Blog
iPhone-VPN-anagorsel

iPhone Cihazlara Nasıl VPN Kurulur?

İpuçları 02 Aralık 2019 11:00

İnternette yapılabilecek neredeyse tüm işlemler için akıllı cihazlarımızı kullanıyoruz. Ancak birçok kullanıcı verilerinin güvenliğinden endişe duymakta. Bu endişeleri gidermek için VPN kullanmak çokça tercih ediliyor. Peki iPhone'lara nasıl VPN kurul

Sosyal medyada etkileşimlerde bulunmak, diğer insanlarla iletişimde bulunmak, internette aradığımız şeyleri bulmak ve yön bulmak için bile kullanıcılar telefonlarını sıklıkla kullanmakta. Bu kullanım sırasında kullanıcıların verileri, hareketleri ve alışkanlıkları servis sağlayıcıları, ağ sağlayıcıları ve hatta devletler tarafından bile takip ediliyor. Bu durumdan rahatsız olan veya endişe duyan iPhone kullanıcıları için VPN kullanmak akılcı bir çözüm olabilir. Bunun yanında erişimi engellenmiş birçok internet sitesine erişim için de VPN kurulumu yapılabilir. Bu yazıda, iPhone cihazlara nasıl VPN kurulur sorusuna yanıt bulabilirsiniz.

iPhone VPN Kurma

 

Aşağıda bulunan yöntemlerden biri kullanarak iPhone’nuza VPN kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.

 

1. VPN Sağlayıcılarından Birinin Uygulamasını Kullanma

Yazımızda bahsedilen iki yöntemden en basit ve zahmetsiz olan yöntem VPN uygulamalarından birini kullanmaktır.  App Store’da bunulan VPN uygulamalarına ExpressVPN, CyberGhost, Buffered VPN, TunnelBear uygulamaları örnek gösterilebilir. Burada kullanıcıların dikkat etmesi gerek konu ise ücretsiz VPN uygulamalarının kullanıcıları yoğun bir şekilde reklamlara ve azalan internet hızlarına maruz bırakabilme ihtimalidir.

iPhone’da uygulamalar aracılığı ile VPN’e bağlanmak için şu aşamaları takip edebilirsiniz:

iPhone VPN Kurma

 

  • App Store’dan dilediğiniz bir uygulamayı indirin.
  • Uygulamayı açtıktan sonra giriş yapın.
  • Kurulum sürecinde uygulama size rehberlik edecektir. Kurulum adımlarını takip edin.
  • Kurulum süreci tamamlandıktan sonra VPN’ bağlanmak için uygulamayı kullanabilirsiniz.

2. Manuel Olarak VPN'e Bağlanma

Manuel olarak VPN kurulumu sağlamak için VPN Türü, Uzaktaki Kimlik, Sunucu Adresi, Kullanıcı Adı ve Parola bilgilerine sahip olmanız gerekir. Bu bilgiler için VPN sağlayıcısının web sitesine bakabilirsiniz.

iPhone VPN Kurma - Manuel

  • Ayarlar -> Genel -> VPN -> VPN Konfigürasyonu Ekle  yolunu takip edin.
  • Açılan sayfada gerekli bilgileri doldurun.
  • ‘Bitti’ye dokunun.

Aynı işlemleri iPad cihazlarınız için de uygulayabilirsiniz.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712