Blog
iPhone'umu Bul Nasıl Kullanılır ve Nasıl Kapatılır ana görseli

iPhone'umu Bul Nasıl Kullanılır ve Nasıl Kapatılır?

iOS 20 Kasım 2018 11:45

Apple marka mobil cihazların kaybolması durumunda cihazların bulunması için geliştirilen "iPhone'umu Bul" uygulamasının kullanılışı ve gerekli durumlarda nasıl kapatılacağı ile ilgili bilgi almak için aşağıdaki adım

iPhone’umu Bul Nedir?

    Apple’ın iPhone’umu Bul (Find My iPhone) özelliği iCloud üzerinden iPhone, iPad, MacBook, iPod Touch, Apple Watch veya AirPod cihazlarını bulmanıza yardımcı olur. Cihazlarınızın kaybolması veya çalınması durumunda bu özelliği kullanarak cihazlarınızı bulabilir veya bilgilerinizi korumak ve cihazlarınızın başkalarına satılmasını engellemek adına önlemler alabilirsiniz. iPhone’umu Bul özelliğini kullanmak için önce bu özelliği iCloud hesabınız üzerinden etkinleştirmeniz gerekir. Bunun için, iPhone’unuzun Ayarlar sayfasından en üstte bulunan isminizin yazılı olduğu seçeneğe tıklamanız ve açılan bu menüden iCloud menüsüne girmeniz gerekmektedir. Eğer iPhone’unuzun yazılımı iOS 10.2 veya öncesi ise iCloud menüsünü Ayarlar sayfasının alt tarafında bulabilirsiniz. Yazılımınızın güncel olup olmadığını Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme sayfasından kontrol edebilirsiniz. iCloud menüsüne girdikten sonra biraz aşağıda iPhone’umu Bul’u göreceksiniz, bu sayfada iPhone’umu Bul seçeneğini açık duruma getirin. Dilerseniz Son Konumu Gönder seçeceğini de açıp telefonunuzun şarjı bitmek üzereyken telefonunuzun kapanmadan önce otomatik olarak son konumunu Apple’a göndermesini sağlayabilirsiniz. Bu şekilde eğer iPhone’unuz şarjı bitik bir şekilde kaybolursa cihazınızı bulmanız kolaylaşabilir.

20181120111408_BlogFind1.jpg

iPhone’umu Bul Nasıl Kullanılır?

    Apple, cihazlarınızın kaybolması veya çalınması durumunda iPhone’umu Bul özelliğini kullanarak cihazlarınızı korumak ve bulmak adına yapabileceğiniz bir takım eylemler sunmaktadır. Eğer bir Apple cihazınız kaybolursa, herhangi başka bir internet ulaşımı olan bir cihazdan iCloud’un internet sitesine girip, oturum açtıktan sonra acılan menüden iPhone’umu Bul uygulamasına girerek bu eylemleri aktifleştirebilirsiniz. iCloud kullanıcı adınız ve şifreniz, Apple kimliğinizde kullandığınız email ve şifrenizle aynıdır. iPhone’larda iPhone’umu Bul uygulamasını ana menünüzde bulabilirsiniz.

20181120111549_Blogfindiphone2.jpg    Bu eylemlerden ilki konum görüntülemedir. Buradan kayıtlı cihazlarınızdan istediğinizi seçerek konumunu görüntüleyebilirsiniz, bu özellik MacBook, iPhone, iPad, iPod Touch, Apple Watch ve AirPod cihazları için kullanılabilir. Ayrıca mobil cihazlarınız batarya seviyeleri çok azalınca son konumunu haritada işaretler ve şarjı bitse ve diğer eylemleri uygulama şansınız olmasa bile cihazlarınızı bulmanıza yardımcı olur.

    Konum gösterme dışında bir diğer eylem Ses Çal’dır. Bunu kullanarak eğer şarjı var ise cihazlarınızın kolaylıkla duyulabilen bir ses çıkarmasını sağlar ve yerlerini tespit etmenize yardımcı olur. Bunun dışında Kilitle eylemini kullanarak cihazlarınızı Kayıp Modu’na alabilirsiniz. Kayıp modu cihazınızı kilitler ve son 24 saatteki konumunu haritada çizer. Ayrıca Kayıp Modu’nda kayıp cihazınızın kilit ekranında bir mesaj ve telefon numarası gösterebilirsiniz, böylece cihazınızı bulan bir kişi cihazınızın kilidini aşamayıp sadece sizi veya seçeceğiniz bir numarayı arayabilecektir.

    Son olarak, eğer telefonunuzun çalındığını düşünüyorsanız ve bilgilerinize erişilmesini istemiyorsanız, Sil butonunu kullanarak Uzaktan Silme eylemini uygulayabilirsiniz. Bu, kaybolan Apple cihazınızı fabrika ayarlarına döndürür ve kayıtlı tüm içeriğinizi siler. Eğer silmek istediğiniz cihazınızın şarjı veya internet bağlantısı yok ise bile, şarja takıldığı ve internet sinyali aldığı anda silme eylemi etkinleşecektir. Apple cihazınızı bulduğunuzda iCloud yedeklemenizden cihazınızı kullandığınız haline döndürebilirsiniz. Kilitlenen ve silinen cihazları tekrar kullanmak için cihazı etkinleştirirken kullandığınız Apple kimliğinizi ve parolanızı girmeniz gerekir. Bu şekilde başkalarının cihazlarınızı etkinleştirmesi, kullanması veya satması engellenir.

iPhone'umu Bul nasıl kapatılır?

Telefonunuzu Cepfix'e veya herhangi bir yetkili servise vermeyi düşünüyorsanız. Yazılımınızı yeniden yükleyebilmek için iPhone’umu Bul’u kapatmanız istenecektir. Bunu telefonuzun ayarlar kısmından iCloud ayarlarına ve iPhone’umu Bul sayfasına girerek yukarıda anlatıldığı gibi etkinleştirilmesiyle aynı şekilde kapatabilirsiniz. Bu şekilde telefonunuzu geri aldığınızda açık tutulması önerilen bu özelliği dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712