Blog
iphone sıfırlama blog ana görsel

iPhone'a format atma fabrika ayarlarına döndürme işlemi nasıl yapılır?

iOS 23 Ağustos 2016 18:00

Siz de iPhone'unuza nasıl format atabilir, yedekleyebilirsiniz. Apple'ın iOS'i her konuda olduğu gibi bu işlemde de çok kolay.

Uzun süre kullanımından dolayı bilgisayarlarda, akıllı cihazlarda oluşan yavaşlama, depolama alanının dolması, virüsler gibi çeşitli sebeplerin sonucunda cihazlarımızı ilk alındığı güne geri dönüş yapmak sil baştan kullanmak için çözüm olan fabrika ayarlarına dönme işlemleri iPhone telefonlarda da mevcuttur.  Öncelikle dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunlar, cihazımıza format atma fabrika ayarlarına dönme işlemlerinden önce yapılması gerekenlerdir. Öncelikle format atma fabrika ayarlarına dönme işlemleri sonucunda telefonumuzda tüm kişisel verilerimizin tamamen silinmesidir verilerimizin silinmemesi için yapmamız gereken verileri yedekleme işlemidir. Format atma fabrika ayarlarına dönme işlemlerinden önce iPhone veri yedekleme işlemlerinden bahsedecek olursak ilk önce yapmanız gerek bilgisayarınıza Apple uygulaması olan iTunes programını kurmanız. Kurulum bittikten sonra iTunes programını çalıştırın ve telefonunuzu kapatın USB kablosunu telefonunuza takarak home tuşuna basın ve telefonunuzu açın. Tanıma işlemi bittikten sonra iTunes programında Recovery Mod yani geri yükle seçeneğine tıklayın yedekleme işlemin bitmesini bekleyin.

Format Atma Fabrika Ayarlarına Dönme

iPhone format atma fabrika ayarlarına dönme işlemleri tüm iPhone cihazlarında aynı şekildedir. iPhone sıfırlama işlemlerinde kullanıcılarına altı adet sıfırlama seçeneği sunuyor.  Seçenekler;  tüm ayarları sıfırla – tüm içerikleri ve ayarları sil – ağ ayarlarını sıfırla – klavye sözlüğünü sıfırla – ana ekran yerleşimini sıfırla – konum ve gizliliği sıfırla. Sırasıyla sıfırlama işlemelerinin adım adım nasıl yapılacağını kısa bahsedecek olursak;

20160823180130_iphone%20s%C4%B1f%C4%B1rlama%20g%C3%B6rsel.JPG

Tüm Ayarları Sıfırlama

Bu seçeneği kullanarak telefonunuzdaki kendinize ait tüm telefon ayarlarını sıfırlayabilirsiniz. Bu seçeneğe telefonunuzdaki ayarlar simgesine basarak ayarlar bölümüne gelerek Gene seçeneğine tıklayın, Sıfırla seçeneğine basın ekrana gelen tüm ayarları sıfırla seçeneğine basın ve işlemin bitmesini bekleyin.

Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil

Tüm içerikleri ve ayarları sil seçeneğinde telefonumuzda bulunan tüm içerikleri verileri silinmesi sıfırlanması işlemidir. Telefonunuzun ayarlar menüsüne girerek Genel sekmesinin altında Sıfırla seçeneğine basın ekrana gelen Tüm içerikleri ve ayarları sil seçeneğine basarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Ağ Ayarlarını Sıfırla

Telefonumuza kayıtlı olan tüm ağ ayarlarını sıfırlamak için bulunan seçenektir. Ayarlar menüsü Genel sekmesinde Sıfırla seçeneği altında Ağ Ayarlarını Sıfırla seçeneğine basarak işlemi yapabilirsiniz.

Klavye Sözlüğünü Sıfırla

Kişileştirdiğimiz klavye sözlüğünü tamamen sıfırlamak için kullanılan seçenektir. Ayarlar – Genel  - Sıfırla - klavye sözlüğünü sıfırla seçeneğine basarak sıfırlama işlemini yapabilirsiniz.

Ana Ekran Yerleşimini Sıfırla

Yine aynı şekilde Ayarlar – Genel  - Sıfırla seçeneği altında ana ekran yerleşimini sıfırla seçeneğine basın ve işlemin bitmesini bekleyin.

Konum ve Gizliliği Sıfırla

Telefonunuzda bulunan tüm konum ayarlarınızı ve gizlilik bilgilerinizi sıfırlamak için Ayarlar – Genel  - Sıfırla - konum ve gizliliği sıfırla seçeneğine basarak yapabilirsiniz.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712