Blog
iPhone’la Profesyonel Fotoğraf Çekmek İçin  5 İp Ucu

iPhone’la Profesyonel Fotoğraf Çekmek İçin 5 İp Ucu

İpuçları 06 Mart 2024 14:15

iPhone'da Fotoğraf Çekmeden Önce Bu Ayarları Yapmayı Unutmayın

1-) Genel Kamera Ayarları

iPhone’unuzun kamerasından maksimum verim almak için kamera uygulamasında yapabileceğiniz bir takım ayarlar var. Bunlara erişmek için Ayarlar > Kamera adımlarını izleyin ve sonrasında şunları uygulayın ;

1-) Sosyal medya için fotorğaf çekimi yapacaksanız 1080p / 60 kare sizin için yeterli olacaktır çünkü 4K çekilen fotoğraflar da Instagram benzeri uygulamalara maksimum 1080p yüklenebilmekte. 

2-)  PAL özelliğini aktif ederek çektiğiniz videolardaki LCD ekranların yanıp sönmesi sorunun önüne geçebilirsiniz.

 

3-)Biçimlerden ‘Yüksek Verimlilik’  seçeneğini işaretlemek cihazınızın fotoğraf video kayıtlarını depolamayı en az şekilde yorup diğer cihazlarda kullanımını en verimli hale getirecektir. 

 

4-) Izgarayı ve su terazisini açmak da simetrik fotoğraf videolar çekmeniz için oldukça kullanışlı bir özellik.

 

2-) HDR Özelliği

Dilimize 'Geniş Dinamik Aralığı' olarak çevirebileceğimiz HDR teknolojisi, kameranın görüntü işlemcisi ve yazılımı tarafından harmanlanarak, aynı anda art arda çekilen ve eşsiz ışık pozlama değerine sahip üç fotoğraf karesini dördüncü bir fotoğraf olarak işler. iPhone cep telefonunuzdaki kamera uygulamasına girip HDR simgesine dokunduğunuzda, HDR özelliğini aktif ederek benzersiz kontrast değerlerine sahip fotoğraflar çekebilirsiniz.

3-)Ekspozisyon ayarlarını kullanın

Ekspozisyon ayarlarını kullanmak, fotoğraf makinesinin sensörünün ne kadar ışık alacağını belirlemek için önemlidir. Ekspozisyon ayarlarını değiştirerek, fotoğrafınızın parlaklık seviyesini ve tonlarını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Örneğin, pozlama değerini artırarak fotoğrafı daha parlak hale getirebilir veya azaltarak daha karanlık bir atmosfer elde edebilirsiniz.

"AE/AF Lock" özelliği, pozlama ve otomatik odaklama ayarlarını sabitlemenizi sağlar. Bu özellik sayesinde, istediğiniz bir konuya odaklanıp, pozlama ayarlarını sabitleyerek çekim yapabilirsiniz. Bu da fotoğrafınızın istediğiniz gibi aydınlatılmasını ve netleştirilmesini sağlar.

 

Ekspozisyon ayarlarını kullanarak, çekeceğiniz fotoğrafa istediğiniz atmosferi ve görüntüyü verebilirsiniz. Bu ayarlarla oynayarak, yaratıcılığınızı ve fotoğrafçılık becerilerinizi geliştirebilirsiniz.

 

4-) Fotoğrafik Stilleri

iPhone 13’le birlikte hayatımıza giren bir diğer özellik de Fotoğrafik Stiller özelliği. Apple’ın yeni eklediği özellik ile değişik ışık pozlamasına sahip filtreleri kullanıp fotoğraflarınızda değişik tonlamalar yakalayabilirsiniz. 

 

5-) Kamera Lensinizi Temiz Tutun

Kameranızın fiziksel temizliği de yukarıda bahsettiğimiz ayarlar kadar önemli. Bazı telefon kılıflarının kamera koruması bazen kameranın çözünürlük performansını düşürebiliyor. Ön kamerayla çekilen fotoğraflarda cihazda takılı olan ekran koruyucu da kemarnın çözünürlüğünü düşürebiliyor. Tüm bunlara dikkat etmekte fayda var.

 
 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712