Blog
samsung galaxy

Samsung Galaxy Yedekleme İşlemi Nasıl Yapılır?

İpuçları 29 Ağustos 2016 13:15

Samsung Galaxy telefonunuzu bilgisayarınıza yedeklemeniz için gereken samsung'un programı kies nasıl indirilir ve yedekleme işlemi nasıl yapılır, sizin için araştırdık.

Hafıza doluluğu, telefon değişimi ve ya telefonu fabrika ayarlarına döndürmeye yarayan format işlemi için telefon yedekleme işlemlerini kullanma gereksinimi duyabilirsiniz. Telefon verileri silinmeden işlem yapmak, özellikle mevcut cihazlarına güncelleme yapacak olanların, en büyük sorunlarından birisidir. Bazı cihaz arızalarında ise mecburi bir yöntem ile cihazın sıfırlanması gerekir ve eğer yedekleme işlemi yapılmadıysa verilerin tümü kaybolur. Bu kullanıcılar için çok sinir bozucu bir durumdur. Peki, bunun önüne nasıl geçilir? Samsung telefonlarda yedekleme işlemi nasıl yapılır? Samsung yedekleme işlemi, bütün Samsung modellerinde hemen hemen aynıdır. Bu işlem için ise gerekli olan program Samsung’un resmi sayfasından indirerek sahip olabileceğiniz, Kies programıdır. Kies programı sayesinde telefonunuz ve bilgisayarınız ile entegre bir şekilde çalışarak yedekleme işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz.

Öncelikle yapmanız gereken Samsung resmi web sayfasına girerek, Kies programını site üzerinden indirmek. Önemli olan nokta şudur ki; Kies programının 2 versiyonu mevcuttur. Kies programını indirme işlemi yapmadan önce dikkat edilmesi gereken husus sahip olduğunuz telefonun hangi Kies versiyonunu desteklediğini bilmenizdir. İster versiyonlardan ikisini de indirerek deneyebilir, isterseniz de ufak bir Google araştırması ile, telefonunuzun desteklediği Kies versiyonunu öğrenebilirsiniz. Peki, Kies programı ile Samsung yedekleme nasıl yapılır?

samsung yedekleme kies screenshot

Kies programı telefonunuz ve bilgisayarınız arasında, usb kablosu, Bluetooth ve Wi-Fi ile bağlantı sağlayabilme olanağı sağlar. Bağlantı sağladıktan sonra, arayüzün sol tarafında cihazının bağlı olduğunu gösteren telefon simgesi ve cihaz ismini göreceksiniz. Üzerine gelip sağ tuş ile tıkladığınızda, açılan menü seçeneklerinden yedekle seçeneğini seçmeniz gerekir. Yedekle seçeneğine tıkladıktan sonra önünüze yedekleme ekranı açılacaktır ve program sizden neleri yedeklemek istediğinizi seçmenizi isteyecektir. Rehber, mesajlaşma, yapılacaklar, sms mesajları, notlar, günlük, müzik, fotoğraflar, video ve diğer içerik dosyaları başta olmak üzere kişisel bilgi ve içerik menüleri karşınıza çıktığında, her bir seçeneğin başında bulunan kutucuklara işaretlendirme yaparak seçili hale getirebilirsiniz. Yedeklemek istediğiniz içeriklerinizi seçtikten sonra yedekleme sayfasında, en alt kısma inerek yedekle butonuna bastığınızda yedekleme işlemi başlar. Yedeklediğiniz verilerinizi cihazınıza geri yükleyebilmeniz içinse, tekrar Kies programı üzerinden geri yükle seçeneği ile yedeklenmiş bütün verilerinizi, cihazınıza kolaylıkla tekrar geri yükleyebilirsiniz. Kies programı yedeklediğiniz bütün verilerinizi programı kaldırmadığınız sürece hafızasında tutar ve istediğiniz zaman, isterseniz yıllar sonra bile verilerinizi tekrar geri yükleme olanağınız olur. Genel olarak yedekleme işlemi tüm Samsung modellerinde bu şekilde yapılmaktadır.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712