Blog
iPhone'da Fotoğraf Gizleme ve Gizli Fotoğraflar Klasörünü Saklama Nasıl Yapılır? Fotoğraflarınızı Sizden Başka Kimse Göremeyecek!

iPhone'da Fotoğraf Gizleme ve Gizli Fotoğraflar Klasörünü Saklama Nasıl Yapılır? Fotoğraflarınızı Sizden Başka Kimse Göremeyecek!

İpuçları 09 Temmuz 2024 19:30

Bu Adımları Takip Ederek Fotoğraflarınızı Kimsenin Görmemesini Sağlayabilirsiniz!

Akıllı telefonların hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldiği bu dijital çağda, gizlilik her zamankinden daha önemli bir konu haline geldi. Özellikle fotoğraflarınızın güvenliği, kişisel anılarınızın sadece sizinle kalmasını sağlamak için büyük bir önem taşıyor. Apple, bu konuda kullanıcılara çeşitli araçlar sunarak iPhone'daki fotoğraflarınızı gizlemenizi ve gizli fotoğraflar klasörünü saklamanızı kolaylaştırıyor. Peki, iPhone'da fotoğraflarınızı nasıl gizleyebilir ve gizli fotoğraflar klasörünü nasıl saklayabilirsiniz? İşte adım adım rehberimiz:

1. Fotoğrafları Gizlemek

Öncelikle iPhone’unuzda seçtiğiniz fotoğrafları gizli fotoğraflar klasörüne taşıyarak başlıyoruz. Bunun için:

          1. Fotoğraflar Uygulamasını Açın

2. Gizlemek İstediğiniz Fotoğrafı Seçin: Gizlemek istediğiniz fotoğraf veya fotoğrafları seçin. Birden fazla fotoğrafı seçmek için ekranın sağ üst köşesindeki "Seç" butonuna dokunabilirsiniz.

3. Gizle Butonunu Bulun ve Dokunun: Ekranın sağ üst köşesinde bulunan üç noktaya  dokunun.

4. Gizle Seçeneğini Seçin: Açılan menüde, 3.sırada yer alan "Gizle" seçeneğine dokunun.

Not: Belli iOS sürümlerinde bu seçenek paylaş butonuna tıkladığınızda en altta görünecektir.

Artık seçtiğiniz fotoğraflar, Fotoğraflar uygulamasındaki "Gizli" albümünde bulunacak ve ana fotoğraf kütüphanenizde görünmeyecek.

 

2. Gizli Fotoğraflar Klasörünü Saklamak

Fotoğrafları gizlemek, onları gizli albüme taşıyabilir ancak daha fazla güvenlik için bu gizli albümü de saklamak isteyebilirsiniz. iOS 14 ve sonraki sürümlerinde bu işlemi gerçekleştirmek mümkün ve oldukça kolay.

Bunun için:

          1. Ayarlar Uygulamasını Açın

2. Fotoğraflar Seçeneğine Gidin: Ayarlar menüsünde aşağı kaydırarak "Fotoğraflar" seçeneğine dokunun.

3. Gizli Albümü Göster Seçeneğini Kapatın: Fotoğraflar ayarlarında, "Gizli Albümü Göster" seçeneğini bulun ve bu seçeneği kapalı konuma getirin.

Bu işlemden sonra, gizli albümünüz Fotoğraflar uygulamasında görünmeyecek ve gizli fotoğraflarınıza erişmek için bu ayarı tekrar açmanız gerekecek.

İşte bu kadar! Artık seçtiğiniz fotoğrafları Ayarla uygulamasından gidip Gizli Fotoğrafları Göster seçeneğini aktifleştirmediğiniz takdirde kimse göremeyecek. Artı olarak gizli fotoğraflar klasörünü açmak için de cihazınz FaceID ya da TouchID isteyecek. Eğer bu ayar sizde kapalıysa;

Ayarlar > Fotoğraflar > FaceID’yi Kullan

adımlarını izleyerek son silinenler ve gizli fotoğraflar klasörünüzü açarak cihazınızın FaceID sormasını sağlayabilirsiniz.

Fotoğraflar uygulamanızı komple şifrelemek ise Eylül 2024 ayında kullanıma sunulması beklenen iOS 18 ile mümkün olacak. O zamana kadar beklemek istemezseniz Vault, Private Photo Vault ve Keepsafe gibi 3.parti uygulamaları kullanabilirsiniz. Unutmayın, gizlilik sizindir ve bunu sağlamak sizin elinizde!

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712