Blog
Samsung Galaxy S6’da parmak izi nasıl eklenir?

Samsung Galaxy S6’da parmak izi nasıl eklenir?

İpuçları 21 Nisan 2016 23:45

Samsung Galaxy S6'nın öne çıkan özelliklerinden biri parmak okuyucusu...

Samsung’un amiral gemisi Galaxy S6’nın öne çıkan özelliklerinden biri parmak izi okuyucusu. Daha önce Galaxy S5 ve Note 4’de görülen bu özellik, Galaxy S6’da daha gelişmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor. Değişen parmak izi okuyucusu, aynı Apple Touch ID sensöründe olduğu gibi parmağınızı dokundurduğunuz anda parmak izinizi tanıyor.
Galaxy S6 cihazınız varsa ve ona parmak izinizi eklemek istiyorsanız, izlemeniz gereken birkaç adım var. Basit ve pratik adımlarla Samsung Galaxy S6’ya parmak izinizi ekleyebilirsiniz:

1. Öncelikle ayarlar uygulamasına girin. Burada “Kişisel” başlığı altında yer alan Kilit ekranı ve Güvenlik seçeneğine dokunun.
2. Güvenlik başlığı içinde bulunan “Parmak İzleri’ne tıklayın.
3. Ardından parmak izi ekle bağlantısına tıklayın.
4. Parmak izi grafiğinin %100’ü doluncaya kadar parmağınızı ana ekran tuşuna dokundurup çekin.
5. Bu işlemin ardından parmak izinizin tanınmaması halinde kilidi açmanızı sağlayacak bir şifre belirleyin. Yedek şifrenizi de girdikten sonra parmak izi ekleme işleminiz başarıyla sonuçlanacaktır.

Parmak izi okuyucusu, bu uygulamayı destekleyen bazı web sitelerinde oturum açma amacıyla kullanılırken, PayPal ve Samsung Pay gibi servisler üzerinden gerçekleştirilecek para transferi veya ödemelerde de kullanılabilir. Bazı bankaların mobil uygulamalarına da direk parmak iziyle giriş yapılmaktadır. Ayrıca cihazınızın uygulama marketinden bir şey indirirken şifre yerine parmak izinizi okutmanız yeterli olabiliyor. Dolayısıyla parmak izi okuyucusu günlük hayatımızda birçok işimizi daha hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirmemize imkan tanıyor.

Cihazınızın parmak izi okuyucusu dahil cep telefonunuzda yanlış kullanım sonucu birçok problem oluşabilir. Cihazınız donup kalabilir veya bozulabilir. Bu durumda sorunu hızlı ve etkili bir şekilde çözmek için cep telefonu teknik servisinden daha iyisi olamaz. Yeni nesil cep telefonu tamiri servisleri şimdi pratik ve hızlı yöntemleriyle en büyük yardımcınız oluveriyor. Siz de böyle bir servis arıyorsanız, Cepfix’i tercih edebilirsiniz. Yerinizden kalkmadan cep telefonu tamiri hizmeti sunan Cepfix, Samsung, Apple, LG, HTC ve Sony gibi her marka akıllı telefonda oluşan problemleri kolayca gideriyor. Ayrıca tamir esnasında telefonsuz kalmamanız adına yedek telefon da veriyor.

Samsung cep telefonunuzda çözemediğiniz bir sorun olduğunda, cihazınızı Cepfix’e emanet edip kısa sürede ilk günkü haliyle teslim alabilirsiniz. Güvenilir ve kaliteli bir Samsung cep telefonu tamiri için Cepfix’ten şaşmayın deriz.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712