Blog
Bilgisayarınızı Yanınızda Olmasa Bile Uzaktan Kontrol Edebileceğinizi Biliyor Muydunuz?

Bilgisayarınızı Yanınızda Olmasa Bile Uzaktan Kontrol Edebileceğinizi Biliyor Muydunuz?

İpuçları 16 Eylül 2024 01:45

7 Adımda Bilgisayarınızı Nasıl Uzaktan Kontrol Edebilirsiniz?

Bilgisayarınızı herhangi bir yerde açık unuttuğunuz ve davetsiz misafirlerin kurcalamasından endişe duyduğunuz oldu mu? Birçok insan böyle durumlarda ya geri dönüp bilgisayarını alıyor ya da çevrede bulunan birisinden kapatmasını rica etmek zorunda kalıyor. Peki, bilgisayarınızı siz yanınızda olmadan da kontrol edebileceğinizi biliyor muydunuz? Bunu yapmak için öncesinde hem bilgisayarınızda hem de telefonunuzda ufak bir kurulum yapmanız yeterli. İşte nasıl yapacağınız:

Adım 1: Bilgisayarınıza bir Google Chrome uzantısı eklemeniz gerekiyor. Bunun için Google arama ekranına ‘Google Remote Desktop’ yazıp aratın ve çıkan sekmelerden Google’ın resmi eklentisi sitesini bulun ve tıklayın.

Adım 2: Açılan pencerede iki seçenek sizi karşılıyor olacak. Bunlar: ‘Ekranımı Paylaş’ ve ‘Bilgisayarıma Eriş’. Burada bilgisayarıma erişi seçip devam edin.

Adım 3: Google hesabınızla giriş yapmanız gerekecek. Girişinizi tamamladıktan sonra açılan pencerede ‘Uzaktan Erişimi Ayarla’ seçeneğine tıklayın ve yönlendirmeleri takip edin. Açılan pencerede karşınıza çıkan uzantıyı ‘Chrome’a Ekle’ diyerek bilgisayarınıza indirin.

Adım 4: Uzantınız eklendikten sonra sağ üstten uzantılar penceresini açın ve üzerine bir kez tıklayın. Açılacak olan pencereden ‘Etkinleştir’ seçeneğine tıklayın.

Adım 5: Açılan pencerede cihazınıza isim vermeniz ardından bir parola belirlemeniz istenecek. Bu adımları tek tek tamamlayın.

Adımları tamamladığınızda aktif cihazlar başlığı altında isimlendirdiğiniz cihazınızı görüntüleyeceksiniz. Buradan başka cihazlar da ekleyebilir ve onlara da uzaktan erişebilirsiniz.

Adım 6: Telefonunuzun uygulama menüsünden ‘Chrome Remote Desktop’ ismini aratın ve indirin. Uygulamayı açtığınızda Google hesabınıza giriş yapmanızı isteyecek. Burada, bilgisayarınızda kullandığınız hesapla aynı hesaba giriş yapmanız gerekiyor.

Adım 7: Giriş yaptıktan sonra uzaktan erişebileceğiniz cihazların bir listesi çıkacak. Buradan daha önce isimlendirerek kaydettiğiniz cihazınızı seçip belirlediğiniz parolayı girin.

İşte hepsi bu kadar. Artık telefonunuzu kullanarak bilgisayarınıza erişebilir, uygulama üzerinden ‘Track Pad’ seçeneğine tıklayarak telefonunuzu mouse gibi kullanarak bilgisayarınızda istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz.

Erişimi kaldırmak isterseniz, daha önce cihazlarınızı görüntülediğiniz menü üzerinden kaldırmak istediğiniz cihazın isminin yanında bulunan çöp kutusu simgesine tıklayabilirsiniz.

İşte hepsi bu. Artık bilgisayarınızı davetsiz misafirlerden koruyabilir, film gecelerinde yerinizden kalkmadan durdurma-başlatma gibi işlemleri kolaylıkla halledebilirsiniz.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712