Blog
yavaslayan-iphone-hizlandirma

iPhone Hızlandırma Yöntemleri

İpuçları 04 Kasım 2019 10:45

Kullanılan telefonun hızını kaybetmesi, kullanıcı ve kullanım şekline göre değişiklik gösterse de, tüm kullanıcıların sorunu haline gelebiliyor. Bu sorunla ilgili Apple iPhone cihazlarda ne yapılabilir? iPhone cihazları hızlandırma yöntemleri nelerdir?

Birçok telefon kullanıldıkça ilk günkü hızını kaybeder. Bu hız kaybı süreci kullanıcı ve kullanım şekline göre değişiklik gösterebilir, ancak neredeyse her kullanıcı bu sorunla karşı karşıya gelir. Bu yazıda, yavaşlama sorununu çözmek için iPhonelarda neler yapılabilir ve bu cihazlar nasıl hızlandırılır sorularına cevap bulabilirsiniz.

     1. Cihazı kapatıp açarak yeniden başlatmak:

Cihazınızı yeniden başlatmak arka planda çalışan işlemleri sonlandırır. Bu da RAM üzerindeki yükü aldığından cihazınızın daha akıcı bir şekilde çalışmasını sağlar.

 

      2. Arka plan işlemlerini kontrol etmek:

Kullanıcılar telefonlarını kullanırken arka planda hangi uygulamaların çalıştığını ve ne gibi işlemlerin yapıldığını önemsemezler. Ancak arka planda çalışan uygulamalar, deneyimi ciddi anlamda etkiler. Bu etkilerden kurtulmak izleyeceğiniz yol şu şekilde olmalıdır: Ayarlar -> Genel -> Arka Planda Uygulama Yenile. Burada arka planda çalışmasını istemediğiniz ve yüksek RAM kullanımı yapan uygulamaların izinlerini iptal edebilirsiniz.

arkaplan işlemlerini kapatmak

 

         3. Otomatik indirmeleri durdurmak:

iOS işletim sistemi, kullanıcılarının işlerini kolaylaştırmak amacıyla, uygulama güncellemelerini otomatik olarak yapıyor.  Ancak bu durum bir süre sonra kullanıcıya cihazın yavaşlaması olarak geri dönebiliyor. Otomatik indirmeleri iptal etmek için şu yolu takip edebilirsiniz: Ayarlar -> iTunes ve App Store. Bu bölümde görünen seçeneklerin sağındaki butonları sola sürükleyerek kapatabilirsiniz.

otomatik indirmeyi durdurma

 

      4. Pil sağlığı kontrolü:

Ayarlar ->  Pil -> Pil Sağlığı yolunu takip ederek ulaşabildiğiniz cihazınızın pil sağlığı %80’in altına düştüyse işletim sisteminiz cihazınızın performansını kısıtlar, dolayısıyla kullanım deneyiminiz olumsuz yönde etkilenir. Bu sorunun çözümü bataryanızı yenilemektir.

      5. Animasyon hareketlerini azaltmak:

İşletim sisteminde yer alan uygulamaların daha iyi görünmesi için bazı animasyonlar kullanılır. Ancak bu animasyonlar zaman içerisinde cihazınızın performansını düşürebilir. Animasyon hareketlerini azaltmak için Ayarlar -> Genel -> Erişebilirlik -> Hareketleri Azalt  yolunu takip edebilirsiniz.

animasyon hareketlerini azaltma

 

     6. Fabrika ayarlarına dönmek:

Yukarıda belirtilen adımları uyguladığınız halde etkili bir sonuç alamadıysanız cihazınızı fabrika ayarlarına döndürerek ilk günkü haline döndürmek yavaşlama problemini çözebilir. Bu adımı uygulamadan önce yedekleme almayı unutmayın çünkü bu adım ile birlikte tüm verileriniz silinecektir.  Aşağıdaki yolu takip ederek cihazınızı fabrika yatlarına döndürebilirsiniz:

Ayarlar -> Genel -> Sıfırla -> Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil

fabrika ayarlarına döndürme

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712