerin temelinde yapay zeka teknolojileri yatıyor. Yapay zeka, cihazların kullanıcı tercihlerini anlamak, öğrenmek ve buna göre tepki vermek gibi yetenekler kazanmasını sağlıyor. Samsung, bu trende öncülük ederek Galaxy AI ile birlikte akıllı telefonlarımızda yapay zekayı ve beraberinde getirdiği yepyeni birçok özelliği bizlere düzenlediği Galaxy Unpacked etkinliğinde duyurdu. Yalnızca Galaxy S24 serisini tanıtmanın yanında sektöre bambaşka bir yarış kulvarı daha eklemiş oldu.

Galaxy AI ile gelecek tüm yeni özelliklere kısaca göz atmak gerekirse;

  • Bir fotoğrafta gördüğünüz herhangi bir şeyi yalnızca yuvarlak içine alarak arayabileceksiniz. 
  • Hiçbir ek uygulamaya ihtiyaç duymadan, görüşmelerde gerçek zamanlı çeviri özelliğinden yararlanabileceksiniz. Bu özellik henüz Türkçe'yi kapsamıyor.
  • Not asistanı ile notların özetini çıkarabilecek, formatını değiştirebilecek, çevirisini yapabileceksiniz.
  • Ses kayıtlarını metne dönüştürebilecek, çevirisini yapabilecek, özetini çıkarabileceksiniz.
  • Sohbet asistanı ile o an kullandığınız mesajlaşma ya da e-posta uygulamasına göre yazı dilinize yönelik öneriler alacaksınız. Ayrıca yine bu yapay zekâ destekli sohbet asistanı da anında çeviri yapabilecek, dil bilgisini kontrol edecek ve yazı tarzınızı belirlemenize yardım edecek.
  • Yapay zekâ destekli görsel düzenleme de artık tek tıkla yapılabilecek. Galerinizdeki görsellerde hayal ettiğiniz neredeyse her şeyi yapabilecek bir düzenleme yeteneği sunan bu özellik ile istenmeyen nesneleri silmekten boşlukları doldurmaya, sayısız düzenleme yapabileceksiniz.
  • Yapay zekâ ile kendinize özel duvar kağıtları oluşturabileceksiniz.

Daha önce yapay zeka destekli kamerasını tanıtarak yapay zeka alanına ilk adımını atan Samsung bugün bu konuda rakiplerinden bir adım ileride gibi görünüyor. Sahne tanıma özelliği, çekilen fotoğrafın ne olduğunu anlama, kontrastı ve diğer ayarları optimize etme gibi özellikleri halihazırda bünyesinde bulunduran Galaxy cihazlar artık daha da güçlenmiş durumda ve an itibariyle kendilerine en yakın rakiplerinden oldukça gelişmiş durumdalar.

Samsung Galaxy S8 serisiyle hayatımıza giren sesli asistan Bixby ile aslında bizlere bu gelişmelerin sinyalini vermişti. Şimdi ise işleri daha da ileri götürmüş durumda. Galaxy S8 serisinde ayrı bir tuşa sahip olan sesli asistan Bixby başlarda pek sevilmese de aslında sahip olduğu yeteneklerle Apple’ın sesli asistanı Siri’ye bir rakip durumundaydı. Şu an ise Apple tarafından henüz Galaxy AI rakibi bir yapay zeka destekli sistem haberleri göremiyoruz. Henüz söylenti aşamasında olan bu durumun yakın zamanda Apple cephesinde de yankı bulacağı düşünülüyor.

Liste henüz güncellenmese de Galaxy AI alacağı kesin olan cihazlar ise şöyle;

  • Galaxy S23
  • Galaxy S23+
  • Galaxy S23 Ultra
  • Galaxy S23 FE
  • Galaxy Tab S9
  • Galaxy Tab S9+
  • Galaxy Tab S9 Ultra
  • Galaxy Z Fold5
  • Galaxy Z Flip5

Samsung’un öncüsü olarak görülen yapay zeka alanında Huawei, Xiaomi ve diğer tüm dev markaların da yakında pazara dahil olması bekleniyor. Her ne kadar firmalar bu konuda boş kalmayıp geliştirmeler yapmaya başlamış olsa da Samsung tarafının sunduğu özellikler değerlendirildiğinde rakip firmaların bunun üzerine çıkabilmek için çok daha fazla yol katetmesi gerektiği aşikar.

Yapay zekanın cep telefonlarımıza entegre olmaya başlamasıyla artık daha optimize bir batarya yönetimi ve çok daha pratik bir kullanıcı deneyimi yaşayacağız gibi görünüyor.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712