Blog
iPhone’larda Neden Durduk Yere Klavye Sesi Kendiliğinden Artıyor?

iPhone’larda Neden Durduk Yere Klavye Sesi Kendiliğinden Artıyor?

İpuçları 02 Mayıs 2024 23:45

iPhone'larda Kendi Kendine Artan Klavye Sesinin Sebebi Ne?

Birçok iPhone kullanıcısının canını sıkan ve çözümü zor bir sorun: Klavye tuş sesi, kilit sesi veya bildirim sesinin aniden yükselmesi. Bu sorun, iPhone X, 11, 12, 13 ve 14 gibi yeni modellerde daha sık görülüyor gibi görünüyor. Peki bu sorunun sebebi ne? Apple ne diyor? Ve en önemlisi, bu can sıkıcı sorundan kurtulmak için neler yapabiliriz?

Bu sorun, sadece birkaç kullanıcıyı değil, birçok iPhone kullanıcısını etkiliyor. Yerli ve yabancı forumlarda bu konudaki şikâyetler oldukça fazla. Apple Destek'e gelen şikâyetler de bunu doğruluyor.

Kendilerine bu şikayetin sıkça iletildiğini belirten Apple yetkilileri, bu sorunun her modelde yaşanmadığını ve sorunun kaynağının tam olarak bilinmediğini söylüyor. Ancak, yeni modellerde bu sorunun daha sık yaşandığını da kabul ediyorlar.

Olası Nedenler:

Yazılımsal Hata: Görüşülen yetkili, sorunun yeni sürümlerdeki bir yazılım hatasından kaynaklanabileceğini söylüyor.
VPN Kullanımı: VPN kullanımı da bu sorunun tetikleyicilerinden biri olabiliyor. VPN kapatıldıktan sonra bile telefon ayarlarında değişikliklere yol açarak soruna neden olabiliyor.

Çözüm Önerileri:

Dikkat Farkındalığı Özelliğini Kapatma: Bu özellik, Erişilebilirlik ayarlarında yer alıyor. Apple, sorunun çözümü için ilk olarak bu özelliği kapatmayı öneriyor ancak bunun kesin bir çözüm olduğu söylenemez.
Ağ Ayarlarını Sıfırlama: VPN kullanımı soruna neden oluyorsa, ağ ayarlarını sıfırlamak sorunu çözebilecek gibi görünüyor.
Yazılım Güncelleme: Sorun anlık ve telefona özel bir şekilde ortaya çıkıyorsa, yazılım güncellemeleri sorunu gidermede etkili olabiliyor.
Telefonu Sıfırlama: Diğer tüm çözümler işe yaramazsa son çare olarak telefonu sıfırlamak gerekiyor ancak bunun da kesin bir çözüm yolu olduğunu söylemek zor.

Çoğu kullanıcı, sorunun çözümünü klavye sesini kapatmakta bulmuş. Bu sorunu yaşıyorsanız ve yukarıdaki çözümler işe yaramazsa klavye sesini kapatmayı deneyebilirsiniz.

Bu sorunu yalnızca iPhone kullanıcılarının değil bazı Andorid kullanıcılarının da yaşadığını belirtmekte fayda var. Her ne kadar sorunun kesin kaynağı bilinmese de Apple’ın muhtemelen yazılımdan kaynaklandığını ifade ettiğini ve yakında bir yazılım güncellemesinde bu sorunu çözeceğini düşünen uzmanlar, kullanıcılardan cihazlarını yayınlanan en son sürümde tutmalarını istiyor.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712