Blog
Telefonunuzun Şarjının Daha Uzun Süre Gitmesini Sağlayacak İpuçları

Telefonunuzun Şarjının Daha Uzun Süre Gitmesini Sağlayacak İpuçları

İpuçları 06 Mart 2024 15:15

Telefonunuzun Şarjının Daha Uzun Süre Gitmesini Sağlayacak İpuçları

1- Arka Planda Uygulama Yenilemeyi Kapatma

Cihazınız siz farkında olmadan uygulamalarınızın daha optimize çalışması ve uygulama açma hızını arttırmak için arka planda bir takım işlemler yapar. Bu her ne kadar cihazınızdan aldığınız verimi arttırmak için olumlu bir özellik olsa da batarya ömrünüzün kısalmasına sebep olabilir. Arka planda uygulama yenilemeyi kapatmak veya yalnızca sizin seçeceğiniz uygulamaların yenilenmesini sağlamak ise çok kolay. Bunun için; Ayarlar > Genel > Arka Planda Uygulama Yenileme adımlarını izlemeniz yeterli. 

2- Şarj Seviyesini %20 - %80 Arasında Tutma

Yeni nesil Lityum-İon bataryaların şarj döngüsünün daha uzun sürmesi ve cihazınızın pilini değiştirmeden uzun yıllar boyu kullanabilmeniz için tasarlanmış ve günümüzde hemen hemen her akıllı telefonda kullanılan bir teknoloji. Ancak bilinenin aksine bu yeni nesil bataryaları %100’e kadar şarj etmek aslında düşündüğünüz kadar da faydalı değil. Batarya döngünüzün en optimum seviyede olması ve şarj sürenizin daha uzun dayanabilmesi için %80’e kadar şarj etmeniz yeterli. iPhone’larda bunun için bir ayar da bulunuyor. Bu ayarı aktifleştirmek için Ayarlar> Pil> Şarj Optimizasyonu adımlarını izlemeniz yeterli. 

3- Konum Servislerini Kapalı Tutmak

Bazı uygulamaları kullanmak için açtığımız ama sonrasında kapatmayı unuttuğumuz konum servisleri biz farkında olmadan oldukça fazla güç tüketiyor. Cihazınızın konum servislerini kapatmak şarj sürenizin daha uzun dayanmasını sağlayacaktır. Konum servislerini kapatmak için Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Konum Servisi adımlarını izleyebilirsiniz. 

4- Otomatik Parlaklık Ayarlamayı Kapatma

Otomatik parlaklık birçok alanda aslında işimize yarasa da cihazınız ortamın parlaklık düzeyini anlayabilmek ve ona göre parlaklığı düşürmek ya da arttırmak için sürekli olarak ışık sensörlerini açık tutar ve bu da şarjınızın daha kısa sürede bitmesine sebep olur. Bu ayarı kapatmak için Ayarlar > Erişilebilirlik > Ekran ve Metin Büyüklüğü > Otomatik Parlaklık adımlarını izleyebilirsiniz. 

5- Koyu Mod Kullanın

Yeni nesil cihazlarda kullanılan AMOLED ve OLED ekran teknolojileri cihazınızda siyah renkli görünen kısımlardaki piksellerin kapalı tutarak o kısmın siyah görünmesini sağlıyor. Koyu modu açarak da ekrandaki siyah alanların sayısını arttırıp pil tasarrufu sağlayabilirsiniz. Ayarlar > Ekran> Koyu Mod adımlarını izleyerek özelliği aktif edebilirsiniz. Dilerseniz bu pencereden belirleyeceğiniz saatlerde cihazınızın açık ve koyu mod arasında kendi kendine geçiş yapmasını da sağlayabilirsiniz. 

6-Ufak Ayarlarınıza Dikkat Edin

Bahsettiğimiz ayarların dışında yapabileceğiniz ve uzun vadede pil ömrünüze olumlu yansıyacak bazı ufak ayarlamaları yapmakta fayda var.

  • Parlaklığınızı kısık seviyede tutun.

  • Wİ-Fİ ve Bluetooth’u kullanmadığınız zamanlarda kapalı tutun.

  • Always-On Display özelliğini kapatın.

  • Güç tasarrufu modunu etkinleştirin.

  • Yazıılım güncellemelerini ertelemeyin, her zaman en güncel sürümü kullanın.

  • Titreşimi kapatın.

  • Anismayonları azaltın.

  • Dinamik duvar kağıtlarını kullanmaktan kaçının.

  • Otomatik uygulama güncellemeyi kapatın.

  • iPhone’da otomatik iCloud’a yedeklemeyi kapatın.

  • Otomatik ekran kilitleme süresini en aza indirin.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712