Blog
Instagram'da Silinen Mesajlar Nasıl Geri Getirilir?

Instagram'da Silinen Mesajlar Nasıl Geri Getirilir?

İpuçları 17 Eylül 2024 12:30

Instagram'da Sildiğiniz Mesajları Geri Getirebileceğinizi Biliyor Muydunuz? İşte Adım Adım Rehberiniz!

Gün geçtikçe sosyal medya platformlarında yapabilecekleriniz çeşitleniyor. Instagram da her gün bünyesine yeni özellikler eklemeye devam eden platformlardan birisi. Kısa zaman önce mesajlarına düzenleme özelliği getiren şirket, her sosyal medya platformunda olduğu gibi kullanıcı verilerini bir veritabanı üzerinde bir süreliğine de olsa saklıyor ve işin güzel yanı da bu verilere dilediğiniz zaman erişebilmenin mümkün. Instagram’da bir sohbeti sildiğinizde, saklanan verileriniz arasında bu sohbetin de bulunma ihtimali var. Dolayısıyla verilerinizi isteyip, eğer varsa sohbetinizi de kurtarabilirsiniz. İşte nasıl yapacağınız;

Adım 1: Bilgisayarınız üzerinden Instagram internet sitesini açıp giriş yapın.

Adım 2: Sol alttan profil resminize tıklayıp profil seçeneğine tıklayın.

Adım 3: Kullanıcı adınızın yanındaki ‘Profili Düzenle’ seçeneğine tıklayın.

Adım 4: Sol sütundaki seçenekler arasından ‘Meta Accounts Center’ seçeneğine tıklayın.

Adım 5: Açılan pencerede ‘Bilgileriniz ve İzinleriniz’ başlığına tıklayın. Ardından yan taraftan ‘Bilgilerinizi İndirin’ seçeneğine tıklayın. Tercihlerinizi düzenleyip işlemi onaylayın.

Adım 6: E-posta adresinize gelen bağlantı üzerinden verilerinizi indirip ‘Messages’ klasöründen aradığınız sohbeti bulabilirsiniz.  

Eğer sildiğiniz bir mesajı kurtarmak istiyorsanız bahsettiğimiz adımları uygulamak ve verilerinizi indirmek için acele etmenizde fayda var çünkü verilerinizin Instagram veri tabanında ne kadar süre saklandığı bilinmiyor. Bu yaptığınız işlemin mesajları geri getirmekten ziyade verilerinize erişime işlemi olduğunu unutmayın.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712