Blog
iphone ekran görüntüsü alma

iPhone’da Ekran Videosu Nasıl Alınır?

iOS 20 Mart 2017 11:15

iPhone'da ekranınızın videosunu çekebilir ve bunu istediğiniz gibi paylaşabilirsiniz. Bu işlemi nasıl yapabilirsiniz sizin için anlattık.

Bildiğiniz gibi akıllı telefonlar artık bizim hayatımızın önemli bir parçası... Neredeyse her adımımızda bize eşlik eden bu cihazlar, ister Android olsun ister iPhone olsun hemen hemen hepimizin akıllı telefonlarla alakalı bir işi oluyor. Teknolojinin nimeti olan iPhone ve Android cihazları, kullanış şeklinize göre hayatınıza olumlu veya olumsuz katkıda bulunabiliyor. Bu cihazları olumlu kullanabilmek için hayatın tamamını (veya büyük kısmını ) telefona ayırmamak gerekir. İkinci bir özellik olarak da, telefonların özelliklerini iyi bilmek ve tam verimle kullanmak oldukça önemli.

Bu durum iPhone ekran videosu çekmek için ne yapılabilir sorusunu akıllara getirebilir. Çünkü ekran videosu almak,  günümüzdeki iPhone kullanıcılarının sık sık başvurduğu bir yöntemdir. Peki iPhone ekran videosu almak için ne yapılmalıdır?.. İşte bu yazımızda bununla alakalı ufak bilgiler ve bu bilgiyi nerede kullanacağınıza dair küçük öneriler vereceğiz.

Öncelikle Jailbreak  kavramını açıklamakta yarar var. Çünkü iPhone ekran videosu çekmek için, bu kavramı da biraz ele almak gerekiyor.  Hapishane kırmak anlamına gelen Jailbreak, iOs için bir nevi etki geliştirme eylemidir. iOs güvenlik konusunda son derece hassas bir disiplindedir, bu sebeple App Store'da tüm aplikasyonların sergilenmesine izin vermez. Yani App Store bir nevi sınırları belli hapishanedir ve bu sınırlar içerisindeki aplikasyonlara iletişim mümkündür (Jailbreak açısından bakarsak)...  JailBreak bu sınırları kırar ve App Store tarafından onay almayan programlara da erişmenize olanak verir. Yani özgürlük karşılığında güvenlik açığını takas ediyor olabilirsiniz. Peki bunun, iPhone Ekran Videosu Çekme ile ne alakası var?... Hemen açıklayalım.

iPhone ekran videosu çekmek için, bazı programlara ancak Jailbreak ile ulaşabiliyorsunuz. Bu da çoğu kişi tarafından bilinen bir durum... Fakat Jailbreak yapmadan da ulaşabileceğiniz ve size iPhone ekran videosu kaydetme olanağı veren programlar da mevcuttur.  Ücretsiz olarak indirebileceğiniz bu programın adı Shou ... iTunes aracılığıyla herhangi bir ödeme yapmadan indirebileceğin bu program, iPhone ekran kaydetme olanağını size veriyor. 

20170307110127_shouapp.jpg

Shou tanıtım yazısında, iOS 7.0 ve üzeri versiyon talep ediyor. iOS 8.2 ve/ veya üzerindeki versiyonların da sorun olmadan da çalıştığı gözlemlenmiş durumda. Programı indirdikten sonre ise iPhone Ekran Video Kaydı yapmak için yapacaklarınız oldukça basit...

Bu aplikasyon sayesinde yalnızca ekran videosu çekmiyor, aynı zamanda  video izleyebiliyor ve sohbet edebiliyorsunuz.  Yapmanız gereken ilk şey, Facebook ve Google Plus ile hesap açmak ve aplikasyona bağlanmak olacaktır.

Aplikasyona bağlandığınızda, ekranda "Start Recording" yani "Kayıta Başla" seçeneğini göreceksiniz. Buna tıklamanız halinde iPhone ekran videosu kaydetmek için uyarılar çıkacaktır. Bu uyarının yönlendirmesiyle, tam ekran uygulamalarda yahut oyunlarda kayıt yapabileceğiniz şekilde çeşitli ayarları yapmalısınız.  Bu ayarlar içinse, şu sırayı izlemelisiniz:  Ayarlar - Gene - Erişilebilirlik - Asistive Touch .Buradan da Asistive Touch özelliğini aktive etmelisiniz.

İşte hepsi bu kadar!.. Artık dilerseniz başkasına anlatmanız gereken bir işlemi, dilerseniz üstün başarı gösterdiğiniz bir oyunu, dilerseniz görselleri/ fotoğrafları video olarak çekebilirsiniz. Üstelik bu videoları da istediğiniz kişiyle paylaşabilirsiniz.

20170307110455_ekran%20videosu.jpg

iPhone ekran videosu kaydetmek ile yapabileceğiniz çeşitli şeyler var. Bunlardan kısaca bahsedelim...

*)Diyelim ki 80'lerden günümüze kadar olan her neslin başına gelen, o manidar olay başınıza geldi: Telefon kullanmayı bilmeyen birisine, önemli bir işlem yaptırmanız lazım... Hemen iPhone ekran videosu alma özelliğiyle işlemin nasıl yapıldığını videolu olarak çekiyorsunuz. Akabinde, bu videoyu paylaşarak bize sayısız mizah vermiş bu durumdan kurtuluyorsunuz.

*) Diyelim ki banka hesaplarınızdaki güncel bilgileri paylaşmanız lazım. Telefonunuzdaki internet bankacılığı hesabınıza girin. Shou ile iPhone Ekran Videosu Kaydetme özelliğini başlatın. İnternet bankacılığını kullanarak hesaplarınızın aktif değerlerini videoya alabilirsiniz. Bu videoyu da istediğiniz kişiyle paylaşabilirsiniz.

*) Telefonunuza yüklemiş olduğunuz yeni bir programın, arkadaşlarınızla paylaşmak istediğiniz özelliğini, video çekip paylaşarak gösterebilirsiniz.

*)Arzu ettiğiniz herhangi bir işlemi, video çekimi yaparak kayıt altına alabilir ve bunu istediğiniz kişiyle paylaşabilirsiniz.  

iPhone size çeşitli özellikler sunmaktadır ve bu özellikleri kullanarak, arzu ettiğiniz sonuçları elde edebilirsiniz. Daha verimli ve pratik bir yaşam için, biraz inceleme ve okuma yeterli.Dileriz telefonlarınızı daha verimli kullanabilmenize ufak da olsa katkımız olmuştur.

Güzel günler dileriz...

 

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712