Blog
Eski mobil cihazılar

Eski Telefon Veya Tabletinizi Farklı Amaçlar İçin Kullanabilirsiniz

İpuçları 02 Haziran 2017 10:00

Mobil cihazınız eskidi ve yenisini aldınız. Peki, bu cihazı hangi amaçlar için kullanmaya devam edebilirsiniz?

Akıllı ev kontrol sistemi olarak kullanın

20170602102724_SmartHome.jpg

Yeni bir telefon veya tablet aldığınızda doğal olarak eskisini taşımanıza gerek kalmayacak. Bu da eski cihazınızı duvara veya masaya sabitleyebileceğiniz ve evinizi kontrol eden bir kumanda olarak kullanabileceğiniz anlamına geliyor.

Her geçen gün evinizdeki gereçleri kontrol etmek için yeni bir Android ve İOS uygulaması piyasaya çıkıyor. Üstelik eski cihazınızı şarja takılı olarak kullanabileceğiniz için eski cihazınızın pil sorunu olması bir sorun yaratmayacaktır.

 

Ev güvenliğinizi geliştirin

Eski telefon veya tabletinizi her yerden erişebileceğiniz bir kameraya dönüştürerek güvenlik amacıyla da kullanabilirsiniz. Piyasada bu amaç için kullanabileceğiniz birçok uygulama mevcut olduğu gibi bu uygulamaların bazıları hareket sensörü ve uzaktan kumandalı alarm gibi özellikler barındırmakta.

Bu uygulamaların deneme sürelerinin genellikle bedava olduğunu da belirtelim. Evinizde bulunan hayvanınız veya değerli eşyalarınızı uzaktan takip etmek için bu yol çok faydalı olacaktır.

 

Kendinize fazladan ekran yaratın

Eski cihazınız eski bir Android tablet veya kullanılmayan bir iPad ise, bu cihazınızı makul fiyatlı bir uygulama yardımıyla bilgisayarınız için ikinci bir monitör olarak ayarlayabilirsiniz.

Bunlara ek olarak fazladan bir ekran kullanmak size not almak, televizyon izlemek veya çalışırken sosyal medya kullanmak, hesap tablonuza yeni satırlar eklemek gibi bir çok fayda ve kullanım kolaylığı sağlayabilir. Bu senkronizasyon işlemi için Duet Display veya Air Display uygulamalarından faydalanabilirsiniz.

 

Kendi dijital fotoğraf çerçevenizi yaratın

20170602101908_digital%20frame.jpg

Her ne kadar dijital fotoğraf çerçeveleri eski günlerdeki kadar rağbet görmese de kullanmadığınız eski telefon veya tabletinize güzel bir işlev kazandıracaktır. Dijital çerçevenizde görünmesi için tek bir görüntü tercih edebileceğiniz gibi belli zamanlarda değişmesini veya gerekli uygulama ile slayt gösterisi olarak akmasını ayarlayabilirsiniz.

Cihazı şarja takılı olarak kullanabileceğinizden pil ömrü burada da bir sorun teşkil etmeyecektir. Ayrıca yaratıcı olmak ve cihazınızı herkesten farklı olarak kullanmak isterseniz cihazınız için kendi çerçevenizi veya tutucunuzu yapabilirsiniz.

Kullandığınız uygulamaya bağlı olarak ekranın uyku moduna geçmemesi için ayarları Ayarlar menüsünden kolayca değiştirebilirsiniz. Böylece baskı ücreti olmadan en sevdiğiniz anılarınızın devamlı güncellendiği bir pencereniz olacak.

 

E-kitap olarak kullanın

20170602102354_ebook.jpg

Eski telefon veya tabletinizi kullanırken sık sık takılmaya başladığını ve cihazınızın artık o hızlı ve hassas olduğu günlerin geride kaldığını varsayalım. Cihazınıza emekliliğini beklerken hafif bir iş vermek isterseniz onu bir e-kitap olarak kullanabilirsiniz.

Kobo ve Amazon gibi uygulamalar sayesinde geniş bir içeriğe erişim sağlamanız mümkün. Ayrıca Pocket ve Instapaper gibi uygulamalarla makalelere de ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

Müzik kutusu olarak kullanın

20170602102901_jukebox.jpg

Cihazınız ister Android ister iOS olsun, cihazınızdan müzik dinlemenizi sağlayacak pek çok uygulama mevcut. Bluetooth bağlantısı ile cihazınızı bir hoparlöre bağlayarak kolaylıkla bir müzik setine sahip olabilirsiniz. Sonos gibi uygulamalar bu konuda size büyük kolaylık sağlayacaktır.

Günümüzde şarkıları tek tek seçmek istemiyorsanız geniş bir çalınacaklar listesi ve internet radyolarına ulaşımınız mümkün. TunaIn gibi uygulamalar ile dünyanın her yerinden radyoları dinleyebilirsiniz.

 

Cihazı çocuklara verin

Eski cihazınızı çocuklara vermek her zaman iyi bir seçenek. Ne de olsa cihazların performans özellikleri ve güncelliği çocuklar için çok daha az önem arz etmekte.

İOS cihazlarda ebeveyn kontrolü ile iPhone ve iPad’inizi çocukların kullanımına uygun hale getirmeniz mümkün. Bunu Ayarlar menüsünden Sınırlamalar seçeneğine girerek kolaylıkla yapabilirsiniz.

Android cihazlarda ise bu sınırlama iOS cihazlardan daha karmaşık. Bu sebeple, özellikle tabletler için Kids Zone ve MMGuardian gibi uygulamalardan faydalanabilirsiniz.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712