Blog
Uyuyan genç erkek görseli

Uyku düzeninizi iyileştirmeye yarayacak faydalı uygulamalar

İpuçları 09 Temmuz 2016 15:15

Ramazan ve bayram sonrası uyku düzeniniz mi şaştı? İncelediğimiz uygulamalar uyku kalitenizi iyileştirmeniz için tasarlandı

Günümüzde teknolojinin hayatımızın her alanında hüküm sürdüğü yatsınamaz bir gerçek. Peki, günümüzün kabaca üçte birini kapsayan, geri kalan bölümünün de veriminin belirleyicisi olan uykumuzun kalitesini ölçebileceğimiz ne tür uygulamalar var? Sizin için seçtiğimiz, uykunuzun kalitesini takip edecek 3 uygulamayı inceledik.

1.Sleep Cycle

Sleep_Cycle_App.jpg

Sleep Cycle, uykunuz için geliştirilen uygulamaların en oturaklı ve en iyilerinden. Bu uygulama, uykunuzu analiz etmekten çok, sizi en doğal zamanda kaldırmaya yoğunlaşmış. Akıllı telefonunuzun içindeki sensörleri kullanarak, çıkardığınız sesler ve yaptığınız hareketleri ölçen Sleep Cycle, derin uykuda mı yoksa hafif uykuda mı olduğunuzu belirliyor. Bu bilgiyi kullanarak da kalkmak istediğiniz ve önceden belirlemiş olduğunuz yarım saatlik dilim içinde en uygun anda alarmı aktive ederek zinde kalkmanızı sağlıyor. Android ve iOS cihazlara ücretsiz indirilebilen bu uygulamayı Google Play Store veya App Store’dan yükleyebilirsiniz. Uygulama içindeki ekstra analiz araçlarını da ücret karşılığında satın alabilirsiniz.

 

2.SleepBot

sleepcycle.jpg

 

SleepBot da Sleep Cycle gibi uyku ritminizi ölçüp sizi en doğru anda kaldırmaya yarayan bir uygulama. Fakat SleepBot’un farkı, uygulamanın ücrete tabi özelliklerinin olmayıp tamamen ücretsiz olması. Android versiyonunun pek güncel olmaması sebebiyle bu uygulamayı sadece iPhone kullanıcılarına öneriyoruz.

SleepBot’un farklılaştığı bir başka özellik ise uyumanızı kolaylaştırması. Bunu da seçtiğiniz zamanda abmiyans müzik çalarak yapmaya çalışıyor.

3.Sleep Better

sleep-better-smart-alarm.png

Fitness uzmanlarının geliştirdiği başarlı uygulama Runtastic’in geliştiricilerinin yayınladığı Sleep Better, yine incelediğimiz diğer uygulamalar gibi yastığınızın yakınına koyduğunuz akıllı telefonunuzun sensörleri sayesinde hareketlerimizi ve çıkardığımız sesleri analiz ederek sizi en uygun zamanda uyandırmaya çalışan bir uygulama. Bu uygulamanın farlılaştığı notka ise; içtiğiniz kahve, yaptığınız egsersiz ve stres seviyenizi uygulamanın içine girrebilmeniz ve bu bilgilerin uykunuzu ne şekilde etkilediğini görebilmenize olanak vermesi. Android ve iOS cihazlara ücretsiz indirilebilen bu uygulamayı, Google Play Store veya App Store’dan yükleyebilirsiniz. Uygulama içindeki ekstra analiz araçlarını da ücret karşılığında satın alabilirsiniz.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712