Blog
Şarjı en uzun giden telefonlar kapak fotoğrafı

Şarjı En Uzun Giden Telefonlar

İpuçları 10 Ocak 2018 15:15

Akıllı telefon alırken performans ve kamera dışında dikkat ettiğimiz en önemli özelliklerden biri şarj ömrüdür. İşte şarjı en uzun giden telefonlar.

Cep telefonları akıllı telefonlara dönüştükten sonra konuşma ve mesajlaşma dışında gün içerisinde farklı amaçlarla da kullandığımız cihazlar haline geldi. Fakat telefonların şarjının bitmesi bu cihazları kullanılmaz hale getiriyor. Dolayısıyla telefon alırken en çok dikkat ettiğimiz konulardan biri şarjının ne kadar süre gittiği. Çünkü kimse tükenen bataryalar sebebiyle yarı yolda kalmak ya da köşe bucak priz aramak, yanında powerbank taşımak istemiyor.

Akıllı telefon modellerine baktığımızda yoğun kullanılan birçok modelin şarjının sadece 1 gün dayandığını görüyoruz. Bu nedenle tüketiciler çareyi powerbank’lerde ararken; Samsung, Apple gibi bazı telefon üreticileri ise kablosuz şarj gibi özelliklerle tüketicilere farklı imkanlar sunuyor.

Expert Reviews isimli web sitesi okuyucularına hangi telefonu alacaklarına karar verirken yardımcı olmak amacıyla bir test yaptı. Birçok kişinin yeni bir telefon alırken performansa ve kamera kalitesine baktığını belirten site yetkilileri, “Telefonunuz ne kadar muhteşem olursa olsun, pili bittiğinde sadece bir metal parçasına dönüşür.” dedi ve hangi telefonun ne kadar şarj kapasitesi olduğunu araştırdı.

Araştırma için telefonlar uçuş moduna alındı. 170cd/m2 sabit ekran parlaklığında sürekli video ve ses testi yaparak hangi telefonun şarjının ne kadar dayandığı hesaplandı ve bu doğrultuda bir sıralama yapıldı. İşte Expert Reviews’a göre şarjı en uzun giden akıllı telefonlar:

20180110152734_best_phone_battery_life_2017.jpg

Grafikte gördüğümüz gibi aslında akıllı telefonların pil ömrü gün geçtikçe iyileşiyor. Modellerde bir üst seviyeye geçtikçe şarj performansının daha iyi bir noktaya geldiğini görebiliyoruz.

Yukarıdaki en iyi 20 sıralamasındaki cep telefonlarının çoğu Samsung Galaxy serisinden oluşsa da; aralarında piyasaya yeni giren (Türkiye’ye de birkaç ay önce gelen) OnePlus gibi markalar da bulunuyor.

Ayrıca en uzun süre dayabilen iOS cihazı 16 saat 46 dakikalık süre ile iPhone SE olmuş. Sitenin açıklamasına göre cihaz 2 saatlik fark ile iPhone 6S Plus’ı ve daha fazla süre ile iPhone 7’yi bile geçmiş durumda.

Kaynak: Expert Reviews – Best Phone Battery Life 2017

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712