Blog
iPhone-deleted-datas-ilkgorsel

iPhone’da Silinen Mesajlar, Veriler ve Uygulamalar Nasıl Kurtarılır?

İpuçları 03 Aralık 2019 12:30

Kullanıcılar telefonlarını kişisel ve profesyonel işlerini yapabilmek amacıyla gün boyunca kullanmaktalar. Bu durum cihazın içindeki neredeyse tüm verileri önemli hale getiriyor. Bu veriler herhangi bir sebeple silindiğinde geri getirmek mümkün mü?

Bilgiye erişimin kolaylaşması ve birbirinden farklı uzmanlık alanlarına sahip insanların bilgi alışverişi için çok daha kolay bir şekilde iletişime geçerek bilgi alışverişi yapabilmesinden dolayı içinde bulunduğumuz çağa bilgi çağı adı verilmişti. Ancak günümüzün hızla değişen dünyasında artık bu isim veri çağı olarak değişmekte. Yalnızca devletler ve dev şirketler için değil, artık bireysel kullanıcılar için de sahip oldukları veriler oldukça önemli bir hale gelmiş bulunuyor.

Tüm kullanıcılar birbirleriyle ve hatta kurumlarla sürekli iletişim ve veri alışverişi halinde. Bu iletişim ve veri alışverişi kimi zaman metin mesajlarıyla kimi zaman ise akıllı cihazlara yüklenebilen uygulamalar aracılığıyla sağlanıyor. Ancak kimi zaman depolamada yer açmak maksadıyla kimi zaman gereksiz görüldükleri kimi zaman ise yanlışlıkla bu veriler kullanıcı tarafından silinebiliyor. Silinen veri ve mesajlar içerisinde bazılarının önemli veya gerekli olduğunu silme işlemi gerçekleştikten sonra fark eden kullanıcılar bu verileri geri getirmenin yollarını arıyorlar. Bu yazıda bu soruna sahip Apple iPhone kullanıcıları için hazırlanan yol haritasını bulabilirsiniz.

iCloud ile iPhone’daki metin mesajları ve diğer verileri geri getirme

iPhone’daki silinen mesaj ve veriler iCloud yedeklemesi kullanılarak geri getirilebilir. Burada önemli nokta son başarılı yedekleme tarihini kontrol edilmesi. Eğer son yedekleme işlemi silme işleminin yapıldığı tarihten bir süre önce yapıldıysa sorun yok demektir. (Buradan sonra sıfırlama işlemi yapılacağı için cihazının içindeki verileri harici bir araca yedeklemenizi öneriyoruz.) Aşağıdaki görselde son başarılı yedekleme tarihini nasıl kontrol edebileceğinizi görebilirsiniz.

Ayarlar -> “Apple Kimliği” -> iCloud -> iCloud Yedekleme

iColud Yedekleme Kontrol

 

Bu adımlar uygulandıktan sonra metin mesajları ve diğer verileri geri getirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Adım 1. Ayarlar -> Genel

Adım 2. Sıfırla -> Tüm içerikleri ve ayarları sil

Adım 3. Şimdi Sil (Kesinlikle Yedekle ve Sil seçeneğini seçmeyin)

 

iColud Yedekleme

 

Bu üç adımın ardından iPhone kendisini sıfırlayacak ve ilk günkü haline geri dönecektir.

Adım 4. iPhone kurulumu tekrar yapılırken açılan Uygulamalar ve Veriler ekranında iCloud Yedeklemesinden Geri Yükle seçeneğini seçin ve iCloud’a giriş yapın.

Adım 5. Yedeklemeyi Seç seçeneğine tıkladıktan sonra iCloud’daki kullanılabilir yedeklemeler listesi içerisinde seçiminizi yapın.

 

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712