Blog
pctoInsta-ana-gorsel

Bilgisayardan Instagram’a Fotoğraf Yükleme Nasıl Yapılır? (Program Kullanmadan)

İpuçları 24 Temmuz 2020 12:45

Bu yazımızda hiçbir program kullanmadan bilgisayardan Instagram profilinize adım adım nasıl fotoğraf yükleyebileceğinizi görebilirsiniz.

Instagram, dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından biri. Bugün 1 milyardan fazla kullanıcı sayısına sahip olan Instragram’ın Türkiye’deki kullanıcı sayısı WeAreSocial’ın 2020 Ocak ayında yayınladığı rapora göre, bir önceki yıla kıyasla 1 milyon artarak, 38 milyona ulaşmış durumda.

Instagram Kullanıcı Sayıları

 

Her gün milyonlarca kullanıcının paylaşım yaptığı uygulama için kullanıcıların en büyük şikayetlerinden biri bilgisayarlarından Instagram profillerine fotoğraf veya video yükleyemiyor oluşu. Birçok kullanıcı fotoğraf makineleri ile çektiği veya yedeklemek, düzenlemeler yapmak için telefonlarından bilgisayarlarına aktardıkları fotoğrafları Instagram’a yüklemek için tekrar telefonlarına aktarmak zorunda kalıyor. Bu aktarma işlemleri, aktarım yöntemine de bağlı olarak, genellikle fotoğrafların kalitesinin ve çözünürlüğünün düşmesine yol açıyor.  Fotoğrafların kalitesini korumak ve bu aktarma işlemlerinden kurtulmak için çok sayıda üçüncü parti uygulama yayınlanmış durumda. Ancak bunların da kullanıcılarda yarattığı en büyük endişe güvenlik. Bu uygulamalar ile kullanıcı adınız ve şifrenizi kullanarak Instagram’a giriş yaptığınızda, bilgilerinizi tamamen korumak pek de mümkün değil. Bu nedenle aşağıdaki adımları takip ederek hem bilgileriniz koruyarak herhangi bir üçüncü parti uygulamayı kullanmadan hem de aktarım işlemleriyle uğraşmak zorunda kalmadan bilgisayarınızdan Instagram’a fotoğraflarınızı yükleyebilirsiniz.

1. Tarayıcınızdan https://instagram.com adresine gidin, ardından kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapın.

2. Giriş yaptıktan sonra ekranda bulunan boş bir bölgeye sağ tıklayın ve açılan menüden "İncele" seçeneğine tıklayın.

Mobil Görünüme Geçme3. Açılan geliştirici araçları menüsünün sol üst bölümünde yer alan mobil görünüm ikonuna tıklayın ve sayfayı yenileyin. 

Mobil Görünüme Geçme4. Yenileme işleminin ardından elde ettiğiniz görünüm, mobil cihazlardaki Instagram uygulamasıyla aynı görünüm olacaktır. "Ekle" butonunu kullanarak dilediğiniz fotoğrafı bilgisayarınızdan seçebilirsiniz.

Instagram Mobil Görünüm - Ekle Butonu

5. Paylaşacağınız fotoğrafı seçtikten açılan yeni ekranda sırasıyla "İlerle" ve "Paylaş" seçeneklerini kullanarak fotoğrafınızı paylaşabilirsiniz.

Instagram Mobil Görünüm - Fotoğraf Seçme

 

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712