Blog
whatsapp'da mesaj silme ve bilinmeyen özellikler

Whatsapp'da Bilinmeyen ve Kullanışlı Özellikler

İpuçları 08 Kasım 2017 16:30

Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan Whatsapp uygulamasının pek bilinmeyen en yeni özelliklerini bu haftanın blog yazısında sizlerle paylaşıyoruz

Whatsapp’da çok kritik 7 dakika!

Bu uygulama hayatımıza girdiğinden beri sosyalleşme olgumuzun ve öteki insanlarla iletişim kurma şeklimizin değişime uğradığı oldukça belirgin bir gerçek. Onlarca kelimelik cümleleri bir adet emoji yardımıyla aktarmak, yazmaktan yorulup parmağımızın ucuyla ses kaydı göndermek, gri tık - mavi tık stresinden ve uygulamayı bilgisayar ekranında kullanmaya kadar pek duymadığımız ama oldukça işimize yarayacak birçok özelliği olan uygulamanın gelecekte daha ne gibi özelliklere sahip olacağı tam bir merak konusu. Peki bugün Whatsapp dünyasının pek bilinmeyen en yeni özellikleri nelerdir? Gelin hep birlikte inceleyelim;

Gönderilen mesajı karşı tarafın ekranından silmek

Aylar öncesinden dedikodularının teknoloji dünyasının kulağına gelmeye başladığı bu özelliği artık aktif olarak kullanabilirsiniz! Hangimiz ani bir kararla atılan yanlış bir mesajın pişmanlığını daha önce yaşamadı ki? Bu kimi zaman duygusal bir mesaj, kimi zaman iş yerinde atılan soğuk bir mesaj ve kimi zaman içeriği yanlış gönderilen bir mesaj olabilir. Ancak artık Whatsapp bizlere ikinci bir şans veriyor ve bunun için tam 7 dakikamız var!

20171108172757_Untitled-design1.jpg

Kullanılışı: Bu özelliği kullanmak için öncelikle Whatssapp’ın en son sürümünü yüklediğinize emin olun. Gönderdiğiniz son mesajın üzerine basılı tutarak seçenekleri açın; En sağda ki “Sil” seçeneğine tıkladıktan sonra karşınıza iki seçenek çıkacak; “Herkesten Sil” ve “Benden Sil”. Burada “Herkesten Sil” seçeneğini seçmeniz halinde mesajınız karşı tarafın ekranından silinecektir. Karşı taraf, bu mesajı okumuş veya okumamış olsa da ekrandan bir adet mesajın silindiğini görecektir. Sizin ekranınızda “Bu mesajı sildiniz.” ibaresi yer alırken, karşı tarafın ekranında “Bu mesaj silinmiştir.” ibaresi yer alacaktır. Tüm bunların Whatssapp grupları içinde de aynı şekilde geçerli olduğunu ve en önemlisi bu işlemi gerçekleştirmek için sadece 7 dakikanız olduğunu unutmayınız.

Mavi tık okundu demek. Peki tam olarak ne zaman okundu?

Bir Whatsapp klasiği olarak mavi tık’ın okundu anlamını taşıdığını biliyorsunuzdur. Fakat, karşı taraf bu mesajı ne zaman okudu ve o gri tık ne zaman maviye döndü hiç merak ettiniz mi? Bunu öğrenmeniz için tek yapmanız gereken şey, gönderilen mesaj, fotoğraf veya video üzerinde parmağınızı basılı tutarak “Bilgi” kısmına gelmek. Burayı tıklarsanız ekranda mesajın ne zaman okunduğunu görebilirsiniz.

20171108173055_Untitled-design2.jpg

Ses kayıtlarındaki mavi tık sizi yanıltmasın!

Eğer Whatsapp üzerinden sıkça ses kaydı ile iletişim kuruyorsanız şimdi paylaşacağımız bilginin sizin için önemli olduğunu söyleyebiliriz; Normal şartlarda “iletildi” gri tık, mesaj okundu veya dosya açıldıysa mavi tık iken, sadece ses kayıtlarına özel olarak kaydın karşı taraf tarafından oynatılıp oynatılmadığını mavi tık olduktan sonra görebiliyorsunuz. Öncelikle gönderdiğiniz ses kaydı karşı tarafa ulaştıysa gri tık ve mesaj açıldıysa mavi tık görürsünüz, sonrasında ise iPhone’larda kaydı sola kaydırarak, Android’lerde ise kayda basılı tutarak kaydın oynatılıp oynatılmadığı ulaşabilirsiniz.

Taptaze bir özellik; Canlı konum izleme

Uygulamayı kullanırken karşı tarafta ki kullanıcıyla konum paylaştığınız zamanlarda; Gönderdiğiniz konumun tam olarak doğru ulaşmaması veya hareket halinde olmanız sebebiyle konumun hızlıca değişmesi gibi sorunlarla karşılaşmış olmanız mümkün. Whatsapp bunlara bir çare yaratarak son sürümünde “Canlı konum paylaşımı” özelliği getirdi. Bu özellik sayesinde, karşı tarafta ki kullanıcının belirli bir süre sınırlaması dahilinde size izin vermesi durumunda kullanıcının o an bulunduğu konumunu canlı olarak takip edebilirsiniz.

20171108173253_Untitled-design3.jpg

Kullanılışı: Normalde olduğu gibi konum paylaşma seçeneğini açtığınızda; Artık yeni olarak “Mevcut Konumu Paylaş” ibaresini göreceksiniz; Burayı tıkladığınızda 3 adet seçenek çıkacak: “15 Dakika”, “1 Saat” ve “8 Saat”. Karşıda ki kullanıcı ile paylaşmanız halinde siz haraket ettikçe karşı taraf nerede olduğunuzu canlı olarak görmeye devam edecektir. Unutmayın, arzu ettiğiniz zaman anında bu paylaşımı karşı taraf ile durdurabilirsiniz.

Whatsapp gruplarında ki yoğun mesajlaşma stresine bir dur demek için bu maddelere bir göz atın!

Whatsapp gruplarını sessize almak

Günlük hayatımızda sosyal kuşlar olmasak da, artık herkesin en az birkaç adet Whatsapp grubu var. Peki bu gruplarda çılgınca mesajlaşan tanıdıklarımıza bir dur demenin vakti gelmedi mi? Çok basit bir hamleyle Whatsapp gruplarının sesini kapatmanız mümkün. Nasıl mı? İşte cevabı; Canınıza tak eden grubun ismini tıklayın, açılacak menü de ki seçeneklerden “Sessiz” i tıklarsanız karşınızda 3 adet seçenek çıkacaktır; “8 saat”, “1 hafta” ve “1 yıl”.

Sizin için uygun olanı seçerek işlemi tamamlayabilirsiniz.

Whatsapp gruplarından gelen fotoğraf ve videolar telefonunuzu doldurduysa

Bu gruplarda sıkça gönderilen fotoğraf ve videoları telefonunuzun hafızasına direk olarak kaydedilmesini istemezseniz bunun üzerine bir önlem almak mümkün; Bu data mobil cihazınızın hafıza alanını tükettiği gibi, istemediğiniz kişilerin eline geçtiğinde pek hoş olmayabilir. Bu gelen datanın otomatik olarak mobil cihazınıza indirilmesini engellemek için grubun veya kişinin üzerini tıklayarak “Ayarlar“ bölümünden “Medyayı film rulosuna kaydet” seçeneğini iptal edebilirsiniz.

Farklı fontlarda mesaj gönderebileceğinizi biliyor muydunuz?

Mesajlaşırken normal fontlarda yazmaktan sıkılanlar için bir Whatsapp özelliği: 

 ÜSTÜ ÇİZİLİ ,  KALIN  ve  EĞİK (İTALİK) yazmanın yollarını merak ediyorsanız işte cevapları burada:

  • ÜSTÜ ÇİZİLİ: Yazınızın üzerine çizgi çekmek isterseniz başına ve sonuna “ ~ “ eklemeniz gerekiyor.
  • KALIN: Bu şekilde bold yazmak isterseniz yazınızın başına ve sonun “ * “ koymanız gerekiyor.
  • EĞİK (İTALİK): Eğimli yazmak için ise yazınızın başına ve sonuna “ _  ” yazmanız gerekiyor.

Whatsapp'ı bilgisayar ekranından kullanmak  

Eğer bir ofis çalışanıysanız veya masabaşında bilgisayarda çok vakit geçiriyorsanız, bu yöntem sizi oldukça rahatlatacaktır. Artık Whatsapp’ı bilgisayardan açmak ve tıpkı cep telefonunuz gibi kullanmak çok kolay. Bu işlemin basit adımlarını aşağıda bulabilirsiniz;

web.whatsapp.com adresine gidin

Telefonunuzdan WhatsApp'ı açın ve Ayarlar > Menü> Whatsapp Web ‘e tıklayın.

Çıkan QR Kodu tarayın.

Artık bilgisayarınızdan Whatsapp'a girebilirsiniz.

Emoji bulmak artık çok daha kolay!

Emoji dünyası her geçen gün büyüyerek genişliyor, hatta filmleri bile yapılıyor!

Ancak Whatsapp bu işimizi de kolaylaştırıyor. Artık mesajlaşırken göndermek istediğiniz ancak ararken bulmakta zorlandığınız emojileri hemen bulmanız çok daha basit.

20171108173632_Untitled-design4.jpg

Tek yapmanız gereken kullanmak istediğiniz emojinin kelime olarak adını yazmak, bu yolla klavye de emoji opsiyonları anında belirecektir. Örneğin; Patlican emojisi istiyorsunuz? “Patlican” yazmanız halinde emojisi kendiliğinden çıkacaktır.. Kelebek emojisi mi gönder istiyorsunuz? “Kelebek” yazmanız yeterli.  

Yıldızlı mesajlar!

Daha önce gönderdiğiniz veya size gelen önemli bir mesajı tekrar bulmak zor olabilir. Yüzlerce mesajı geriye doğru taramak çok uzun süre alacaktır. Mesajlaştığınız kişinin haberi olmadan önemli bir mesajı işaretlemek ister misiniz?

Mesajlarınızı yıldızlı mesajlar yapmak için tek yapmanız gereken mesajın üstüne basılı tutunca çıkan yıldız simgesini seçmek. Sonrasında sohbetin üzerine dokunarak “Yıldızlı Mesajlar” seçeneğini seçerek daha önceden işaretlediğiniz tüm mesajlara ulaşabilirsiniz.

 Mesajları okunmamış bir hale getirmek:

Gün içinde farklı kişilerden üst üste gelen mesajlar ve aklınızın bambaşka işlerle dağılmış olduğu anlar.. Tanıdık geldi mi? Size gelen mesajları es geçmeden kimseyi kırmamak adına en iyi çözüm; Mesajları “Okunmamış” olarak işaretlemek! İşte bu yolla, sakin bir anda Whatsapp size cevaplamanız gereken mesajları hazırda bekletiyor olur.

Arzu ettiğiniz sohbetin üzerine gelip basılı tutarak “Okunmamış olarak işaretle” seçeneğini tıklarsanız sohbetin yanında bir mavi nokta belirecektir. İşinizi tamamladıktan sonra aynı şekilde bu mavi ibareyi kaldırabilirsiniz.

Umarız Cepfix Ailesi olarak bu blog yazısında Whatssapp ile ilgili verilen bilgiler sizin için yararlı olur. Bu yöntemler hayatınızı kolaylaştırırsa ne mutlu bize! Bir sonra ki yazımızda görüşmek üzere. Sevgiyle kalın.

 
Çağrı Merkezi 0850 532 0712