Blog
ekran-videosu-çekme-andorid

Android Cihazlarda Ekran Videosu Çekme Nasıl Yapılır?

İpuçları 18 Haziran 2020 11:45

Özellikle mobil oyunların oynanış videoları kaydetmek amacıyla kullanılan ekran videosu kaydetme işlemi, Android tarafından geliştirilen güncelleme ve bu işlem için Google Play'de yayınlanan uygulamalarla artık çok daha kolay.

Ekran videosu çekme işlemi son yıllarda o kadar çok rağbet görüyor ki Android 10 ile birlikte birçok Android cihazda ekran videosu çekmek telefonu sessize almak, bluetooth açıp kapatmak, fener açmak kadar kolay bir hale geldi. Android 10 güncellemesini almış cihazlarda ekran videosu çekme işlemini tek bir simgeye dokunarak yapabilirsiniz. Andorid 10 sürümü almayan cihazlar ve bu özelliğin dışında seçenekleri kullanmak isteyenler için de birçok opsiyon mevcut. Yazımızın ilerleyen bölümlerinde bu opsiyonlardan da bahsedeceğiz.

 

Android 10 ile Eklenen Ekran Kaydedici Butonu ile Ekran Videosu Çekme

Android 10 bulunan bir cihazda bu işlemi yapmak için Hızlı Ayarlar Paneli’ni aşağıya doğru kaydırarak açtıktan sonra Ekran Kaydedici ikonuna dokunun. Bu kadar kolay bir şekilde ekran kaydetme işlemini başlatabilirsiniz. Kaydı durdurmak için ise ekranın sağ üst bölümünde bulunacak olan Durdur simgesine dokunmanız yeterli. Video, otomatik olarak galeriye kaydedilecektir.

Ekran Videosu Çekme - Android

Ekran Videosu Çekme - Android

 

Bu işlemler sırasında ön kamera aracılığıyla yüzünüzü de aldığınız ekran kaydına eklemek isterseniz, yine ekranın sağ üst bölümünde, Durdur simgesinin  yanında buluna insan şeklinde görünen ön kamera simgesine dokunmanız yeterli olacak.

Ekran Videosu Çekme - Android

 

Android 10 bulunmayan cihazlar için de ekran videosu çekmek amacıyla üretilmiş birçok uygulama bulunmakta. Bunlardan bazılarını aşağıdaki listede, Google Play linkleri ile birlikte bulabilirsiniz.

 

Ekran Videosu Çekmek için Kullanılabilecek Uygulamalar

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712