Blog
İkinci El Akıllı Telefon

İkinci El Telefon Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

İpuçları 18 Mayıs 2017 14:00

İkinci El Telefon Almayı Düşünenler İçin Kaçırılmaması Gereken İpuçları

Cep telefonu alırken piyasa ortalamasına göre çok uygun fiyatlar arıyor ve son model bir telefon kullanmadan da yaparım diyorsanız sizin için izlenecek en uygun yol ikinci el telefon almak olacaktır. İkinci el telefonlar özellikle fiyat konusunda çok iyi fırsatlar sunabilse de ikinci el telefon piyasasının da kendine özel problem ve riskleri bulunmakta.

İkinci el veya eski modellerin fiyatları gördüğü talebe göre değişiklik gösterdiği için daha popüler cihazların fiyatları diğer cihazlara göre daha geç veya daha az düşmektedir. Gerekli araştırmayı yaparak ve aşağıda kısaca bahsettiğimiz konulara dikkat ederek bütçenizi aşmadan sizi mutlu eden bir cihaz sahibi olabilirsiniz.

20170518141457_ikinci%20el%20iphone%205s.jpg

Öncelikle uygun bir fiyattan ne anlaşılması gerektiğini belirlemeniz gerekli. Bu konu ile ilgili olarak ikinci el pazar yeri Gazelle’in genel müdürü Yanyan Ji “Cihazın orjinal fiyatının yanında ne kadar eski olduğu ve bir üst modelinin piyasaya sürülüp sürülmediğine bakmak da gerekli. Genellikle yeni bir model çıktığı zaman bir önceki nesil cihazların fiyatında bir düşme gözlenir, dolayısıyla uygun bir fiyata alınabilir.”

İkinci el bir cihazın fiyatının ne kadar uygun olduğunu görmek için fiyatları bir kaç ikinci el satıcıdan kontrol ederek iyi bir fikir edinebilirsiniz. Bu sayede kısa sürede bir cihaza ortalama ne kadar ücret ödemeniz gerektiğini anlayabilir ve bütçenize uygunluğunu kontrol edebilirsiniz. Fiyatı yüksek bulmanız durumunda bir önceki yıldan bir cihaz veya daha düşük bir modele de yönelebilirsiniz. Piyasada ikinci el olarak satılan birçok cihaz olduğu için istediğiniz cihazı bulma konusunda karşınıza pek çok seçenek çıkacaktır.

20170518143532_ikinci%20el%20telefon%20samsung%20s6%20edge.jpg

İkinci el cihazınızı almak için zamanlamanız gerçekten çok önemli. Burada yeni bir modelin piyasaya sürülmesiyle bir önceki modelin ikinci el fiyatında çok kısa bir sürede ciddi düşüşler yaşanabilir.

Dikkat edilmesi gereken bir başka tarih ise yılbaşları sonraları. Bu dönemlerde de ikinci el cihazların fiyatlarında ciddi düşüşler yaşanabiliyor. Genellikle yılbaşlarında alınan hediyeler nedeniyle iyi durumda olan pek çok cihaz uygun fiyatlara piyasada satılabiliyor. Aynı şey okulların açılma dönemleri için de söylenebilir. Bununla beraber tıpkı sıfır ürünlerde olduğu gibi birden fazla cihaz veya cihaz ile beraber kullanılabilen aksesuarlar için toplu alımlarda çok daha uygun fiyatlara alım yapabilirsiniz.

20170518144117_ikinci%20el%20telefon%20G4%20Stylus.jpg

Son olarak ise olası dolandırıcılık olaylarını nasıl önleyebileceğinize ilişkin aşağıdaki bilgilerden faydalanabilirsiniz.  Biraz tasarruf etmeye çalışırken tamamen zarara girmeyi kimse istemez tabii. Bunun için tanınmış bir ikinci el satış sitesini tercih etmek elbette ki en güveli yol. Bu durumlarda satıcının daha önceki işlemlerine ait yorumlar ve yüz yüze görüşme herhangi bir dolandırıcılık riskini büyük ölçüde azaltacaktır.

Mümkün olan durumlarda, teslim almadan önce cihazların çalışır durumda olup olmadığını kontrol etmeniz çok faydalı olsa da bu kontrol genellikle kısa bir zamanda bitmeyeceğinden cihaz ile ilgili ürün iade ve geri ödeme ile ilgili koşulları dikkatlice incelemenizi öneririz.

 

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712