Blog
Ağda Kayıtlı Değildir Hatası Nasıl Çözülür?

Ağda Kayıtlı Değildir Hatası Nasıl Çözülür?

İpuçları 21 Şubat 2017 09:45

Bize sık sık sorulan ağda kayıtlı değil hatası nedir ve nasıl çözülür?

Akıllı telefonlar hepimizin hayatında önemli bir yer dolduruyor. Artık neredeyse elimiz, ayağımız gibi bir parçamız olan bu cihazlar, aşırı ve sürekli kullanımda sağlık sorunları, verimli kullanıldığında ise daha verimli bir yaşam vaat ediyor. İster iPhone kullanıcısı olun ister Android, akıllı telefonlar bazen fazla akıllı olabiliyorlar. Bu durum, telefonlarımızın yazılımında çeşitli hataların oluşmasına sebep olabiliyor. Bu hatalardan en sık rastladığımız ise "Ağda Kayıtlı Değil Hatası" oluyor... "Nasıl Çözülür" diye sık sık sorulan bu sorun, aslında birkaç temel adımda çözüme ulaştırabileceğimiz bir problem. Öncelikle bu sorunun kaynağı ve doğasıyla alakalı kısa bir giriş yapalım...

Ağda Kayıtlı Değil Hatası daha çok orjinal olmayan telefonlarda karşımıza çıkmaktadır. Replika veya güvenilir bir yerden  alınmamış ürünler, ne yazık ki bu tarz sorunlar çıkartabilmektedir.  Belirtmekte yarar var, "Ağda Kayıtlı Değildir Hatası Nedir  ve Nasıl Çözülür"  sorusunun cevabı aşağıdaki modeller içini genellikle aynıdır:

Android Samsung Grand, Galaxy S2, Galaxy S3, Galaxy S4,Galaxy S5,Galaxy S6,Galaxy S6 Edge, Note 2, Note 3, Note 4, Galaxy A3, Galaxy A5, Galaxy A7, iPhone 4S, iPhone 5S, iPhone 6,iPhone 6 Plus...

Bu sorun ile karşılaşmanız halinde yapabileceğiniz çeşitli çözüm önerileri vardır. İlk olarak şu yönü izlemelisiniz: Ayarlar bölümüne girin. Buradan Bağlantılar - Diğer Ağlar - Mobil Ağlar - Ağ Operatörleri bölümüne giriyorsunuz. Akabinde Operatörler Listesi içerisinde kendi operatörünüzü bulmalısınız ve seçmelisiniz.  Ortalama 10 - 15 dakika boyunca bekledikten sonra şebekenin gelmiş olması lazım. Eğer gelmediyse, telefonunuzu kapatıp tekrar açın ( tamamen, tuş kilidiyle değil). " Ağda kayıtlı değil hatası nedir ?.. Nasıl çözülür ?.." sorusuna verilecek ilk ve en kısa cevap, bu şekildedir.

20170221095207_Network-connections-and-mobile-networks.jpg

Bu çözüm yöntemini uygulamanıza rağmen çözüm almıyorsanız ve cep telefonunuz bir imitasyon/kopya değilse, IMEI numarasının kopyalanmış olma ihtimali yüksektir. IMEI numarası her telefon için özel olan, bir nevi kimlik numarasıdır. Tıpkı TC. No gibi, her telefonun da bir IMEI No'su vardır... Eğer kopya, kaçak, ve benzeri sıkıntılı özellikleri olan bir telefon kullanıyorsanız, bu telefonların IMEI'sı kopyalanmış olabiliyor... Bu nedenle de "Ağda Kayıtlı Değil Hatası " alıyorsunuz.

IMEI numarasını öğrenmek oldukça kısa ve hızlı bir işlemdir.  *#06#  tuşladığınızda, telefonunuz size IMEI numarası verecektir. (Yıldız, kare, sıfır, altı, kare) Buradan alacağınız IMEI numarasını  " www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama " linkine girerek sorgulatabilirsiniz. Ücretsiz olan bu işlemle IMEI numaranızın orjinalliğini kontrol edebilir, " Ağda Kayıtlı Değil Hatası " almanızın sebebini öğrenebilirsiniz.

IMEI sorgulaması yaparak telefonunuzun yasal olarak ithal edilmediyse, öğrenebilirsiniz. Bu sorgulama size telefonunuzla alakalı herhangi bir  çalıntı, kayıp ve benzeri durumları bildirecektir.

Tüm bu işlemlerden sonra halen hata almaya devam ediyorsanız, tercih edebileceğiniz bir yol daha bulunuyor. Kernel ve Modern Flashlama denilen bu yöntem, bir uzman tarafından yapılmaması halinde telefona ciddi zarar verebilmektedir; dolayısıyla işini bilen birisi tarafından yapılırsa daha sağlıklı olacaktır.

Kısaca anlatmak gerekirse Flashlama, Root yetki saihibi olan Android telefonlarda yapılan bir işlemdir. Recovery vasıtasıyla zip formatındaki romlar, Android cihaza yüklenir. Bir başka yöntem ise hazır olan Android uygulamalarını direkt olarak sistemin dizini içerisine yüklemek işlemine verilen addır.  Bu yalnızca başlangıç evresidir diyebiliriz... Oldukça uzun ve karmaşık olan bu işlem, kesinlikle bir uzman tarafından yapılmalıdır. Gerekli önlemler alınmadan ve yöntem bilinmeden yapılan Flashlama ve Kernel işlemleri, Ağda Kayıtlı Değil Hatası çözmeyi bırakın, telafisi zor daha büyük zararlar verebilmektedir. Dolayısıyla dikkatli olmakta yarar var...

Bu tür durumlara denk gelmemek için, cihaz alışverişlerinizde güvenilir markaları tercih etmenizi öneriyoruz. Tasarruf etmek adı altında kaynağı belli olmayan yerlerden, fatura görmeden bu tarz alışverişler yapmak; tasarruf ettiğinizden daha büyük masraflara sebep olabilmektedir.

Ağda Kayıtlı Değil Hatası bu tarz sorunların en sık rastlanılanları arasındadır ve çözümü oldukça zor olabilmektedir. IMEI'sı sabıkalı olan çalıntı bir telefon, harcadığınız parayı hemen hemen çöpe atmak gibidir. Siz de böyle bir duruma düşmek istemiyorsanız, teknolojik alet alışverişi yaparken, güvenilir kanalları tercih etmelisiniz.

Bu konuda işler karmaşıklaştığında, bir uzmana başvurmak oldukça isabetli olacaktır.

Bereketli günler dileriz. 

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712